نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

اظهارات سرلشکر باقری درباره قطعنامه ۵۹۸

منبع
ايسنا
بروزرسانی
اظهارات سرلشکر باقری درباره قطعنامه ۵۹۸

ايسنا/ رييس ستاد نيروهاي مسلح با بيان اينکه موضوع پذيرش قطعنامه ناگهاني نيست که در يک روز تصميم گرفته شده و به امام تحميل شده باشد توضيحاتي درباره شرايط آن دوره ارائه کرد و گفت: به نظر من عقلاني ترين کار در تير ۶۷ پذيرش قطعنامه بود. 

سرلشکر محمد باقري در برنامه امشب نگاه يک با گراميداشت ياد امام خميني(ره) ،شهدا، ايثارگران، جانبازان و آزادگان انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و بخصوص سردار شهيد حاج قاسم سليماني و در پاسخ به درخواست مجري براي صحبت درباره شهيد حسن باقري، اظهار کرد: همه شهداي دفاع مقدس آخر و مزد الهي داشته و مقرب درگاه الهي هستند و بين شهدا فرقي نيست و سخت است درباره برادرم حسن باقري صحبت کنم. شهيد باقري تلاش مي کرد که بي نظمي در اول جنگ را به انسجام بکشاند. پس از ايجاد انسجام، ۲۵عمليات کوچک انجام و اعتماد به نفس به دست آمد که مي توان با اين دشمن جنگيد. در طراحي عمليات ثامن‌الائمه، فرماندهان ارتش و سپاه به صورت مشترک حضور داشتند. شهيد باقري در طراحي اين عمليات، شناسايي دشمن و فرماندهي نقش اساس داشت.
وي در ادامه افزود: آن عمليات بزرگ ترين عملياتي بود تا آن مقطع دفاع مقدس انجام مي شد. بيش از هزار اسير و غنايم زيادي در اين عمليات گرفته شده و اين عمليات مقدمه اي براي خارج کردن دشمن از خاک کشور مي شود.
رييس ستاد کل نيروهاي مسلح همچنين با اشاره به اينکه جنگي بر ملت ايران تحميل شد، تصريح کرد: جنگ پديده شومي است که انسان ذاتا به جنگ علاقه اي ندارد. در دويست سال گذشته ما آغازگر جنگي نبوديم. ما در حال دفاع مقدسي از خود در جنگي بوديم که بر ما تحميل شد. اين جنگ آسيب اقتصادي، زيرساختي، عاطفي و انساني به ما وارد کرد اما دستاوردهاي چشمگيري هم حاصل شد. برخي دستاوردها ملي است. از زمان جنگ ايران و روس، هر کشوري به ما حمله  کرد، پيروز شد. قطعنامه هاي مختلفي بر ما تحميل و سرزمين هاي مختلفي از ما جدا شد. در جنگ دوم جهاني کشور ما اشغال شد. در جنگ اول جهاني نيمي از جمعيت ما از بين رفت. بحرين بدون کمک از کشور ما جدا شد. اما دفاع مقدس نقطه عطفي براي ملت ما شد و ملت و نيروي مسلح هشت سال کنار هم از کشور دفاع کرده و  اجازه ندادند يک وجب از خاک ما جدا شود که اين يک دستاورد ملي است. همه اقوام مختلف در اين دفاع شرکت کرد.

وي ادامه داد: در بخش دفاعي، بازدارندگي از دستاوردهاي دفاع مقدس است. اکنون ثابت شده است که شايد شروع جنگ با دشمن باشد اما پايانش با دشمن نيست. خودکفايي و راهبرد دفاعي بومي در صنعت دفاعي از دستاوردهاي ديگر دفاع مقدس است. ما خودمان تصميم مي گيريم چگونه بجنگيم که اين دستاورد بزرگي است. در منطقه دستاورد داشته ايم، نهضت فلسطين، حزب الله و ايجاد خط مقاومت در منطقه ناشي از دستاورد دفاع مقدس است. اگر لحظه‌اي از حمايت غرب از رژيم صهيونيستي برداشته شود، فرو مي پاشد. دفاع مقدس همچنين امنيت ما را از مرزهاي کشورمان فراتر برده است.

