نماد آخرین خبر

هشدار روحانی اصلاح‌طلب درباره تداوم ردصلاحیت‌ها

منبع
اعتماد
بروزرسانی
هشدار روحانی اصلاح‌طلب درباره تداوم ردصلاحیت‌ها

اعتماد/ مصطفي ‌درايتي گفت‌: تداوم ردصلاحيت‌ها به معني تقابل با مردم است و همين موجب شده تا جامعه از صندوق راي مايوس شود. بنده هشدار مي‌دهم، اگر قرار باشد در انتخابات ۱۴۰۰ هم فضا براي رقابت مسدود شود، ممکن است با فاجعه‌ ملي‌  رويگرداني مردم از انتخابات روبه‌رو شويم.

موعدِ برگزاري انتخابات ۱۴۰۰ هشت ماه و چند روز ديگر از راه مي‌رسد. آن هم در شرايطي که نااميدي عمومي در جامعه که به واسطه گرفتاري‌هاي شديد معيشتي پديدار شده، بحث داغ اين روزها است. با توجه به شرايط اين روزهاي جامعه، تحليل‌ها و اظهارنظرهاي انتخاباتي ديگر مثل گذشته به آنچه اصلاح‌طلبان و اصولگرايان پيش روي خود مي‌بينند، نمي‌پردازد و دغدغه اين است که مردم به پاي صندوق راي مي‌آيند يا نه و اينکه تکرار سردي هشت اسفند ۹۸ در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ چه هزينه‌هايي را مي‌تواند به مصالح نظام و منافع عمومي تحميل کند؟

مصطفي ‌درايتي، عضو اتحاد ملت، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاين در اين‌باره اظهار داشت: در وضعيت مديريت سياسي امروز که حدود ۱۰۰ سال از عمرش مي‌گذرد، به تجربه ثابت شده هر نظامي که متکي به راي مردم و خواستِ‌ اکثريت جامعه باشد،‌ از امنيت بيشتري برخوردار مي‌شود و مشروعيت بيشتري دارد. در نتيجه چنين حکومتي مي‌تواند براي دوامِ بيشتر اميدواري زيادي داشته باشد. لذا حکومت‌ها در دنياي امروز، همه تلاش‌شان را به کار مي‌گيرند تا به هر نحوي مردم حضور بيشتري در صحنه‌هاي سياسي داشته باشند، بلکه از اين طريق مهر تاييدي براي امنيت و ثبات‌شان باشد.

اين فعال اصلاح‌طلب سياسي در ادامه سخنانش گفت: دقيقا به همين دليل، يکي از مسايلي که به آن اهميت زيادي بايد قايل شد اين است که انتخابات به طور آزاد برگزار شود تا آنهايي که به هر شکلي در پروسه انتخاباتي فعال هستند، براي ماندگاري نظام کوشش کنند و اگر حکومت در حکومت‌داري اشکالي دارد، از طريق صندوق راي حل شود. حکومت‌ها همه سعي‌شان اين است، نقش و حضور جامعه را پررنگ‌ کنند تا هم خودشان نسبت به امنيت و ثبات اطمينان بيشتري به دست بياورند و هم بتوانند نظر مثبت مردم را نسبت به حاکميت و حکومت جلب کنند.

‌او همچنين تصريح کرد: تصميم‌گيران نظام اسلامي هم از اين قاعده مستثني نيستند و خواهان مشارکتي پررنگ در همه عرصه‌ها هستند. البته نظام انتخاباتي ما داراي اشکال‌هاي خاصي است اما نفس انتخابات هميشه مهم بوده و در تحولات داخلي کشور و حتي منطقه و البته مسايل جهاني هم نقش داشته است.

درايتي تاکيد کرد: اين توضيح‌ها نشانگر اين است که سيستم حاکميتي بايد همه هم‌وغم‌ خود را به کار بگيرد و تلاش کند تا مردم به طور طبيعي انگيزه لازم را براي راي دادن داشته و با اشتياق به دنبال اثربخشي در مسايل سياسي کشور باشند. در چنين حالتي معلوم مي‌شود آنچه در سياست‌گذاري‌ها شکل مي‌گيرد، مطابق با نظر و عقيده اکثريت جامعه است که اين مي‌تواند نشانه‌اي باشد که کشور از پشتوانه مردمي بالايي برخوردار است.

اين چهره سياسي با اشاره به فضاي سرد و آمار بسيار پايين مشارکت مردم در انتخابات مجلس يازدهم، توضيح داد: در حدود ۴۲ سالي که از پيروزي انقلاب اسلامي گذشته، تقريبا به همين تعداد انتخابات برگزار شده است. اما از آنجايي که مردم احساس مي‌کنند کم‌کم انتخابات تغيير وضعيت داده به همين دليل اين ذهنيت را دارند که صندوق راي ديگر به نفع مردم نيست.

وي افزود: اين وضعيت در حالي به وجود آمده که مردم در بدترين شرايط هم به دليل پشتيباني از نظام در پاي صندوق‌هاي راي حاضر مي‌شدند. اين را هم نمي‌توانيم هضم کنيم که ساز و کار فعلي انتخابات مردم را از انتخاب صحيح محروم کرده است. با اين توضيح که تداوم ردصلاحيت‌ها به معني تقابل با مردم است و همين موجب شده تا جامعه از صندوق راي مايوس شود. بنده هشدار مي‌دهم، اگر قرار باشد در انتخابات ۱۴۰۰ هم فضا براي رقابت مسدود شود، ممکن است با فاجعه‌ ملي‌  رويگرداني مردم از انتخابات روبه‌رو شويم.

او اظهار داشت: براي گذر از اين شرايط دشوار، نظام بايد به مردم اعتماد کند و اگر دولت و مجلس و حتي دستگاه قضايي را کار‌آمد مي‌خواهيم، لازم است قواعدي که در همه جهان تجربه شده را مو به مو اجرا کنيم. در واقع اگر انتخابات در فضاي رقابتي برگزار شود،‌ در صورت انتخاب غلط،‌ جامعه تاوان اشتباه خود را پس خواهد داد.

مصطفي ‌درايتي در پايان گفت: براي اينکه بتوانيم از شرايط دشوار عبور و در مسير توسعه و پيشرفت آرامش عمومي را محقق کنيم،‌ چاره‌اي جز برگزاري انتخاباتي آزاد و رقابتي نداريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر