نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

ادعای پمپئو درباره سازوکار بازگشت قطعنامه‌های گذشته

منبع
فارس
بروزرسانی
ادعای پمپئو درباره سازوکار بازگشت قطعنامه‌های گذشته

فارس/ وزير امور خارجه آمريکا با تکرار اتهام‌زني به ايران از کشورهاي اروپايي خواست تا به واشنگتن در تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي ايران کمک کنند و مدعي شد که ظرف يک هفته آينده با فعال شدن مکانيسم ماشه، تحريم‌هاي ايران بازمي‌گردد.

«مايک پامپئو» وزير امور خارجه آمريکا روز گذشته (دوشنبه) در گفت‌وگو با شبکه «فاکس‌نيوز» با تکرار اتهام‌زني‌هاي گذشته به ايران در خصوص ادعاهاي يک رسانه‌هاي آمريکايي مبني بر طرح تهران عليه يک ديپلمات آمريکايي، بار ديگر از کشورهاي اروپايي خواست تا واشنگتن را در تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي سازمان ملل عليه ايران ياري کنند.

وزير خارجه آمريکا در ادامه اين گفت‌وگو با اشاره به منقضي شدن محدوديت‌هاي تسليحاتي سازمان ملل عليه ايران در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهرماه ۹۹) گفت: «ظرف ۳۰ تا ۳۲ روز آينده، ايران مي‌تواند سلاح خريد و فروش کند و ما از کشورهاي اروپايي مي‌خواهيم تا به ما در تضمين تحريم‌هاي تسليحاتي (عليه ايران) بپيوندند....فکر مي‌کنم همه مي‌دانند که دسترسي ايران به سلاح يک چيز بد است».

وزير خارجه آمريکا بار ديگر با تأکيد بر تلاش واشنگتن براي بازگرداندن تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران و استناد به «مکانيسم ماشه» گفت: «کشورهاي اروپايي نيز مي‌دانند که (لغو محدوديت‌هاي تسليحاتي ايران) ايده بدي است. اطمينان دارم که ايالات متحده ظرف يک هفته موفق خواهد شد و مکانيسم ماشه فعال مي‌شود و ايران يکبار ديگر از قاچاق سلاح منع خواهد شد».

پامپئو اواخر مردادماه عليرغم خروج يکجانبه دو سال پيش واشنگتن از برجام و ملغي شدن حق اين کشور براي استناد به مکانيسم ماشه، به شوراي امنيت رفت و مدعي شد که ظرف ۳۰ روز با فعال شدن مکانيسم ماشه، تمامي تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران بازخواهد گشت.

وزير خارجه آمريکا در حالي از کشورهاي اروپايي درخواست همراهي با واشنگتن را مطرح کرده که چندي پيش، قطعنامه بازبيني شده ايالات متحده براي تمديد محدوديت‌هاي تسليحاتي سازمان ملل عليه ايران تنها با حمايت جمهوري دومينيکن با شکست تحقيرآميزي در شوراي امنيت مواجه شد و پس از آن واشنگتن تمام تلاش خود را براي فعالسازي مکانيسم ماشه به اميد بازگرداندن تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران به کار گرفته است.

پامپئو در بخشي از مصاحبه خود به توافق دو کشور امارات عربي متحده و بحرين با رژيم صهيونيستي اشاره و با دفاع از آن گفت که توافق دو کشور با رژيم صهيونيستي نشان داد که پيش‌بيني‌هاي پيشين «جان کري» وزير خارجه دولت «باراک اوباما» مبني بر انزواي بيشتر رژيم صهيونيستي دون برجام نادرست بوده است.

وزير خارجه آمريکا توافق ميان دو کشور عربي با رژيم صهيونيستي را «يک دستاورد چشمگير» توصيف کرد و در اين خصوص گفت: «به يادمي‌آوردم که کري گفته بود که اگر برجام از بين برود، اسرائيل منزوي‌تر خواهد شد اما در حقيقت عکس اين قضيه رخ داده است و آنها دستهاي يکديگر را گرفته‌اند و آنها (رژيم صهيونيستي) در حال حاضر تعداد شرکاي بيشتري در سراسر منطقه دارند و هر يک از اين کشورها و کشورهاي خليج (فارس) به اين درک رسيده‌اند که تهديد مشترک جمهوري اسلامي ايران بسيار بسيار حقيقي است و روابط امنيتي و اقتصادي و روابط حقيقي بين اين کشورها به وجود آمده است».

از زمان روي کار آمدن دولت «دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور آمريکا، واشنگتن سياست‌ فشار حداکثري عليه ايران را در پيش گرفته به اميد آنکه بتواند تهران را منزوي‌تر و وادار به مذاکره با آمريکا و موافقت با توافق مورد پسند آمريکا کند که تاکنون نه تنها اين سياست نتيجه‌بخش نبوده بلکه پيامدهاي منفي نيز به همراه داشته است.

از طرف ديگر، پامپئو روز گذشته در جلسه «گفت‌وگوي راهبردي آمريکا-قطر» که در وزارت خارجه آمريکا برگزار شد از کشورهاي حاشيه خليج فارس خواست اختلافات خود را کنار گذاشته و عليه ايران متحد شوند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر