انتقادات صریح خباز از اصولگرایان
ايرنا/ عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي گفت: اصولگرايان ميگفتند برجام بسيار بد است و بايد از آن خارج شويم. اکنون آمريکا از برجام خارج شده و شما هم مجلس را در دست داريد، چرا از آن خارج نميشويد؟
محمدرضا خباز، عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي، با اشاره به مباحثي که منتقدان دولت درباره عملکرد دولت مطرح ميکنند و ناديده گرفتن آثار تحريم از سوي اين طيف اظهارداشت: اينکه اصولگرايان ميگويند تحريمها اثري بر اقتصاد ايران ندارد، اين سخن را از روي عمد ميگويند زيرا آنها تاثير تحريمها را ميدانند. نميگويم همه مشکلات ما ناشي از تحريم است و ميتوانستيم بهتر از اين عمل کنيم و در يک سال باقي مانده از عمر دولت هم ميتوانيم که کارنامه بهتري بهجا گذاريم. ولي واقعيت اين است که تحريمها ما را به گوشه رينگ برده است.
استاندار پيشين سمنان گفت: با همسايگاني مانند عراق که حق حيات به گردن آنها داريم هم با احتياط و زحمت مراوده و معامله ميکنيم. اصولگرايان ميخواهند همه مشکلات را گردن دولت بيندازند که دولت را ناکارآمد معرفي کنند. در دوره اول بعد از ۶۳ سال و زماني تراز صادرات و واردات مثبت شد و براي دومين بار به خودکفايي گندم رسيديم.
اين فعال اصلاحطلب خاطرنشان کرد: روحاني همان روحاني دولت اول است فقط تعدادي از وزراي دولت عوض شده است. دوستان اصولگرا حاضرند براي يک دستمال قيصريه را به آتش بکشند و فکر ميکنند از اين راه به مقصودشان ميرسند، ولي متوجه نيستند که همه ما در يک کشتي نشستهايم.
مخالفان دولت روحاني، نه مخالفان برجام
وي افزود: اصولگرايان ميگفتند برجام بسيار بد است و بايد از آن خارج شويم. اکنون آمريکا از برجام خارج شده و شما هم مجلس را در دست داريد، چرا از آن خارج نميشويد؟ ناديده گرفتن تلاشهاي محمد جواد ظريف مانند انکار خورشيد است. اولين خاصيت برجام اين بود که فعاليتهاي هستهاي ايران به رسميت شناخته شد. مخالفان برجام، هدفشان برجام نبوده و نيست، آنها مخالف دولت روحاني هستند، چون گزينههاي رييس جمهوري آنها در سال ۹۲ و ۹۶ راي نياورد، هنوز ناراحتند.
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي خاطرنشان کرد: تندروها تلاش کردند دولت را ناکارآمد جلوه دهند و حرفهايي مي زدند که از راديوهاي بيگانه مي شنيديم. مثل دو لبه يک قيچي، يک لبه آن دشمن خارجي و لبه ديگر مخالفين داخلي به هم کمک ميکنند دولت را ساقط کنند و از بين ببرند.
وي ادامه داد: ميگفتند برجام به زيان ايران است و بايد آن را پاره کنيم، آمريکا که از آن خارج شد، سروصدا راه انداختند که چرا آمريکا خارج شده است. بايد از آنها پرسيد اگر برجام توافق بدي بود که بايد از خروج آمريکا خوشحال ميشديد و اگر خوب بود چرا از ابتدا مخالف آن بوديد؟
اين فعال سياسي با بيان اينکه شکست آمريکا در شوراي امنيت سازمان ملل از ثمرات برجام بود، افزود: اعضاي شوراي امنيت با راي منفي يا ممتنع خود اين پيام را به آمريکاييها دادند که در صورتي ميتوانند از ظرفيت شوراي امنيت و قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کنند که عضو برجام باشند.
وي ادامه داد: اصولگرايان حاضر نيستند اين رسوايي بزرگ آمريکا را ناشي از توان سياست خارجه و تيم وزرات خارجه معرفي کنند و از کنار آن مي گذرند. در طول تاريخ هيچ کشوري موفقيت ديپلماتيک شبيه به اين به دست نياورده است که يک کشور جهان سومي در مقابل ابرقدرتها دور يک ميز بنشيند و امتيازي بگيرد و در آخر رييسجمهور آمريکا اعتراف کند ايران سر ما کلاه گذاشته است.
مجلس يازدهم سرنوشت ۱۴۰۰ را رقم نميزند
مجلس يازدهم تا چه ميزان ميتواند سرنوشت انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ را رقم بزند؟ خباز در پاسخ به اين پرسش بيان کرد: هر مجلسي تاثير خود را بر انتخابات رياست جمهوري دارد ولي لزوما نميتواند سرنوشت انتخابات را به نفع جريان خود تغيير دهد. نمونه روشن آن پيروزي رييس دولت اصلاحات در سال ۷۶ در مقابل شيخ ناطق نوري بود.
وي افزود: اکثريت قريب به اتفاق نمايندگان اصولگراي مجلس پنجم در حمايت از ناطق نوري امضا جمع کردند و هم قسم شدند ولي پيروزي را رقيبش به دست آورد. بنابراين پيروزي در انتخابات رياست جمهوري الزاما وابسته به نقش جناح اکثريت مجلس نيست. ولي در عين حال ناکارآمدي مجلس يازدهم در يک سال باقي مانده در شکست کانديداي اصولگرا در ۱۴۰۰ تاثير دارد.
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي با بيان اينکه همه آراي نمايندگان در حوزه انتخابيهشان به سبد کانديداي مورد حمايت آنها وارد نخواهد شد، گفت: حمايت يکدست مجلس يازدهم از نامزدي در ۱۴۰۰ بياثر نيست ولي سرنوشت انتخابات را رقم نخواهد زد.
خباز در مورد شرايط اصلاح طلبان در ۱۴۰۰ گفت: مردم از اصلاحطلبي رويگردان نيستند فقط از بعضي اصلاحطلبان نااميد شدهاند. چون بد عمل کردند و نظر مردم از آنها برگشت. اما اصلاحطلبي قابل برگشت نيست بلکه يک انديشه و مانند خورشيد است. شايد براي مدتي ابر جلوي خورشيد را بگيرد ولي در نهايت خورشيد پديدار ميشود.
وي يادآورشد: اصلاحطلبان بعد از انتخابات اسفند سال ۹۸ دچار سرخوردگي شده و خيلي زود پيروزيهاي سريالي ۹۲، ۹۴ و ۹۶ را فراموش کردند، از طرفي مردم هم نگران و ناراحتند.
اصلاح طلبان کانديدايي معرفي کنند که انگ و برچسب به او زده نشود
نماينده پيشين مجلس درباره برنامه و نقشه راه اصلاح طلبان گفت: اصلاحطلبان بايد يک مانيفست تعريف کنند و به مردم بگويند مثلا ما اقتصاد و يا ديگر مسائل کشور را از نقطه A به نقطه B ميبريم و ضمانت اجرايي آن را هم بدهند. بايد با توجه همين ساختار و زيرساختها هم به مردم وعده بدهند.
خباز اظهارداشت: اصلاح طلبان بايد يک برنامه در همه ابعاد ارائه و چهرهاي براي ۱۴۰۰ معرفي کنند. کسي که کمتر به او انگ و برچسب زده باشند و کمترين بهانه را به مخالفان اصلاحات بدهد. اصلاحطلبان به اتفاق از آن شخص حمايت کنند، در چنين شرايطي کانديداي اصلاحطلبان راي ميآورد.
وي اضافه کرد: از هيچ شخص اصلاحطلبي براي ۱۴۰۰ نام نميبرم، اگر من از شخص خاصي ياد کنم از همين الان مخالفان پروژه تخريب او را کليد ميزنند. محوريت جمع کردن همه طيفهاي اصلاحطلب حتماً بايد رييس دولت اصلاحات باشد و غير از او کسي نميتواند احزاب اصلاح طلب را دور هم جمع کند. به نظرم اصلاحطلبان بايد گروه تلفيق را در مرکز تشکيل و از دل آن يک مانيفست قابل اجرا خارج کنند و اگر محور آن رييس دولت اصلاحات باشد، همه به آن تن ميدهند.
عضو شورا مرکزي حزب اعتماد ملي گفت: در چنين مجموعه اي براي انتخاب نامزد رياست جمهوري ۱۴۰۰ پيشنهادهاي مختلفي خواهد آمد، فرد و چهره مورد نظر توسط مجموعه منتخب از سراسر کشور هر کدام که برنامه، ظرفيت رايآوري و محبوبيت بيشتري داشته باشد انتخاب شود، ضمنا بايد راستي آزمايي شود کدام شخص به مانيفست اصلاحطلبان وفادار است.