بیانیه قاطعانه ستاد حقوق بشر ایران
ايلنا/ ستاد حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران به مناسبت روز ملي مبارزه با "تروريسم" بيانيهاي صادر کرد.
متن اين بيانيه به شرح ذيل است:
«بسمالله الرحمن الرحيم
همزماني هشتم شهريور با نهم محرم در سال جاري يادآور اين واقعيت است که ايجاد رعب و وحشت ميان توده مردم و روا دانستن هر اقدام غيرانساني براي دستيابي به قدرت ويژگي مشترک آمران و عاملان انفجار دفتر نخستوزيري در سال ۱۳۶۰ هجري شمسي در تهران و آمران و عاملان جنايت عليه آلالله و بستن آب بر روي زنان و کودکان در سال ۶۱ هجري قمري در کربلا است. هشتم شهريور؛ روز ملي مبارزه با تروريسم، فرصتي براي واکاوي حقيقت پديده تروريسم است.
در شرايطي که تفکر داعيهدار حذف خدا از صحنه حيات فردي و اجتماعي بشر سکاندار سياست، اقتصاد، علم و فرهنگ جهاني شده و با استفاده از ابزار قدرت مانند برخورداري از سلاهاي کشتار جمعي از جمله سلاح هستهاي و اهرمهاي قدرت مانند حق وتو در شوراي امنيت و نيز با تحميل انحصارگرايي غيرقانوني خود بر عرصههاي مختلف نظام بينالمللي مانند انحصارگرايي علمي و رسانهاي تلاش دارد تا امنيت جهاني را بر اساس منافع نامشروع و سياستهاي زيادهخواهانه خود بنا کند، هر تفکري که در پي صيانت از هويت انساني، ديني و ملي خود بوده و بناي ايستادگي در برابر تعدي به مرزهاي استقلال سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود داشته باشد، متهم به اخلال در امنيت جهاني و اختلال در نظم بينالمللي خواهد شد.
ازاينرو جهان شاهد است که طي چند دههي گذشته منافع نامشروع اقليتي زورگو، قلدر و خودبرتربين در جهان با محوريت رژيم امريکا، بهعنوان معيار براي تشخيص امنيت و ناامني معرفي شدهاست.
در چارچوب اين تفکر خودبرتربين از آنجا که مقابله قهرمانانه ملت فلسطين با اشغالگري صهيونيستها، مبارزه مظلومانه ملت يمن با تجاوزگري سعوديها و نيز جهاد شجاعانه مقاومت اسلامي با تجاوزپيشگي صهيونيستها و جنايتپيشگي تکفيريها در لبنان و سوريه برخلاف منافع نامشروع رژيم امريکا در منطقهي غرب آسيا و برهمزننده سازوکارهاي سلطهگري آنها است، تروريسم قلمداد ميشود.
بنابراين، آنچه براي دولتهاي غربي و بهويژه امريکا اهميت دارد، جان انسانهاي بيگناه و زن و کودک بيپناه نيست، بلکه منافع نامشروع اين دولتها است که معيار تروريستبودن و يا تروريستنبودن است. اين در حالي است که از منظر جمهوري اسلامي ايران همانگونه که نهي از هرگونه سلطهجويي از جمله تکاليف همه بازيگران عرصه مناسبات بينالمللي است، نفي هرگونه استبداد و سلطهپذيري، همراه با حق در دستگرفتن سرنوشت خود و حفظ استقلال همهجانبه از جمله حقوق اوليه، بديهي و انکارناپذير همه ملتها است.
بنابراين، هر سياست، تدبير و اقدامي که منجر به اخلال در استقلال و خدشه به هويت انساني، ديني و ملي ملتها شود، بايد بهعنوان عنصر ايجاد ناامني قلمداد گردد و هر کس بخواهد براي تأمين منافع نامشروع خود از طريق ايجاد رعب و وحشت ميان مردم و اعمال خشونت و فشار عليه آنها، ملتها را از حقوق خود محروم نمايد، مصداق بارز تروريست و محارب تلقي ميشود. در اين چارچوب، نهتنهاحمايت و پشتيباني برخي دولتهاي غربي از گروهکهاي تروريستي مانند منافقين و فراهمآوردن فعاليت آزاد سازماني براي آنها در کشورهاي اروپايي و امريکا، آنها را شريک جرم اين گروهکها از جمله بهشهادت رساندن بيش از ۱۷۰۰۰ شهروند ايراني ميگرداند، جلوگيري از فعاليت آزاد اقتصادي و تجارت آزاد بينالمللي ايران و اعمال تحريم همهجانبه بر عرصههاي گوناگون اقتصادي، صنعتي، نظامي، علمي و رسانهاي و حتي پزشکي و دارويي ايران قطعاً از مصاديق تروريسم دولتي رژيم امريکا و ديگر کشورهايي است که در عمل با اين رژيم همراهي ميکنند تا با ايجاد وحشت و تحميل فشار، ملت ايران را از پيگيري حقوق خود بازدارند.
