نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

روحانی: دفاع مقدس فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت را به وجود آورد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
روحانی: دفاع مقدس فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت را به وجود آورد

ايرنا/ رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه فرهنگ نقش بسيار مهمي در هشت سال دفاع مقدس داشت، گفت: عامل اصلي ايستادگي، مقاومت و پيروزي در دفاع هشت ساله فرهنگ، به ويژه فرهنگ ديني و اعتقادي فرزندان اين مرز و بوم بود و دفاع مقدس نيز فرهنگ جهاد، ايثار و شهادت را به وجود آورد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني روز سه‌شنبه در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با گراميداشت هفته دفاع مقدس، به ايستادگي ملت ايران در برابر قدرت‌هاي جهاني در طول ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دوران نسبتاً طولاني بعد از جنگ جهاني دوم، ملت ايران در طول ۸ سال دفاع مقدس نه تنها در برابر ارتش متجاوز بلکه در مقابل همه قدرت‌هاي جهاني مقاومت کرد و به پيروزي رسيد.

رييس جمهوري با تبيين رويکردهاي فرهنگي در دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش نيروي انساني و تجهيزات گفت: در بعضي از کشورها حرف اول را در جنگ، تجهيزات و امکانات نظامي مي‌زند اما بي‌ترديد در دفاع مقدس ۸ ساله کشورمان، نيروي انساني حرف اول را مي‌زد و دفاع ما نيرو محور بود.

رييس جمهوري خاطر نشان کرد: ايثارگران و جواناني که براي دفاع از کشورمان در مرزها حضور پيدا کردند بر مبناي ايمان، اعتقاد و عشق به وطن وارد عرصه مقاومت و ايستادگي شدند.

روحاني با تأکيد بر اينکه فرهنگ نقش بسيار مهمي در دفاع مقدس ۸ ساله داشت، گفت: ايمان جوانان، اعتقاد به روز قيامت، ايمان به آيات قرآن و روايات و اينکه واقعاً براي معامله با خدا رفتند، محور اصلي دفاع مقدس بود و بي‌ترديد اعتقاد داشتند که جهاد با مال و جهاد با نفس و جان، تجارتي است که موجب نجات انسان مي‌شود.

رييس جمهوري اضافه کرد: مرور تاريخ دوران دفاع مقدس و مشاهده حالات مبارزين و مجاهدين حاضر در ميدان جنگ و بويژه در سنگرها و دعا و توسل آنان در شب‌هاي عمليات حاکي از آن است که مؤلفه فرهنگ بويژه فرهنگ ديني و اعتقادي نقش اساسي در اين دوران داشته و تجهيزات و امکانات در مرحله بعدي قرار دارد، مخصوصاً اينکه دشمن را به طور مداوم تجهيز مي‌کردند در حالي که امکانات و تجهيزات ما محدود بود و کسي ما را ياري نمي‌کرد و تنها بوديم، همانند شرايط امروز که به تنهايي ايستادگي و مقاومت مي‌کنيم.

روحاني با تأکيد بر اينکه دوران دفاع مقدس و ايستادگي جوانان اين مرز و بوم در ميدان رزم، متقابلاً فرهنگ، جهاد، ايثار و شهادت را به وجود آورد، اظهار داشت: اگر امروز روحيه ايستادگي و مقاومت در جامعه احساس مي‌شود، بي‌ترديد دفاع مقدس در ترويج و تثبيت اين روحيه نقش بسزايي داشته است، لذا فضا و عطري که ايثار و شهادت در جامعه ايجاد کرد، امروز هم به مشام مي‌رسد.

رييس جمهوري خاطر نشان کرد: امروز هم صبر و ايستادگي خانواده شهدا و جانبازان و ايثارگران درس‌هاي بزرگي براي همه ما است، آنان فرهنگ ايثار، ايستادگي، صبر و بردباري را به معناي واقعي کلمه در جامعه ترويج مي کنند و کساني هستند که مشکلات و مسايل جنگ هيچ وقت آنها را سست نکرده و احساس فروماندگي و تسليم در آنان به وجود نياورده است.

روحاني تصريح کرد: دفاع مقدس فرهنگ نويني را در جامعه ايجاد و تقويت کرد و امروز هم اين فرهنگ وجود دارد و انشاالله براي ساليان طولاني اين فرهنگ در جامعه عطرافشاني کند.

رييس جمهوري با بيان اينکه فرهنگ نقش اساسي در تبيين دوران دفاع مقدس دارد، خاطر نشان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبري در سخنراني اخير خود تأکيد کردند، امروز بار سنگيني بر دوش اصحاب فرهنگ قرار دارد تا واقعيات ۸ سال دفاع مقدس در قالب کتاب، شعر و فيلم‌هاي سينمايي را براي نسل‌هاي آينده تبيين کنند.

روحاني اضافه کرد: اميدوارم اصحاب فرهنگ و آنهايي که اهل قلم هستند نه تنها دوران ۸ سال دفاع مقدس، بلکه همه مراحل بعد از آن را نيز براي جامعه تبيين کنند و در اين راه بايد روحيه و احوال جانبازان و خانواده معظم شهدا را که برغم گذشت ۳۰ سال هنوز هم ايستادگي و مقاومت مي‌کنند، براي همگان تبيين شود و صحنه‌هاي بي‌بديل دفاع مقدس پيش روي نسل جوان قرار گيرد.

رييس جمهوري گفت: واقعيات دفاع مقدس و صبر و ايستادگي جانبازان و خانواده شهدا مي‌تواند در کتب درسي و دانشگاهي مطرح شود.

روحاني تصريح کرد: ۸ سال دفاع مقدس جزء اوراق نوراني تاريخ کشورمان است و بايد براي نسل جوان، دانش‌آموزان و دانشجويان به خوبي تبيين شود.

وي اضافه کرد: اميدوارم اصحاب فرهنگ و آنهايي که اهل قلم هستند نه تنها دوران 8 سال دفاع مقدس، بلکه همه مراحل بعد از آن را نيز براي جامعه تبيين کنند و در اين راه بايد روحيه و احوال جانبازان و خانواده معظم شهدا را که برغم گذشت 30 سال هنوز هم ايستادگي و مقاومت مي‌کنند، براي همگان تبيين شود و صحنه‌هاي بي‌بديل دفاع مقدس پيش روي نسل جوان قرار گيرد.

رييس جمهوري در ادامه با بيان اينکه واقعيات دفاع مقدس و صبر و ايستادگي جانبازان و خانواده شهدا مي‌تواند در کتب درسي و دانشگاهي مطرح شود، خاطرنشان کرد: هشت سال دفاع مقدس از روزهاي نوراني تاريخ کشورمان است و بايد براي نسل جوان، دانش‌آموزان و دانشجويان به خوبي تبيين شود.

در ادامه جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزير کشور و رييس سازمان اجتماعي، گزارش شوراي اجتماعي کشور را در خصوص مؤلفه‌ها و شاخص‌هاي اجتماعي ارائه کردند.

بر اساس اين گزارش، نهادهاي اجتماعي و سازمان‌هاي مردم نهاد در خصوص آسيب‌هاي اجتماعي فعال هستند و تقسيم کار جامع ملي در حوزه مؤلفه‌هاي اجتماعي انجام شده است و تقويت و افزايش پايداري خانواده و کاهش ميزان طلاق از جمله آثار مثبت اين فعاليت‌ها بوده است.

در اين جلسه مقرر شد برنامه جامع اقدام با توجه به ظرفيت‌هايي که در حوزه سلامت اجتماعي بوجود آمده، در جلسه آتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شود.

در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي محسن محبي به عنوان رييس دانشگاه تحصيلات تکميلي صنعتي و فناوري پيشرفته کرمان، فرهاد ابول‌نژاديان به عنوان رييس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي- درماني دانشگاه جندي شاپور اهواز، پيمان نامدار به عنوان رييس دانشگاه علوم پزشکي قزوين و مصطفي جهانگير به عنوان رييس مرکز آموزش عالي و علوم پزشکي وارستگان مشهد انتخاب شدند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar