اصلاح قانون انتخابات مانع کاندیداتوری رئیس دولت اصلاحات میشود؟

ايسنا/ يک عضو شوراي مرکزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها با بيان اينکه افکار عمومي تفکيکي ميان اصلاح طلبان و دولت قائل نيست، گفت: سرنوشت اصلاحطلبان در انتخابات رياست جمهوري به عملکرد دولت گره خورده است و بايد کمک کنيم تا دولت در سال پاياني خود موفقيت کسب کند.
محسن رهامي در گفتوگو با ايسنا، درباره برنامه جريان اصلاحات براي انتخابات رياست جمهوري اظهار کرد: اصلاحطلبان فعلا در اين زمينه نظر قطعي ندادهاند و جلسات اتاقهاي فکر به صورت محدود به خاطر بيماري کرونا تشکيل ميشود.
وي در ادامه با اشاره به استقبال کم مردم از انتخابات مجلس شوراي اسلامي به دليل آنچه نارضايتيها مي خواند، تصريح کرد: بايد ببينيم براي انتخابات رياست جمهوري چه شرايطي حاکم ميشود و ما اصلا کانديدا خواهيم داشت يا خير. ما معتقد هستيم هرچه فضا در انتخابات تنگ تر باشد، امکان حضور مردم و آراي خاکستري کمتر ميشود. در شرايط منطقهاي و بينالمللي کشور بايد تلاش شود تا حضور حداکثري مردم در انتخابات فراهم شود، اما اقداماتي در حال انجام است مثل سپردن تاييد صلاحيت نامزدهاي انتخابات شوراي شهر به شوراي نگهبان که اين برخلاف جمهوريت نظام است.
اين عضوشوراي مرکزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها در ادامه اظهار کرد: نمايندگان مجلس به جاي توجه به منافع ملي و آوردن مردم به پاي کار به فکر منافع جناحي خود هستند و در تلاش هستند که اصلاحطلبان سرکار نيايند مثلا تا اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري، ميخواهند سقف 70 سال را تعيين کنند تا افرادي مثل سيد محمد خاتمي ديگر نتوانند وارد انتخابات شوند. آنها در واقع ميخواهند قبايي اندازه خود بدوزند در حالي که اين اقدامات به نفع کشور نيست.
اين فعال اصلاحطلب در بخشي از اظهارات خود خاطر نشان کرد: مشکل ديگر اصلاحطلبان اين است که آيا دولت موفق ميشود در ماههاي پاياني عقبه راي خود را حفظ کند يا خير، زيرا به هرحال سرنوشت آراي اصلاحطلبان به عملکرد دولت گره خورده است. هرچه هم اصلاحطلبان از دولت انتقاد کنند، در افکار عمومي جا افتاده است که دولت با راي اصلاحطلبان روي کار آمده و اصلاحات حامي دولت است. مردم تفکيک ميان دولت و اصلاحات قائل نيستند و همين مساله وضعيت ما را حساس کرده است و بايد کمک کنيم دولت در سال پاياني خود به موفقيتهايي برسد.
وي تاکيد کرد: اگر شرايط مساعد باشد اصلاحات قطعا با کانديداهاي خود وارد ميدان ميشود. من معتقد هستم اگر کانديداي اصلاحطلب و با برنامه مشخص داشته باشيم مردم استقبال ميکنند. از سويي معتقد هستم تفکيکي ميان اقدامات دولت روحاني و دولت اصلاحات قائل شويم و دولت خاتمي را به عنوان نمونه عملکرد اصلاحطلبان به مردم معرفي کنيم. درست است که ما از روحاني حمايت کرديم ولي اصلاحطلبان هيچ نقشي در تصميمات دولت ندارند. ما در سال 1392 نگران آينده کشور بوديم که از روحاني حمايت کرديم و شعارهاي روحاني هم به اصلاحطلبان نزديک بود هرچند که او سياستهاي اصلاحطلبان را اجرا نکرد.
رهامي گفت: مردم خاطره خوبي از عملکرد دولت اصلاحات دارند اما رقبا ميخواهند همه عملکرد دولت روحاني و از جمله مشکلات اقتصادي، سياست خارجي و فساد برخي از مديران را به پاي اصلاحات بنويسند در حالي که دولت اصلاحات دستاوردهاي خوبي داشت و اين دستاوردها مجدد بايد به مردم معرفي شود. درست است که اصلاحات از روحاني در مقابل رقبايش حمايت کرد، ولي دولت روحاني را نبايد دولت اصلاحات دانست.