روایت تأمل برانگیز از آراء یک منتخب مجلس یازدهم

آرمان ملي/ يک فعال سياسي اصلاح طلب با اشاره به مشارکت کم مردم در انتخابات ميان دورهاي مجلس گفت: در يک حوزه انتخابيه، ۸ هزار نفر مسئول صندوقها بودند و کسي که انتخاب شده با ۴ هزار راي انتخاب شده است. در صورتي که در آن حوزه انتخابيه، بيش از ۸۰۰ هزار نفر واجد شرايط راي دادن بودند.
محمد رضا خباز فعال سياسي اصلاح طلب درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات طي گفتگويي و در پاسخ به اين پرسش که برخي بر اين نظرند که چون مجلس دست اصولگرايان است پس رئيسجمهور آينده هم اصولگرا خواهد بود. تحليل شما نسبت به اين رويکرد چگونه است؟، اظهار داشت: تجربه نشان داده اينکه برخي افراد اظهارنظر ميکنند چون در انتخابات مجلس يازدهم، يک مجموعهاي انتخاب شده که گرايش به اصولگرايان دارند، حتما کانديداي رياست جمهوري ۱۴۰۰ هم اصولگرا خواهد بود، حتما هم اينگونه نخواهد بود.
وي با اشاره به تشکيل مجلس يازدهم، ادامه داد: حالا اين مجلس هم که با حداقل آرا سر کار آمد که بحثش جدا است؛ يعني با کف راي به مجلس راه پيدا کردهاند در انتخابات جمعه گذشته (انتخابات مياندورهاي مجلس)، در يک حوزه انتخابيه، ۸ هزار نفر مسئول صندوقها بودند و کسي که انتخاب شده با ۴ هزار راي انتخاب شده است. در صورتي که در آن حوزه انتخابيه، بيش از ۸۰۰ هزار نفر واجد شرايط راي دادن بودند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب تصريح کرد: بنابراين در مجالسي مانند مجلس پنجم که نمايندگانش با حداکثر راي در شهرستانهايشان به مجلس راه پيدا کردند، همه دست به دست هم داده، بيانيه دادند، به ميدان آمدند و تمام ابزارشان را به کار بردند کانديداي مورد نظرشان در انتخابات رياست جمهوري انتخاب نشد چه رسد به اين مجلس که با آراء حداقلي روي کار آمده است.در انتخابات مجلس يازدهم در برخي حوزههاي انتخابيه، نمايندگان با چنان راي پاييني انتخاب شدند که حتي قابل گفتن هم نيست.
وي با رد برخي احتمالات در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ تأکيد کرد: آنهايي که ميگويند به دليل اينکه مجلس اصولگرا است، پس رئيسجمهور بعدي هم اصولگرا خواهد بود، تحليلي بسيارغيرواقعي دارند، البته با يک شرط ممکن است چنين اتفاقي بيفتد. شرطش هم اين است که کاري کنند تا مردم پاي صندوقهاي راي نيايند. يعني هيأت اجرائي و هيأت نظارت آنقدر از خودشان رفتارهاي ناپسند نشان دهند تا مردم به نهايت نااميدي برسند و از حضور در انتخابات هم نااميد شوند. آن موقع اگر مردم پاي صندوقهاي راي نيايند، عده اندکي به صحنه آمده و به کانديداي اصولگرايان راي خواهند داد که به نظر من، اين تصميم، بسيار تصميم نامناسبي است.
خباز در پايان گفت: به نظر من بايد از فکر حزبي، فردي و جناحي بيرون آمد و به منافع ملي کشور انديشيد. منافع ملي کشور ما ايجاب ميکند که انتخاباتش، انتخاباتي حداکثري و دشمنشکن باشد و اجازه ندهد که دشمن حماسه ديگري بيافريند.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد