«ابتکار» نامزد انتخابات ریاستجمهوری میشود؟

برنا/ معاون امور زنان و خانواده رييس جمهور گفت: مشارکت مردم در انتخابات مجلس و انتخابات ميان دوره اي وضعيت مطلوبي نداشت بايد براي بالا رفتن سطح مشارکت و اميد مردم، تلاش کرد.
«معصومه ابتکار»، معاون امور زنان و خانواده رييس جمهور، در گفت و گو با برنا در رابطه با "حضور زنان در انتخابات 1400" گفت: خانم ها توانايي لازم براي کسب رياست جمهوري را دارا هستند و اين ظرفيت در قانون اساسي هم، وجود دارد. در قانون اساسي به وضوح مي توان شاهد بود که قانون گذار با همين هدف، قانون را نوشته است. کلمه رجال قابليت استفاده دوگانه دارد. بحث حضور زنان در انتخابات را بايد از شوراي نگهبان سوال کرد، به شخصه هيچ مانعي براي حضور زنان نمي بينم.
او در ادامه در رابطه با لايحه جامع انتخابات بيان کرد: لايحه جامع انتخابات به نسبت طرح اصلاح قانون انتخابات از اهميت بيشتري برخوردار است، زيرا ابعاد مختلفي را در بر مي گيرد و مي تواند، راهگشا باشد. موضوع حايز اهميت در انتخابات جلب مشارکت مردم است. مشارکت مردم در انتخابات مجلس و انتخابات ميان دوره اي وضعيت مطلوبي نداشت بايد براي بالا رفتن سطح مشارکت و اميد مردم، تلاش کرد. حضور مردم در پاي صندوق راي مي تواند تغييراتي را ايجاد کند.
ابتکار بيان کرد: برخي فضاسازي ها و اقداماتي از قبيل حذف رقبا با ساز و کارهاي قانوني و فراقانوني، برخورد با فعالان سياسي، ايجاد فضاهاي امنيتي در ارتباط با مسائل سياسي و اجتماعي کشور، مردم را نسبت به حضور در انتخابات دچار ترديد کرده است. از اول انقلاب تاکنون چنين روندي براي نظام قابل قبول نبوده زيرا که نظام برخاسته از دل مردم و راي مردم است؛ بايد تاکيدمان بر حضور مردم باشد در لايحه دولت براي انتخابات، بر اين مسئله توجه شده است.
معاون رييس جمهور در پاسخ به اين سوال که در لايحه جامع انتخابات نگاه به رجل سياسي چگونه است، گفت: در لايحه دولت براي انتخابات رجل سياسي، جزييات آن دقيق و باز بيان شده است. کلمه رجال در قرآن براي زن و مرد تفسير مي شود. همچنين در لايحه جامع انتخابات زمينه براي افزايش مشارکت فراهم شده است.
او در خصوص رد صلاحيت خانم ها در انتخابات توسط شوراي نگهبان مطرح کرد: رد صلاحيت فقط به جنسيت مربوط نمي شود، مساله طيف هاي فکري است. متاسفانه در بعضي از دوره ها، طيف فکري که از درون انقلاب و در حاکميت بود و مسئوليت هايي به عهده داشتند، به طور يک طرفه رد صلاحيت مي شوند يعني فقط بحث زنان مطرح نيستند، مساله خيلي وسيع تر است.
ابتکار اضافه کرد: شوراي نگهبان بايد چارچوب هاي قانوني را در نظر بگيرد و براي کانديداها، شفاف توضيح دهد و پاسخگو باشد زيرا فضا براي اتهام زني و تخريب، زياد است.
او در پاسخ به اين سوال که شما به عنوان خانم که سابقه حضور در کابينه دولت داريد، با توجه به اينکه زنده ياد اعظم طالقاني هميشه در انتخابات حضور پيدا ميکرد ولو اينکه با شکست مواجه مي شد، آيا اين شجاعت را در خودتان مي بينيد که ادامه دهنده راه او باشيد، گفت: زنده ياد طالقاني خيلي شجاع بود و حتما هستند زناني که ادامه دهنده راه او باشند، اما من براي حضور در انتخابات برنامهاي ندارم.