نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

تکذیب ادعای ناپدید شدن یک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ۳۰۰ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تکذیب ادعای ناپدید شدن یک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ۳۰۰ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزی

ايرنا/ سازمان برنامه و بودجه کشور با تکذيب ادعاي يکي از نمايندگان مجلس مبني بر «ﻧاپديد ﺷﺪن يک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ۳۰۰ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزي ﮐﺸﻮر» اعلام کرد: هيچگونه بي‌نظمي و تخلفي در اين خصوص صورت نگرفته و مطالب عنوان شده ناشي از استنباط نادرست بوده است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رساني، روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، اين سازمان مدعيات گزارشي در يک رسانه با عنوان «ﻧاپديد ﺷﺪن يک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ﺳﯿﺼﺪ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزي ﮐﺸﻮر» که مستند به توئيت نماينده سبزوار در مجلس است، را تکذيب کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور در تکذيبيه خود آورده است: منابع قانون «حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي»، علاوه بر معادل ريالي ۱.۵ ميليارد دلار، معادل همين مبلغ آورده چهار موسسه عامل بانک کشاورزي، بانک توسعه تعاون، پست بانک ايران و صندوق کارآفريني اميد بوده است. همچنين در سال‌هاي ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷، مجموعا  ۸۳.۷ درصد از سپرده‌گذاري منابع صندوق توسعه ملي نزد مؤسسات عامل در چهار مرحله توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملي ابلاغ شد و در مجموع ۱۲۵۵ ميليون دلار، معادل ۶۶۹۰ ميليارد تومان منابع صندوق با همين ميزان از منابع داخلي مؤسسات عامل تلفيق شد و مبلغ ۱۳۳۸۰ ميليارد تومان براي پرداخت تسهيلات به متقاضيان تجهيز شد.  
در ادامه اين اطلاعيه ضمن اعلام پرداخت ۱۲ هزار و ۶۳۹ ميليارد تومان تسهيلات در مناطق هدف قانون فوق به طرح اشتغال‌زايي روستايي و عشايري حقيقي و حقوقي، آمده است: از ابتداي سال ۱۳۹۹ نيز ۲۴۵ ميليون دلار باقي‌مانده منابع از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملي به‌منظور سپرده‌گذاري نزد مؤسسات عامل موضوع اين قانون ابلاغ شده که تاکنون به لحاظ محدوديت‌هاي ارزي معادل ريالي ۹۰ ميليون دلار آن  نزد موسسات عامل توسط بانک مرکزي سپرده گذاري شده است.
در بخش ديگر اين تکذيبيه با اشاره به موافقت مقام معظم رهبري مبني بر برداشت معادل ريالي يک ميليارد يورو از منابع صندوق توسعه ملي براي مقابله و مديريت عوارض ناشي از شيوع ويروس کرونا در کشور، اين مسئله را مربوط به سال جاري و نه سال گذشته دانسته و آمده است: متعاقب اين مجوز، مکاتبات لازم از طرف سازمان به صندوق توسعه ملي و از طرف صندوق مذکور به بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران جهت برداشت از حساب صندوق و تبديل به ريال با نرخ تسعير روز سامانه نيما و واريز وجه ريالي به حساب مربوطه در خزانه، صورت گرفته است.

سازمان برنامه و بودجه در بخش پاياني تکذيبيه خود آورده است: از آنجايي که واريز معادل ريالي مبلغ مذکور به يکباره توسط بانک مرکزي امکان پذير نبوده، اين بانک با توجه به شرايط موجود، طي چند مرحله در مجموع به ميزان ۴۴۰ ميليون يورو را تسعير و وجوه ريالي حاصله را به خزانه واريز کرده و بلافاصله بر اساس تخصيص‌هاي صادره از سوي سازمان، مبالغ واريزي بابت هزينه‌هاي مقابله با شيوع ويروس کرونا و بيمه بيکاري از طريق دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط به مصرف رسيده است. تخصيص هاي بعدي نيز بر اساس مراحل بعدي واريز وجوه حاصله، بلافاصله اقدام خواهد شد.
علي‌اصغر عنابستاني، نماينده سبزوار در توئيت خود مدعي شده بود: «سال ۹۷ يک ميليارد يورو از صندوق توسعه ملي براي اشتغال روستايي اختصاص يافته که فقط ۴۰ درصد آن استفاده شده است. در سال ۹۸ نيز يک ميليارد يورو ديگر براي کرونا اختصاص يافته که ۳۰ درصد آن پرداخت شده است. دولت به فوريت گزارش دهد که يک ميليارد و سيصد ميليون يورو باقيمانده کجاست!؟ ديوان محاسبات هم ورود کند.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر