خشم دولت مستعفی یمن از دیدار «گریفیتس» با مقام ایرانی
فارس/ وزير اطلاعرساني دولت مستعفي يمن ضمن ابراز نارضايتي از ديدار «مارتين گريفيتس» با دستيار ارشد وزير امور خارجه ايران، اتهامات سعوديها عليه تهران را تکرار کرد.
«معمر الارياني» وزير اطلاعرساني دولت مستعفي يمن (وابسته به عربستان سعودي) از اظهارات «مارتين گريفيتس» فرستاده ويژه دبيرکل سازمان ملل به يمن پس از ديدار با دستيار ارشد وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران انتقاد کرد.
وي طي يک رشته توئيت در صفحه شخصياش در توئيتر، خشم خود را از اين ديدار نشان داد و نوشت: ما با تعجب اظهارات فرستاده ويژه سازمان ملل به يمن درباره ديدارش با «علي اصغر خاجي» دستيار ارشد وزارت خارجه ايران را دنبال کرديم.
وزير اطلاعرساني دولت مستعفي يمن در ادامه مدعي شد:«در اين اظهارات نقش تخريبي ايران در متزلزل کردن امنيت و ثبات در يمن و تبديل آن به سکويي براي هدف قرار دادن کشورهاي همسايه و برهم زدن امنيت منطقه و تهديد خطوط حمل و نقل دريايي و در نتيجه خسارات جاني و مادي پس از آن ناديده گرفته شده است.»
وي در ادامه اتهامزنيهاي تکراري رياض عليه تهران نوشت: «مارتين گريفيتس، گزارش دبيرکل سازمان ملل به شوراي امنيت درباره بررسي بقاياي سلاحهاي استفاده شده در چهار حمله تروريستي عليه سعودي و اطلاعات ارائه شده از سوي وزارت دفاع آمريکا درباره دو محموله اسلحه ساخت ايران که در بحر العرب [درياي مکران] و در مسير حرکت به سوي شبهنظاميان الحوثي توقيف شده بود را ناديده گرفت.»
اين مقام مسئول يمني وابسته به سعودي در ادامه ابراز خشم خود از ديدار فرستاده ويژه سازمان ملل با دستيار ارشد وزير خارجه ايران ادعا کرد: «کسي که پهپاد، موشکهاي بالستيک وکارشناسان ساخت مين و بمب براي شبهنظاميان الحوثي ميفرستد تا ملت يمن و کشورهاي همسايه را هدف قرار دهند و خطوط دريانوردي بينالمللي را تهديد کنند، نميتواند منادي صلح باشد. کسي که حامي تروريسم است و هرج و مرج در منطقه ايجاد ميکند نميتواند در ايجاد راهي براي تحقق صلح شريک باشد.»
علياصغر خاجي ظهر روز چهارشنبه پيش (پنجم شهريور ماه) با گريفيتس در ژنو ديدار و در خصوص برقراري آتش بس و روند صلح در اين کشور بحث و تبادل نظر کرد.
فرستاده ويژه دبيرکل سازمان ملل به يمن، پس از اين ديدار آن را سازنده توصيف کرد و گفت که طي آن درباره تلاشها براي دستيابي به آتشبس در يمن و بسترسازي براي از سرگيري روند سياسي اين کشور تبادل نظر شد.
دستيار ارشد وزير خارجه ايران نيز بر ضرورت تداوم تلاشهاي سازمان ملل براي حل و فصل عادلانه و واقع گرايانه بحران يمن، احقاق حقوق ملت يمن، توقف خونريزي و کشتار مردم بيگناه، رفع تحريمهاي تحميلي به ويژه در شرايط همه گيري کرونا تاکيد کرد.
دولت مستعفي با همکاري عربستان سعودي از سال ۱۳۹۴ حملات همهجانبهاي را عليه ملت يمن آغاز کردهاند که صدها هزار نفر تا کنون بر اثر آن کشته شدهاند.
کميته بينالمللي صليب سرخ آماري هم با بيان اينکه هشتاد درصد ار مدم يمن نيازمند کمک هستند تا بتوانند فقط زنده بمانند، گزارش داد، ۶۵ درصد از ملت يمن که جمعيت آنان به بيش از سي ميليون نفر هستند، تقريبا هيچ چيزي براي خوردن ندارند. افزون بر سعودي، امارات نيز موجب ويراني يمن و کشتار ملت اين کشور شده است. اين در حالي است که ابوظبي پاي رژيم صهيونيستي را نيز به بحران يمن باز کرده تا بتواند بيش از پيش در راستاي عاديسازي روابط خود با تلآويو حرکت کند.
اين در حالي است که جمهوري اسلامي ايران بارها طرح صلح براي يمن پيشنهاد کرده، ولي دولت مستعفي، سعودي و امارات در مسير اجراي آن کارشکني کردهاند.
منابع خبري اخيرا خبر دادند که پس از شکست راهبردهاي پيشين ائتلاف سعودي، کشورهاي غربي و سازمان ملل عليه ملت يمن، فرستاده اين سازمان، با آگاهي رياض و موافقت کشورهاي غربي براي حل اين بحران، با تهران تماس برقرار کند.