ستاد حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران با ابراز ارادت به ساحت قدسي سيدالشهدا عليهالسلام و اداي احترام به آستان ابوالفضل العباس عليه السلام و با نثار درود و سلام به ارواح طيبه همهي شهداي کربلا که نمادهاي آزادي و آزادگي بوده و هستندو با گراميداشت ياد همه شهيدان حوادث تروريستي بهويژه شهداي انفجار دفتر نخستوزيري در سال ۱۳۶۰ و بزرگداشت هشتم شهريور، "روز ملي مبارزه با تروريسم" بر نکات زير تأکيد مينمايد:
۱. بنا به سنت الهي کمفروغشدن نور ايمان و افول عمل صالح، بسترساز امنيتزدايي از جامعه است. از اينرو، تدبير پايدار براي رهايي از شر همه عوامل ناامني از جمله تروريسم، تعميق بنيانهاي ايمان و ترويج مصاديق عمل صالح فردي و اجتماعي است.
۲. حمايتها و پشتيبانيهاي رژيم امريکا و دولتهاي غربي از تروريستها و جريانهاي تروريستي در جهان، ادعاي آنها در مبارزه با تروريسم را به چالش کشيده و دوگانگي رفتار و گفتار آنها در قبال تروريسم و تروريستها موجب شده تا نگاه ابزاري غربيها به پديده تروريسم بر همگان روشن شود.
۳. تدابير و اقدامهاي رژيم امريکا و دولتهاي غربي در حمايت و پشتيباني از جريانهاي تروريستي عامل مهم ناامني جهاني است و مسئوليت آنها در قبال جنايتهاي قبلي و کنوني اين گروهکها و لزوم پاسخگويي اين دولتها به مراجع حقوقي و قضايي ملي و بينالمللي ترديدناپذير است.
۴. ملتهاي جهان از جمله مردم امريکا قرباني اصلي سياستهاي مبتني بر ترور و حمايت از تروريسم رژيم آمريکا هستند. حضور نظامي و غيرقانوني اين کشور در بسياري از نقاط جهان از جمله غرب آسيا، اصليترين عامل افزايش تنش و رشد پديده شوم تروريسم است. اقدامهاي ضدبشري و تروريستي آمريکا در منطقه از جمله ترور سردار شهيد سپهبد سليماني در خاک عراق و تهديد هواپيماي مسافربري ايران در آسمان سوريه، بيانگر آن است که تروريسم تنها تاکتيک رژيم امريکا براي تأمين منافع نامشروعش نيست، بلکه تروريسم بخشي از ماهيت وجودي رژيم سلطهگر و قانونشکن امريکا و از ارکان اصلي سياست خارجي اين رژيم است.
۵. خوي تروريسمپروري و رويکرد تروريسمشويي رژيم امريکا تهديدي جدي براي صلح و امنيت بينالمللي است. از اينرو مقابله جدي با سياستها و اقدامهاي تروريستي رژيم امريکا و مبارزه با پديدههاي تروريسمپروري و تروريسمشويي اين رژيم شرط لازم براي ريشهکني تروريسم در عرصه جهاني است.
۶. از آنجا که کارآيي مقاومت اسلامي در برابر اشغالگري و تجاوزگري بيگانگان، عامل اصلي ناکامي امريکاييها در تأمين منافع نامشروع خود در منطقه بودهاست، آنها تلاش کردند تا به زعم خود با برچسب تروريسم از جريان مقاومت مشروعيتزدايي کرده و در نتيجه مانع اصلي در مسير پيشبرد اهداف نامشروع خود را حذف کنند، اما اين موفقيت جريان مقاومت در مقابله با تروريسم تکفيري در سوريه و لبنان و اسقاط حکومت خودخوانده داعشيها در عراق بود که توانست مقبوليت ادعاي غربيها در مبارزه با تروريسم را در افکار عمومي جهاني بهويژه مردم اروپا و امريکا به چالش بکشد.
۷. اقدام رژيم آمريکا در تحميل تحريمهاي ظالمانه و رفتار دولتهاي همپيمان اين رژيم در اجراي اين تحريمها که موجب اخلال در اقتصاد و تجارت ملتهاي مستقل از جمله جمهوري اسلامي ايران شدهاست، جلوه نويني از تروريسم مدرن دولتي است، از اينرو ضرورت دارد دولتهاي مستقل با همکاري يکديگر نسبت به تدوين قواعد بينالمللي براي مبارزه با اين جلوه خشن و ضدانساني از تروريسم اقدام نمايند.»