سرلشکر باقري درباره چرايي آغاز جنگ تحميلي گفت: ما به استقبال جنگ نرفتيم و اين جنگ به ما تحميل شد. آمريکا و غرب به دنبال تسلط و غارت منابع منطقه و ايران بودند و انقلاب اسلامي بساط آنها را برهم زد. ما سياست نه شرقي و نه غربي را در پيش گرفت و اين براي غرب خوش‌آيند نبود. از سويي صدام شکست هايي از ايران متحمل شده و قرارداد الجزاير را امضا کرده بود و در سال اول انقلاب اسلامي ششصد يا هفتصد مورد تجاوز منطقه اي به ايران کرد و خرابکاري در جنوب ايران را سازماندهي کرد اما موفق نشد و به نتيجه رسيد که بايد به ايران تهاجم کند پس ارتش عراق را تقويت کردند. صدام فرد جان طلبي بود که  مي خواست که به عنوان رهبر جهان عرب شناخته شود. آمريکا و غرب و شوروي از صدام حمايت سياسي و نظامي و کشورهاي حاشيه خليج فارس هم ۵۵ ميليارد دلار به او کمک کرد. از سويي در داخل پس از وقوع انقلاب اسلامي، در کشور درگيري و تنش وجود داشت و ارتش انسجام خود را از دست داد و سپاه يک تشکيلات نوپا بود که جنگيدن را بلد نبود. مجموعه اي از عوامل داخلي و خارجي موجب شد تا صدام به ايران حمله کند. او مي خواست سه تا هفت روز در تهران باشد.
وي درباره طولاني شدن جنگ، اظهار کرد: اقدامات زيادي در چهار ماه انجام شد تا مقابل تجاوز دشمن گرفته شود. سال دوم عمليات هاي موفقي انجام مي شود و ما به مرزها مي رسيم. پس از آزادسازي خرمشهر بايد تصميم راهبري گرفته مي شد. دشمن نمي پذيرد که متجاوز است و خسارات ما را بدهد. تضميني به ما داده نمي شد که دوباره به ايران تجاوز نکند پس تصميم به ادامه جنگ گرفته شد تا دنيا بپذيرد که صدام متجاوز بوده و دشمن خسارات ما را بپذيرد اما اين اتفاق رخ نداد. به ما اطمينان ندادند که صلح پايدار بدست آيد البته در قطعنامه ۵۹۸ اين اطمينان تا حدودي داده شد ‌سازمان ملل متجاوز بودن عراق را اعلام کرد ولي خسارات پرداخت نشد و طلبکاري ما ما ادامه دارد. در هيچ سندي وجود ندارد که سازمان ملل و سران کشورهاي غربي به رهبران ما اعلام کرده باشد که ما جنگ را متوقف کنيم تا متجاوز معرفي شده و خسارات به ايران داده شود. اين اطمينان هيچ وقت به ايران داده نشد. آنها مدام مي گفتند که ايران آتش بس را بپذيرد.

رييس ستادکل نيروهاي مسلح همچنين با اشاره به تحريف دفاع مقدس از سوي رسانه هاي ضدايراني، خاطرنشان کرد: دفاع مقدس پديده بزرگ و ارزشمندي است که به دو قرن تحقير ملت ما پايان داد و به عزت و شکوه ملي تبديل شد پس تحريف بايد انجام شود تا اين دستاورد دچار ابهام، دروغ و اغراق شود. اغراق‌گرها هم خدمتي به ما نمي کنند. وظيفه نسل دفاع مقدس تبيين درست واقعيات دفاع مقدس است. ۴۸پروژه تحقيقاتي براي تبيين دفاع مقدس تعريف و انجام شده است که تا حد زيادي قابل اعتماد است و مي تواند در اختيار پژوهشگران قرار گيرد. اين ها اسناد دقيقي است که براساس آن مي توان مقابل تحريف ايستاد. زيرا «گفته ها» مي تواند چه براساس نيت خير و چه اغراض دشمن اشتباه باشد اما اين اسناد دقيق است.

