مصباحیمقدم: احمدی نژاد بهترین انتخاب نبود
خبرآنلاين/ سخنگوي جامعه روحانيت مي گويد: در انتخابات سال ۸۴ اصولگرايان دچار چند گانگي شديم که البته آقاي احمدي نژاد روي کار آمد ولي بهترين انتخاب نبود.
حجت الاسلام و المسلمين غلامرضا مصباحي مقدم، در بخشي از گفتگوي تفصيلي خود با خبرآنلاين درباره بي توجهي طيفي از اصولگرايان به جايگاه مشورتي و وحدت بخش روحانيت اصولگرا، گفت: يک برداشت نادرست در بخشي از جريان اصولگرا پديد آمده است و آن اين است که دوران شيخوخيت تمام شده و ما خودمان به بلوغ رسيده ايم، مثل اينکه ديگر به چنين محوري نيازي نداريم، بنابراين خودشان تصميم مي گيرند و چون خودشان تصميم مي گيرند و يک مجموعه نيستند؛ بلکه مجموعه ها و شخصيت ها و احزاب متعددي وجود دارد، ميبينيم هرکدام بدون هماهنگي با بقيه ورود مي کنند؛ گاهي عده اي را با خود همراه مي کنند و عده ديگري در حاشيه مي مانند، و نتيجه اين مي شود که به وحدت نمي رسند.
جريان انقلابي به اصول و مباني بازگردد
وي گفت:اگر يک مرکزيت و محوريتي باشد (به تعبير آنها شيخوخيت) که در گذشته هم بوده است، اين منشاء جمع شدن آنها و گرد هم آمدن و با هم مشورت کردن مي شود، و همين عاملي است که سريعتر به جمع بندي برسند. در جريان انتخابات مجلس در اسفندماه، جريان اصولگرا حداقل ۲ شاخه شد و تا ۲۴ ساعت به پايان تبليغات انتخابات، مساله در يک فرصت دقيقه نودي به نتيجه رسيد. به نظر من اينگونه رفتارها هزينه زيادي براي مجموعه به وجود مي آورد و تلاش هاي فراواني را از آنها مي طلبد و بهترين نتايج را هم در پي ندارد.
مصباحي مقدم با بيان اينکه بهتر اين است که جريان انقلابي ما به اصول و مباني خودش برگردد، خاطرنشان کرد: اصول و مباني هم همانهايي است که رؤساي جامعتين پيش از اين ضمن مشورت با مجموعه آنها را نهايي و سپس اعلام کرده اند. يکي از مقتضيات مباني مطرح شده اين است که روحانيت بايد در صحنه فعال باشند. اين چيزي است که حضرت امام (ره) نيز بر آن تاکيد داشتند و در منشور روحانيت نيز فرموده اند که شما بايد همراه با روحانيت باشيد تا انحراف پيدا نکنيد.
عضو شاخص جامعه روحانيت گفت:جريان نفاق قبل از پيروزي انقلاب خودخواهانه و جدا از روحانيت شکل گرفت و سرنوشت آنها اينگونه رقم خورد که اکنون در دامن امريکا و در خدمت اسرائيل هستند و پيش از اين نيز در خدمت رژيم بعث بودند. اين اتفاقات ناشي از فاصله گرفتن از روحانيت است. در مشروطيت نيز روحانيت پيشتاز معرکه بود و انقلاب مشروطيت رخ داد، اما پس از مدتي افرادي تحت عنوان روشن فکران و تحصيل کردگان غرب آمدند، دم از استقلال زدند و استقلال آنها باعث ديکتاتوري رضا شاه شد.
احمدي نژاد بهترين انتخاب در سال ۸۴ نبود
امروز با وجود جايگاه مهمي همانند رهبري در نظام جمهوري اسلامي و ولايت فقيه، اين خطر بسيار کمتر است اما نبايد از آن غفلت کرد، زيرا همچنان شاهد آسيبهايي هستيم؛ براي مثال در انتخابات سال ۸۴ دچار چند گانگي شديم که البته آقاي احمدي نژاد روي کار آمد ولي بهترين انتخاب نبود، در دور دوم انتخابات نيز وقايعي پيش آمده، يا در سال ۹۲ آن اتفاقات که قبلا اشاره کردم رخ داد. سوال اينجاست چرا در گذشته اين دست از اتفاقها نمي افتاد؟ اين به اين معني نيست که اگر روحانيت به ميدان آمد و محور شد و همه گرد آن جمع شدند، لزوما به معناي پيروزي است، اما غالبا پيروزي است و حتي اگر به ظاهر مجموعه دچار شکست شود، انسجام آن حفظ مي شود. در سال ۷۶ که آقاي ناطق کانديداي اين مجموعه بود و راي نياورد، اما انسجام مجموعه بهم نريخت. اما الان چند دستگي وجود دارد و اين بهم ريختن انسجام آفت بسيار زيادي دارد.