گزافهگویی معاون پمپئو درباره ایران

فارس/ يک ديپلمات ارشد آمريکايي تاييد کرد که واشنگتن در حال انجام تلاشهاي بيوقفهاي است تا ضمن حل اختلافات کشورهاي عربي با قطر، نيروي منطقهاي متحدي براي مقابله با فعاليتهاي ايران ايجاد کند.
«ديويد شنکر» معاون وزير خارجه آمريکا در امور خاور نزديک ميگويد تلاش واشنگتن براي حل اختلافات بين کشورهاي عربي و حاشيه خليج فارس - از جمله عربستان سعودي، بحرين، مصر و امارات عربي متحده با قطر - ارتباطي به نزديک شدن انتخابات رياستجمهوري ايالات متحده ندارد.
به نوشته وبگاه «الشرق الاوسط» شنکر طي نشست خبري توضيح داد که آمريکا با تمام طرفها در حال گفتوگو است اما بازيگران اصلي در اين اختلافات هنوز هم مشکلاتي با يکديگر دارند که همين امر باعث جدايي آنهاست.
وي با تکذيب فشار دولت کنوني آمريکا به کشورهاي عربي براي پايان دادن به اختلافات با قطر پيش از برگزاري انتخابات رياستجمهوري، گفت: «حل اختلافات خليج [فارس] هيچ ربطي به انتخابات آمريکا ندارد. توجه زيادي در سطوح عالي به اين مسئله است. اين امر براي دولت [آمريکا] يک اولويت است. به نظر ما اختلافات [کشورهاي] خليج [فارس] به نفع هيچکسي نيست جز ايران».
بر اين اساس، وي با تکرار اتهامزنيها و ادعاهاي بياساس عليه جمهوري اسلامي ايران، ادامه داد: «به نظر ما، اين [اختلافات] به دليل مجبور کردن قطر براي عبور پروازهاي خارجياش از [حريم هوايي ايران]، جيب تهران را پر ميکند. اين [اختلافات] همچنين قطريها و کساني که در پروازهاي خطوط هوايي قطر هستند در خطر قرار ميدهد».
به نوشته وبگاه الشرقالاوسط، اين مقام آمريکايي با بيان اينکه طي سفري که به منطقه غرب آسيا داشته فقط درباره عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي با مقامات کويتي و قطري صحبت نکرده، افزود: «اختلافات [کشورهاي] خليج [فارس] فقط به نفع دشمنان ما بوده و به منافع مشترک ما صدمه ميزند... اکنون بيش از هر زماني لازم است شوراي همکاري خليج [فارس] در برابر تهديدها متحد باشد».
شنکر در ادامه ادعاهاي خود عليه تهران، گفت: «اين زماني مهمتر ميشود که به بحث مقابله با نفوذ شرورانه ايران در منطقه ميرسيم. ماه قبل گام قدرتمندي را از سوي شش عضو شوراي همکاري خليج [فارس] ديديم زماني که از شوراي امنيت خواستند محدوديت تسليحاتي ايران تمديد شود و اين، اهميت قدرت جمعي [کشورهاي] متحد خليج [فارس] را براي پيشبرد صلح و امنيت نشان داد».
وي پيشتر نيز با اشاره به تداوم تحريمهاي آمريکا عليه ايران، گفته بود: «آمريکا خود را به کارزار فشار حداکثري بر ايران ملزم ميداند. اخيراً تحريمهاي جديدي بر اين کشور اعلام شد و ما باور داريم که تحريمها و اقدامات آتي عليه ايران ادامه خواهد يافت».
روابط چهار کشور عربي عربستان سعودي، امارات، مصر و بحرين با قطر اندکي پس از اولين سفر خارجي «دونالد ترامپ» در مقام رئيس جمهور آمريکا که به عربستان سعودي انجام شد، بحراني شد. اين چهار کشور عربي پنجم ژوئن ۲۰۱۷ روابط ديپلماتيک با قطر را قطع کردند.
عربستان، امارات، مصر و بحرين، قطر را به حمايت از تروريسم متهم کردند و براي عادي شدن روابط، خواستار قطع رابطه ايران و اخراج نظاميان ترکيه از قطر و تعطيلي شبکه الجزيره شدند هر چند که اين کشورها در مناسبات رسمي اين شروط را انکار کردند.