سرلشکر باقري درباره کاربرد عقلانيت در روايت از دفاع مقدس، گفت: احساس جايگاه بالايي در دفاع مقدس دارد اما پيشبرد همه جانبه موضوع دفاع مقدس به عقلانيت، تدبير و طراحي نياز دارد. فرماندهان ارتش و سپاه در اوج احساس در کنار رزمندگان بودند و اين آمار شهداي فرمانده نشان از حضور آنها در صحنه نبرد است. اما عقلانيت در جنگ اهميت زيادي دارد. چگونگي توقف دشمن و تبديل ياس به اميدواري مسأله مهمي است زيرا در ماه‌هاي اول دشمن تجاوز مي کرد و عمليات هاي ما شکست مي خورد اما بعد آن عمليات هاي کوچک و بزرگ موفق ما  آغاز شد. با عقلانيت ما فاو را براي عمليات انتخاب و جنبه هاي مختلف براي انجام عمليات را در نظر گرفتيم. ۹ماه تا يکسال عمليات شناسايي انجام شد. هشتصد غواص منطقه را شناسايي کردند. خط دشمن شکسته شد و پدافند هوايي ده ها هواپيماي روز دنيا را سرنگون کرد. اتفاقات بي نظيري در اين عمليات انجام شد. عقلانيت در اين عمليات موج مي زند.

وي در ادامه با اشاره به حمايت هاي مداوم نظامي غرب و شرق از صدام در طول جنگ تحميلي، افزود: براساس قواعد جنگي او بايد پيروز مي شد اما اين اتفاق رخ نداد. صدام مي خواست نظام ايران را براندازد يا حداقل خوزستان و اروند را تصرف کند. ما در مقابل گفتيم اجاره نمي دهيم وجبي از خاک ما تصرف شود. الان جهان مقايسه کند که کدام طرف به پيروز رسيد. ما پيروز شديم چون تماميت ارضي، استقلال و آزادي خود را حفظ کرديم. الان صدام کجاست؟ کشته هاي آنها کجا هستند و جايگاه شهداي ما کجاست؟ در دفاع مقدس حدود ۱۱۵ عمليات داشتيم که طبيعي است در برخي موارد ناکامي وجود دارد اما اجازه نداديم خاک ما تصرف شود.

باقري با اشاره به اينکه در طول دفاع مقدس از حدود۴۰ ميليون نفر جمعيت ايران، ۵.۵ ميليون از مردم به دفاع مقدس آمدند که ۴۵ درصد بسيجي داوطلب و ۴۰ درصد سرباز وظيفه بودند، افزود: بيشترين اعزام ها در سال ۶۷ انجام مي شد. پس از پذيرش قطعنامه، ما يک ماه جنگديديم زيرا عراق همچنان تهاجم انجام مي داد. در اين مقطع اين مردم که دشمن مي گويد خسته شده‌ بودند، با پيام امام(ره) به جبهه آمدند به طوري که اصلا کمبود نيرو وجود نداشت و درست نيست بگوييم که مردم از دفاع مقدس استقبال نمي کردند. امروز هم جوانان در صحنه هستند. يک نمونه آن مطالبه جوانان براي حضور در سوريه يا حضور آنها در بلاياي طبيعي يا همين بيماري کرونا است. همان کساني که با جان و مال خود به دفاع از کشور آمدند، امروز مطالبه دارند که چرا فلان تصميم اشتباه اقتصادي گرفته مي شود يا فلان مشکل وجود دارد.

