نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

سردار صفوی: رهبر انقلاب پوتین را توجیه کردند

منبع
مهر
بروزرسانی
سردار صفوی: رهبر انقلاب پوتین را توجیه کردند

مهر/ دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم کل قوا گفت: رهبر انقلاب، پوتين را توجيه کردند نسبت به فضاي سوريه که اگر بشار شکست بخورد ديگر روس‌ها جاي پايي در شرق مديترانه نخواهند داشت.

سرلشکر صفوي صبح امروز (يکشنبه) در مراسمي با عنوان «تداوم دفاع مقدس در جبهه مقاومت» که به منظور گراميداشت هفته دفاع مقدس و بررسي نقش جبهه مقاومت در نظم جديد منطقه اي که در محل باغ موزه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس برگزار شد، با نشان دادن دفتري سياه رنگ اظهار داشت: قبل از صحبت عرض کنم که جعبه سياه خاطرات جنگ من اين دفتر است که آن را در مواقع خاص باز مي کنم. ضرورت ضبط و ثبت خاطرات دفاع مقدس، بيان حقايق و واقعيت هاي دفاع مقدس رزمندگان ارتش و سپاه و بسيج براي افزايش تاب آوري و مقاومت ملي ايران براي پيروزي در جنگ و دفاع مقدس است‌.

وي عنوان کرد: از چند سال قبل که مقام معظم رهبري به من گفتند به مراکز آموزشي برويم و براي جوانان خاطره بگوييم، ستاد نهضت خاطره گويي تاسيس و آن را به بک ساختار تبديل کرديم. در اين نهضت اهدافي مانند تبيين ابعاد مختلف اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي جنگ براي جوانان کشور و ترجمه آن براي ملت هاي ديگر منطقه است.
دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا افزود: در بيان اين خاطرات عوامل، دلايل و ناکامي هاي دفاع مقدس را بيان مي کنيم. ما دو مرحله در عمليات بدر و خيبر نتوانستيم منطقه را تثبيت کنيم و زور دشمن بيشتر بود. طرح مان آن طور که بايد اجرا مي شد اجرا نشد. محصول خيبر و بدر و تجربه آن عمليات پيروزمند فاو شد. امام پيام فرستادند که چرا شما و فرماندهان ناراحتيد؟ حضرت علي هم در بعضي عمليات ها پيروز نشدند، برويد و خود را براي عمليات بعد آماده کنيد. عمليات مشترک بود و همه رفتيم و براي فاو آماده شديم.

سرلشکر صفوي تصريح کرد: فرماندهان نهضت خاطره گويي در حال حاضر ۶۰ نفر هستند که اميدوار هستيم اين تعداد به ۱۰۰ نفر برسد. از عزيزان ارتش امير سيد نظام هاشمي هستند، ايران دريايي هستند، عزيزان و فرماندهان لشکرهاي سپاه مانند سردار رودکي، سردار فضلي، جناب آقاي رفيق دوست. اينها چيزهايي را مي دانند و مي گويند که براي مردم ما و مردم منطقه قدرت و الهام بخش است‌. يکي ديگر از اهداف خاطره گويي ما اين است که سطوح مختلف راهبردي، عملياتي و تاکتيکي جنگ را در حدي که قابل درک باشد به تصوير بکشيم، بگوييم و بنويسيم. ما جنگ ها را سه سطح مي کنيم، سطح راهبردي با بالاترين سطح و سطح تاکتيکي که در مورد گردان ها و لشکرها و چگونگي خط شکستن ها مي‌شود.

وي ادامه داد: از اهداف ديگر ما جلوگيري از انحراف حقايق جنگ است که اکنون در برخي اخبارها، نوشته و تحليل ها وجود دارد. اخيرا يکي از رسانه‌هاي خارجي را گوش مي کردم، واقعا گفته هاي برخي آدم ها را کنار هم گذاشته بود و عليه يکي از فرماندهان دفاع مقدس مطالب غيرواقعي ارائه داد. آنها مي خواهند ملت ما را دچار ياس و نااميدي کنند. برخي نويسندگان داخلي و حتي رسانه هاي دولتي و شبکه هاي داخلي ما مطالبي خلاف واقع مي گويند. ما مي خواهيم در اين نهضت خاطره گويي و توليد ادبيات دفاع مقدس يا در پژوهشگاه دفاع مقدس، توليد علم کنيم.

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا خاطرنشان کرد: از طريق تحقيق و پژوهش در سطح راهبردي عوامل و علت حمله عراقي ها را ببينيم. چه مقدار مسائل سياسي، اقتصادي در جنگ تاثير گذار بود؟ آيا بازوي سياست خارجه ما با بازوي نظامي ما به صورت هم افزا حرکت مي کرد؟ اصلا  پس از پيروزي هاي فاو و کربلاي ۵ که هم آمريکايي ها و هم شوروي ها و کشورهاي عربي ديگر از حفظ رژيم کافر بعث عراق نااميد شدند، آيا سياست خارجي ما آن زمان در اوج پيروزي ها بهتر مي توانست پاي ميز مذاکره بنشيند؟

سرلشکر صفوي بيان کرد: بحث امروز من با شما اين است که اوضاع و احوال ملت و مملکت ما در جنگ تحميلي چگونه بود و هم اکنون در جنگ سياسي اقتصادي رسانه اي عليه ايران چگونه است‌؟ آيا برخي از تجارب الگوي عملي و رفتاري دولت، ملت، رهبر و رزمندگان دفاع مقدس، ارتش، سپاه و بسيج و ....که منجر به پيروزي ملت بزرگ ايران در هشت سال دفاع مقدس شد، مي تواند الگو دولتمردان و مردم باشد؟

وي ادامه داد: جنگ نظامي و اقتصادي يک هدف را دنبال مي کند. تحليل اراده سياسي يک کشور و جمعي از کشورها عليه يک کشور ديگر. چه در جنگ نظامي چه در جنگ اقتصادي به زانو در آوردن ملت و دولت ايران و تسليم کردن مردم در برابر خواسته هاي نامشروع آمريکا، صهيونيست و نوکران منطقه اي ايشان و آرايشي که در جنگ تحميلي عليه ما بود با حالا زياد تفاوت نکرده است. آن زمان شوروي هم با آمريکايي ها بود و حالا روس هاي فعلي با ما حداقل در برابر دشمن مشترک همراه هستند و در قضاياي سوريه پشتيبان بشار اسد و با ما در يک راهبرد عليه ائتلاف صهيونيستي-عربي در سوريه براي شکست داعشي ها هستند.‌

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا تصريح کرد: خدا شهيد حاج قاسم سليماني را رحمت کند. جلساتي که با پوتين رئيس‌جمهور روسيه مي گذاشت و اينکه ايشان به ملاقات حضرت آقا آمدند و  پوتين را توجيه کردند نسبت به فضاي سوريه که اگر بشار شکست بخورد ديگر روس‌ها جاي پايي در شرق مديترانه نخواهند داشت. عراق را که از دست داده بودند و اگر سوريه هم از دست مي رفت ديگر جايگاهي نداشتند. روابط حاج قاسم سليماني به عنوان يک فرمانده و ديپلمات سياسي با پوتين، اردوغان و بشار اسد و همچنين با نوري مالکي نخست وزير وقت براي اينکه ۲۲ تيپ حشدالشعبي را عليه داعش راه اندازي کند، بسيار مهم بود. براي اينکه چند ده هزار نيروهاي مردمي به کمک ارتش سوريه عليه داعش بيايند، پنج تا هفت سال طول کشيد.

سرلشکر صفوي با بيان اينکه يکي از محصولات دفاع مقدس مکتب مقاومت و فرمانده مکتب مقاومت، سردار شهيد حاج قاسم سليماني بود، گفت: اينکه آقا فرمودند اين نظريه مقاومت حاج قاسم را تبيين کنيد و ما اميدوار هستيم بتوانيم مکتب ايشان را تئوريزه کنيم. ما ژئوپليتيک مقاومت داريم. محصول دفاع مقدس مکتب مقاومت است که به سوريه، عراق، لبنان و ونزوئلا رفته است.

 وي ادامه داد: اوضاع و احوال ما در زمان جنگ چگونه بود؟ وضعيت اقتصادي کشور ما چگونه بود؟ ما به وضعيتي رسيديم که براي يک هفته بيشتر در سيلوهاي خود گندم نداشتيم زيرا خودکفا نبوديم و حضرت امام به کشاورزان و مسئولين سياسي دولت گفتند بايد به خودکفايي برسيم و حداقل براي دو تا سه ماه در سيلوها پر از گندم باشد. از قول آقاي زنجاني مي گويم؛ در وضعيت ارزي و صادرات نفتي ما در سال ۶۵ که بايد روزانه دو ميليون بشکه صادر مي کرديم، فرانسوي ها و منافقين و آمريکايي کمک مي کردند جزيره خارک که بزرگترين ترمينال نفتي ما بود و ۹۲ درصد نفت ما از آنجا صادر مي شد، کشتي هاي نفتي ما را مي زدند و رادارهاي کويت، عربستان و امارات هم کمک مي کرد تا جزيره سيري بيايند.

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا اضافه کرد: نتيجه چه شد؟ به جاي صادرات ۲ ميليون بشکه نفت روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر مي‌کرديم و درآمد کل حاصل از فروش نفت به ۷ ميليارد دلار رسيد که براي اداره مملکت که کوپني بود سخت بود. يک بار به فروشگاه شهرکي رفتم و فروشنده به من گفت آقاي صفوي دفترچه و کوپن آورديد؟ باور کنيد من اصلا حال و هوايم جوري بود که تازه از منطقه برگشته بودم و نمي دانستم بايد دفترچه و کوپن هاي مربوطه را بياورم. عربستان و کويت توليد خود را افزايش دادند و قيمت نفت به زير ۸ دلار رسيد و اينگونه به ما فشار آوردند.

سرلشکر صفوي تاکيد کرد: از نظر سياسي آن زمان آرايش سياسي قدرت هاي خارجي معلوم بود. امام آقاي ولايتي را به مسکو فرستادند و به شوروي ها پيغام دادند اين قدر به صدام موشک ندهيد تا به شهرهاي ما بزند. شوروي ها گفتند از مجاهدين افغان در مبارزه عليه ما حمايت نکنيد تا ما موشک ندهيم. ماجراي آمدن مک فارلين فرستاده ريگان را بخوانيد که چرا و به دعوت چه کسي به ايران آمد. پيام و هدف مک فارلين چه بود؟

وي بيان کرد: همين آمريکايي ها بعد از ديدار طارق عزيز وزير خارجه عراق با ريگان، سازمان جاسوسي آمريکا اطلاعات مستقيم خود را از پايگاه اطلاعاتي به سفارت آمريکا در بغداد مي داد و هر ۱۲ ساعت در اين اطلاعات يک بار فعاليت هاي نظامي و اقتصادي ايران در جبهه هاي زميني، هوايي و دريايي به سفارت آمريکا در بغداد مي رفت و صدام رسما در ماه مي ۱۹۸۴ از دريافت اطلاعات از آمريکايي ها تشکر کرد.

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا تصريح کرد: برخي از کشورهاي عربي و اکسين بانک واشنگتن حدود ۵۰۰ ميليون دلار به عراق دادند که عراقي ها خط لوله نفتي را به بندر عقبه ببرند و اردن بندر عقبه خود را در اختيار عراقي ها گذاشته بود که هم تجهيزات تانک و توپ و نفت منتقل کنند و هم مي خواستند لوله نفتي بکشند. البته حافظ اسد با ايران به توافق رسيدند که درصدي که سوريه حق ترانزيت مي گرفت، لوله نفت عراق را قطع کنند و ما به جاي آن نفت خام بدهيم. اينها را آقاي رفيق دوست بهتر از من مي داند.

سرلشکر صفوي ادامه داد: پادشاهي اردن ۴۰ هزار نيروي کار براي عراق فرستاد و بندر عقبه را در اختيارش قرار داد و عربستان و کويت به توافق رسيدند روزانه ۱۸۰۰ هزار بشکه نفت به صادرات خود اضافه و پول آن را به صدام بدهند. در زمان جنگ حدود ۸۵ تا ۹۰ ميليارد دلار به صدام کمک کردند. به طور مثال عربستان حدود ۴ ميليارد دلار به عراق کمک کرد و دو اميرنشين ايالات متحده عربي يعني ابوظبي و راس الخمير تا پايان سال ۱۹۸۱ بين يک تا ۳ ميليارد دلار به عراق کمک کردند. سرنوشت کويت، آمريکا و شوروي چه شد؟ آمريکايي ها يش از ۷ تريليون دلار هزينه کردند هم کشته و زخمي دادند و هم آبرويشان رفت و هم نتوانست امنيت را به افغانستان و عراق بياورند.

وي تاکيد کرد: ايران به فضل الهي با رهبري خردمندانه حضرت امام و انسجام سياسي تمام گروه ها و پشتيباني قواي سه گانه به موفقيت رسيدند. البته آمدن مردم به ميدان شرط بود. همين بيماري کرونا بدون آمدن مردم در ميدان جنگ اقتصادي و جنگ با کرونا خيلي سخت پيروزي به دست مي‌آمد. اميدواري ما اين است که مدل رفتاري مردم ما قوي تر و قدرت نفوذ ما بالاتر رفته است.‌

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا عنوان کرد: در سي سال پس از جنگ خيلي آباداني و پيشرفت حاصل شده است‌ و پيشرفت ايران در اين 30 سال قابل چشم پوشي نيست اما براي عبور از وضعيت نامطلوب فعلي و رسيدن به وضعيت مطلوب بايد ساز و کار بهتري انديشيد. ان شاءالله خداوند همانطور که در سال‌هاي دفاع مقدس دولت و کشور را نصرت داد با توجه به اينکه اين کشور، کشور امام زمان و امام حسين است و قلب جهان اسلام است، پيروز کند.

سرلشکر صفوي در پايان، گفت: اسلام سعودي براي اهل تسنن الهام بخشي ندارد. آن الگويي که از دل قرآن و اهل بيت يک دولت اسلامي درست کرد جمهوري اسلامي است. خلافت اسلامي داعش و دولت اسلامي افغانستان شکست خورد و دولتي که چهل سال ايستادگي کرد دولت قدرتمند جمهوري اسلامي است که به يک قدرت منطقه اي تبديل شده است. ما مي توانيم در جنگ اقتصادي و جنگ با کرونا با کمک چهارده معصوم، عقل، خردمندي، تدبير، داشتن راهبرد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و داشتن جوانان با استعداد به پيشرفت برسيم. آيا دولت ما براي جوانان برنامه دارد؟ آيا راهبرد سياست خارجه ما مي تواند بهتر از اين باشد؟ شما به اين‌ها فکر کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر