اظهارات جدید سردار نقدی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی
فارس/ معاون هماهنگکننده سپاه در يک برنامه تلويزيوني در پاسخ به اين سؤال که «سطح دسترسي خبرنگاران و افکار عمومي به اطلاعات در خصوص مسائلي از جمله هواپيماي اوکرايني خيلي پائين بود و اغناي مناسبي صورت نگرفت و سپاه کارکشته عمل نکرد» گفت: کارکشتهاي که ميگويند معنياش اين است که قرائن بسياري وجود داشته که ما ميتوانستيم خودمان را به آن آويزان کنيم و بگوئيم اشتباهي انجام نشده و دشمن جنگ الکترونيک کرده، رسانههايي که روش دشمن را در لاپوشانيها و در کلاهبرداري و عواففريبيها ميبينند انتظار دارند که ما هم همانطور عمل کنيم در حاليکه ما با مردممان صادقيم اشتباه کرديم ميگوئيم اشتباه کرديم، انتقاد ميکنند که چرا شما از آن روشها استفاده نکرديد؟ فلان قرائن ميتوانست مستمسک قرار بگيرد که اين قضيه را منکر شويد، در حاليکه ما با مردممان صادقيم و قرار نيست که از روشهاي دشمن استفاده کنيم، مردم هم قدر اين صداقت را ميدانند و به همين دليل اعتماد دارند، ما هم دنبال عوامفريبي نيستيم که يک شگرد رسانهاي پيدا کنيم و مسئله را بپوشانيم، مردم براي ما غريبه نيستند.
سردار محمدرضا نقدي معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران در برنامه «بدون توقف» که از شبکه سه سيما پخش شد، با اشاره به اينکه همه ارتشهاي دنيا بخش عظيمي از اقتصاد را همراه خود دارند، گفت: اينکه سپاه در اقتصاد ورود کند جزء مسائل استثنايي نيست، در رژيم گذشته تمام واردات موادغذايي عمده دست اداره تدارکات ارتش يعني اتکا بوده که حالا به همه نيروهاي مسلح و مردم عادي خدمات ميدهد، تمام واردات را انجام ميداده که از آن رانت بردارد.
وي افزود: در همه کشورها قسمتهاي سودآور رانتي در دست ارتش است، اينجا بخش پرزحمتش يعني سازندگي بر شانه سپاه و نيروهاي مسلح است، اين کار مزاحم کيست؟. ثروتهاي کلان هميشه در دست نيروهاي مسلح دنياست. اينکه رسانههاي دشمن آنقدر روي سپاه تمرکز کردند براي اينکه مزاحمشان است از اينکه ميبينند هر جا که پروژه زمين مانده يکي ميگويد من ادامه ميدهم ناراحتند، دوست دارند که وقتي قهر ميکنند برويم با التماس آنها را برگردانيم، براي همين شروع به جوسازي ميکنند.
نقدي در پاسخ به اين سؤال که «چرا سپاه با رسانههايي که دارد در اغناي افکار عمومي در شئون مختلف ضعيف عمل کرده» اظهار کرد: سپاه چه رسانهاي دارد؟ دو تا خبرگزاري که خودشان هيئت مستقل دارند، اينطور هم نيست که تحت امر سپاه باشند. 300 شبکه ماهوارهاي عليه انقلاب اسلامي تبليغات ميکنند که يکي از محورهاي اصلي تبليغات هم بعد از مقام معظم رهبري، سپاه و بسيج و بعد روحانيت هستند، يعني نهادهاي مؤثر در حفظ انقلاب که روي آن تبليغات ميکنند.
وي گفت: شما 300 کانال تلويزيوني را چطور با دو تا سايت مقايسه ميکنيد؟ حجم رسانههايي که به سپاه حمله ميکنند، تبليغات و جو رسانهاي روي ما هم تأثير گذاشته وگرنه واقعيت اجتماعي اين نيست، تبليغاتي که در خصوص تعارض مردم با سپاه ميشود اصلا درست نيست، ما در ميان مردم و بطن جامعه هستيم، مردم بسيار به ما احترام ميگذارند.
اين سردار سپاه همچنين عنوان کرد: اما واقعا شايد اين از اخلاص بچههاست که دوست ندارند فعاليتشان طرح و رسانهاي شود و مشغول کار خودشان هستند و با اکراه ميپذيرند که از خودشان صحبت کنند يا آمار و ارقام بدهند، اين در حد تکليف انجام ميشود، اما اين وظيفه رسانههاست که اين کار را بکنند فقط هم سپاه نيست ساير اقشار مثل همين کادر پزشکي هم همينطور، خودشان که نميتوانند رسانه تشکيل دهند از خودشان تبليغ کنند اين تکليف رسانه است که در زواياي اين اتفاقها بگردد.
وي تاکيد کرد: اما من اين انتقاد را ميپذيرم که ما در مقابل حجم تبليغات دشمن در تبيين بسياري از مسائل به قدر کافي صحبت نکرديم، اگر شرايط عادي باشد موج شبههها نباشد در حد عادي و متعارف کار انجام ميشود اما در مقابل شبههافکني لحظه به لحظهاي که براي هر مسئله سوژه و داستانسازي ميکنند قبول دارم که بايد نسبت به آن کار بيشتري در عرصه رسانه و بيان مطالب براي مردم بکنيم.
نقدي در پاسخ به اين سؤال که «سطح دسترسي خبرنگاران و افکار عمومي به اطلاعات در خصوص مسائلي از جمله هواپيماي اوکرايني خيلي پائين بود و اغناي مناسبي صورت نگرفت و سپاه کارکشته عمل نکرد» يادآور شد: کارکشتهاي که ميگويند معنياش اين است که قرائن بسياري وجود داشته که ما ميتوانستيم خودمان را به آن آويزان کنيم و بگوئيم اشتباهي انجام نشده و دشمن جنگ الکترونيک کرده، رسانههايي که روش دشمن را در لاپوشانيها و در کلاهبرداري و عواففريبيها ميبينند انتظار دارند که ما هم همانطور عمل کنيم در حاليکه ما با مردممان صادقيم اشتباه کرديم ميگوئيم اشتباه کرديم، انتقاد ميکنند که چرا شما از آن روشها استفاده نکرديد؟ فلان قرائن ميتوانست مستمسک قرار بگيرد که اين قضيه را منکر شويد، در حاليکه ما با مردممان صادقيم و قرار نيست که از روشهاي دشمن استفاده کنيم، مردم هم قدر اين صداقت را ميدانند و به همين دليل اعتماد دارند، ما هم دنبال عوامفريبي نيستيم که يک شگرد رسانهاي پيدا کنيم و مسئله را بپوشانيم، مردم براي ما غريبه نيستند.
معاون هماهنگکننده سپاه همچنين در پاسخ به اين سؤال که «لطفا در خصوص بحث پالايشگاهي که آقاي زنگنه مطرح کردند که ما پالايشگاه نساختيم چون کشور دچار کثافت ميشد، توضيح دهيد» گفت: از نظر من اينکه ما نفتمان را خام بفروشيم ديگران پالايش کنند و محصول را چند هزار برابر از آنها پس بگيريم يک فکر استعماري است، هرکس هر چه مي خواد بگويد، يک موقع هست که از محيط زيست به عنوان يک ابزار سياسي استفاده ميکنيم يک موقع است به آن پايبند هستيم، تمام زنجيره را بايد در داخل کشور داشته باشيم، پس تمام کشورهايي که پالايشگاه دارند کشورهايشان را کثافت کردند، هيچ کشوري نميگويد پالايشگاه به محيط زيست ضربه ميزند، يکي از مؤلفههاي راهاندازي هر پالايشگاهي تأييد محيط زيست است.
وي افزود: غربيها چون ديدند که علم روز به دست کشورهاي آسيايي افتاد براي اينکه جلوي پيشرفت کار را بگيرند محيط زيست را يک ابزار کردند که از اين سال به بعد ديگر هيچکس اين کار را نکند. رهبر هم از سالها پيش مرتب تذکر دادند که خامفروشي نکنيد، کشور هم با کمترين حد صادرات نفت خام بالاخره اداره ميشود و فلج نشده است.
نقدي در پاسخ به اين سؤال که «چرا سپاه در بحث خودروسازي وارد نميشود» گفت: ما هر جا وارد شديم به درخواست دولت بوده، در اين خصوص کسي از سپاه نخواسته که در اين زمينه ورود کند، ضمن اينکه اصلا نيازي به سپاه نيست، هرچند اخيرا به درخواست برخي از مديران خود صنعت نه دستگاه رسمي و دولت، در اين حوزه کمکهايي به آنها ميشود و الحمدالله پيشرفت خوبي هم داشتهاند، ولي در حوزه خودرو مسئله کوچکتر و سادهتر از آن است که بگوئيم سپاه بيايد اين موضوع را حل کند. مشکل ما در زمينه خودرو مشکل مديريتي است، مشکل فني وجود ندارد.
معاون هماهنگکننده سپاه ادامه داد: براي اينکه اگر خوروي صد در صد بومي بسازيد و طراحي کنيد که قابل رقابت باشد، هيچ مشکل فني در اين زمينه وجود ندارد که آن را هم دولت و مجلس بايد حل کنند، ماههاست که وزير صنايع نداريم، اگر گره فني دارند حل آن مسئله با ما، کما اينکه همين الان هم اين کمک ميشود، اما در زمينه فني در سطح کمتر از سپاه قابل حل است و الحمدالله ظرفيتهاي خوبي وجود دارد، وقتي يک مدير صنعتي ميگويد به من گفتند که در سال جهش توليد توليدات را پائين بياوريد اين را که ديگر ما نميتوانيم حل کنيم.
نقدي همچنين در خصوص بحث مالکيت عمومي سپاه بر برخي از شرکتهاي خصوصي عظيم مثل ايرنسل اظهار کرد: سپاه در ايرانسل حتي يک سهم هم ندارد، بخش اعظم شرکتها و کارخانجاتي که نام نيروهاي مسلح در آنها بود، ضميمه بانکهايي بود که در سپاه، ارتش و نيروي انتظامي و وزارت دفاع راهاندازي شد، اينها همه بانک داشتند به ضميمه اين بانکها سپردههايي که مردم در بانکها گذاشته بودند صرف خريد و اداره شرکتهايي در تمام نيروهاي مسلح شد که حالا سپاه پيشرو و توانمندتر بود، اين موضوع ويژه سپاه نبود، بخش اعظم شرکتها و سهام آنها براي بانکها بود که سود آنها هم به مردم تعلق ميگرفت، که اين بانکها با تمام متعلقات پس گرفته شد، حالا تهمانده آن هم ممکن است مؤسساتي که تعدادشان کم است باشد، اما ظرفيت آنها در اقتصاد يک هزارم هم نيست که بتواند نقشآفريني مهمي داشته باشند.
وي در پايان درباره شفافسازي مؤسسات زير نظر سپاه نيز بيان کرد: نهادهايي که سپاه داشته شفاف است، آنها هيئتامنا دارند که در ستاد کل نيروهاي مسلح و وزارت دفاع است، طراز آنها در ديوان محاسبات رسيدگي ميشود، اگر ميخواهيد ببينيد پولها کجا رفته؟ بايد در زندگي فرماندهان سپاه برود، بيائيد ماشينهايشان را ببينيد که چه سوار ميشوند، خانههايشان را ببينيد.