رييس ستاد نيروهاي مسلح درباره قطعنامه ۵۹۸ خاطر نشان کرد: موضوع پذيرش قطعنامه ناگهاني نيست که در يک روز تصميم گرفته شده و به امام تحميل شده باشد. بعد از تصرف فاو وکربلاي پنج که کمر ارتش عراق شکست، اگر توانايي داشتيم که جنگ را ادامه مي داديم ارتش صدام شکست کامل مي‌خورد اما سلاح‌هاي شيميايي خاصي مورد استفاده قرار گرفت و حادثه ايرباس رخ داد زيرا دنيا به اين نتيجه رسيد که اگر ايران جنگ را ادامه دهد صدام شکست مي خورد. بايد به موضوع پشتيباني از جنگ توجه کرد. ۱۳ تا ۱۴ درصد بودجه کشور در اختيار بخش دفاعي بود. عراق جنگ را وقتي شروع کرد که سي ميليارد دلار ذخيره ارزي داشت، هفتاد ميليارد دلار کمک گرفت و وقتي جنگ تمام شد، صد ميليارد دلار بدهي داشت يعني دويست ميليارد دلار براي جنگ هزينه کرد اما کل هزينه ما بيست ميليارد دلار بود. ما درسال ۶۷ نخ جراحي براي مجروحان نداشتيم و نخ جراحي را از بدن مجروح کشيده و ضدعفوني مي کردند و زخم مجروح ديگري را مي بستند. با اين شرايط امکان ادامه وجود نداشت و بايد تصميم گرفته مي شد. البته قبول ندارم که حد نهايي کمک کشور و بخش دولتي همين مقدار بود. در هور، پانصد دستگاه و ماشين آلات ما مشغول ايجاد سيل بند بود و در طرف عراقي شش هزار دستگاه مشغول بود. من در هيات وزيران در زمان کربلاي پنج گزارش دادم که ارتش عراق۱۱۰ تيپ دارد که چهل تا صددرصد منهدم شده است و اگر جنگ را تا يک ماه ديگر ادامه دهيم، پيروز فيزيکي جنگ هستيم و به ما کمک کنيد که دولتي ها مي گفتند توان ما در همين حد است اما خبرهايي از استان‌ها به ما مي رسيد که مي توانستند کمک بيشتري کنند. جنگ براي امام خيلي مهم بود اما شايد براي ديگران خيلي اهميت نداشت. به نظر من عقلاني ترين کار در تير ۶۷ پذيرش قطعنامه بود. هيچ امتياز بيشتري به ما نمي دادند و ما در توازن قوا رو به ضعف بوده و از سويي با ديوانگي طرف مقابل هم مواجه بوديم و آسيب هاي اساسي مي ديدم . اگر سلاح شيميايي را در شهرها استفاده مي کرد، آسيب بيشتري مي ديديم. در آن مقطع امام با عقلانيت کامل و با تدبير درست، اين تصميم را اتخاذ کرد.

رييس ستادکل نيروهاي مسلح در پاسخ به اين پرسش که چرا با وجود پيشرفت هاي دفاعي، در صنايع خود از جمله خودروسازي مشکل داريم،‌ گفت: پيچيدگي صنعت خودرو قابل مقايسه با پيچيدگي صنايع دفاعي نيست. ما روزانه چند هزار کامپيوتر خودرو که پيچيده‌ترين بخش خودرو است را ساخته و در اختيار خودروسازان قرار مي‌دهيم اما اين شرايط براي من هم جاي سوال دارد.
وي با بيان اينکه حضور در صنعت خودروسازي از ماموريت هاي نيروهاي مسلح نيست، ادامه داد: نگاه سياسي به نيازهاي اقتصادي مردم، تلاش براي حاکم کردن حزب خود بدون توجه به نياز مردم، رفت و آمد اتوبوسي مديران، نبود ثبات قدم در توسعه صنعتي و عدم اعتماد به جوانان موجب ايجاد اين شرايط شده است. کشور بايد بسيار بهتر از اين اداره شود و شرايط فعلي نهايت توان ايراني نيست‌.

باقري در پايان درباره عادي سازي روابط امارات و بحرين با رژيم صهيونيستي اظهار کرد: امارات در يکي دو سال گذشته پيغام‌هاي مختلفي فرستاد که ما همانند عربستان نيستيم و قصد دوستي داريم. البته ما براي ايجاد ارتباط با عربستان مشکلي نداريم اما آنها پس مي زنند. با وجود همراهي امارات با تحريم ها ما نگاه خوش بينانه داشتيم اما آنها ارتباط خود با رژيم صهيونيستي علني کرد و نگاه ما هم به امارات و بحرين با گذشته تغيير کرد. اگر پاي صهيونيست ها به منطقه باز شده و اتفاقاتي رخ دهد که امنيت ملي ما دچار کوچکترين خدشه شود،  به امارات و بحرين و هر کشوري که دنبال عادي سازي برود، به عنوان ارائه کننده پايگاه به دشمن نگاه کرده و با آنها برخوردي مي کنيم که با دشمن مي کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد

instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر