واکنش رحمانیفضلی به اصابت خمپارههای جنگ قره باغ در مناطق مرزی ایران

فارس/ وزير کشور با اشاره به درگيري آذربايجان و ارمنستان گفت: برخي گلوله ها به صورت خمپاره و توپ به مناطقي از کشورمان اصابت کرده و خواستيم که کنترل کنند و چنانچه ادامه يابد تذکرات قويتري خواهيم داد.
عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور در حاشيه جلسه ستاد اطلاع رساني تبليغات اقتصادي کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين پرسش که درباره قرهباغ مشکل امنيت در مرزها داريم يا خير، گفت: در همسايگي ما در شمال کشور ما بين دو کشور مسائلي اتفاق افتاده که از نظر وزارت کشور، امنيت داخلي ما که از مرزها تا اقصي نقاط کشور است اولويت بالايي دارد و هر منطقه مرزي ما جزيي از امنيت ملي ماست و نيروهاي مسلح و انتظامي ما دقيق مناطق مرزي را کنترل ميکنند.
رحماني فضلي تاکيد کرد: به کشورهاي همجوار توصيه کرديم و تذکر داديم که به هيچ وجه نا امني و دخالت و هر اقدامي که بخواهد وضع امنيت مردم ما در آن مناطق را دچار خدشه کند را تحمل نميکنيم و اميدواريم با رعايت قوانين و روند جاري اجراي قوانين بينالمللي که احترام به حاکميت ملي و حقوق کشورهاست اين مسأله حل شود.
وزير کشور تصريح کرد: از مردم خوبمان در مناطق مرزي شمالي به ويژه استانهاي آذريزبان بهخاطر همراهي در تقويت و حفظ امنيت کشور و همراهي با مسئولان در ابراز عواطف و احساسات و تشکر ميکنيم که عاقلانه و منطقي برخورد کردند.
رحماني فضلي اظهار داشت: در ابتداي اين جريان، رسانههاي خارجي ميخواستند عواطف مردم را تحريک و تهييج کنند تا منجر به برخي تجمعات و خداي ناکرده تنشها شود ولي از مردم خوب آذربايجانهاي شرقي و غربي و استان اردبيل و زنجان تشکر ميکنيم که همه در حفظ و تقويت امنيت همراهي خوبي با شوراي امنيت کشور داشتند.
وي افزود: اميدواريم با دقتي که خواهند کرد و با استقرار قوي و رصد خوبي که ما در مناطق مرزي داريم، در آن مناطق دچار ناامني نباشيم.
رحماني فضلي تاکيد کرد: برخي گلوله ها به صورت خمپاره و توپ به مناطقي از کشورمان اصابت کرده و خواستيم که کنترل کنند و اگر ادامه يابد تذکرات قويتري خواهيم داد.
وزير کشور در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به جلسه امروز و بررسي فعاليت رسانههاي داخلي و خارجي گفت: متأسفانه بيش از ۹۰ درصد اطلاعات و اخبار و تبليغات رسانههاي خارجي در ابعاد منفي اقتصادي کشور با قصد تهييج و تحريک مردم با نشان دادن ناکارآمدي است که عموم آن غيرکارشناسي و غيرمنصفانه بوده است.اين رقم در داخل هم هرچند حدود ۵۰ درصد بوده ولي رسانهها در مباحثي که در حوزه اقتصادي مطرح ميشود، شرايط حاکم بر کشور و اقتصاد جهاني را در نظر داشته باشند.
وي اضافه کرد: : در اقتصاد با سه پديده مواجهيم که اثرگذاري بالايي دارد. ابتدا رکورد جهاني است و همانطور که مردم ما ميدانند که اقتصاد هاي بزرگ جهاني با رشد هاي اقتصادي حدود منفي هفت مواجه هستند و اين بر اقتصادهاي کشورها از جمله ما تاثير دارد.
رحماني فضلي افزود: مسأله بعد تحريمها است که تحريمهاي ظالمانه که هدفمند و هوشمند است روزنههاي فعاليتهاي اقتصادي، توليد و تجاري ما را نشانه رفته اند و ما دو سال است در مقابل اين تحريم ها با مقاومت مردم و مسئولان مواجه هستيم. آنها ميخواستند نتيجه اين تحريمها را در بازه زماني سه و شش ماهه در اغتشاشات داخلي کشور ببيند و نتوانستند به اين قصد خود برسند و مردم ثابت کردند در دفاع از کشور و انقلاب خود مصمم هستند.
وزير کشور با تاکيد بر اينکه نميتوان سختيها، مشکلات و نارساييهاي ناشي از تحريم را ناديده گرفت، بيان داشت: ناديده نگرفتن به معناي ياس و انفعال و سستي نيست و بلکه بايد بيشتر کار کرد و مقاومت را تقويت کرد و همدلي داشت تا اين مسأله را حل کنيم. مساله ديگر کرونا است که در حوزه اقتصادي اثرات بسيار زيادي داشته و در اقتصاد ما هم تاثير آن در فعاليتهاي تجاري و اقتصادي کاملا مشهود است.
وي افزود: روند فعاليتهاي اقتصادي در کشور با توجه به فراز و فرودها و مشکلات و ضعفها، روند را در جلسه مثبت تلقي کرديم و برخي نگرانيهايي درباره برخي کالاها از جمله تامين مواد اوليه کارخانجات و قطعات و لوازم يدکي براي صنايع و کاميون ها مطرح بود که طبق جمع بندي که ارائه شد، اعضاي جلسه درباره بسياري از اين کالاها نگراني خاصي نداشتند و ميگويند اين کالاها به صورت زياد و قابل توجهي در گمرکات رسوب کرده است.
رحماني فضلي تاکيد کرد: جلسه اخير معاون اول رئيس جمهور که در اين باره برگزار شد، امروز زمانبندي و مشخص شد که آن جلسه پيگيري شود و با ترخيص آن کالاها بتوانيم بخش زيادي از اين نگرانيها را بر طرف کنيم.
رحماني فضلي تصريح کرد: با توجه به اينکه قاچاق سوخت در مرزهاي شرقي اتفاق ميافتاد، توافق خوبي بين وزارتخانههاي نفت، کشور و صمت انجام شده و اميدواريم مسير قاچاق سوخت را به مسير قانوني آن با در نظر گرفتن سهم مناسبي براي مردم آن منطقه داشته باشيم تا مردم منطقه بتوانند از اين موهبت استفاده کنند و طرح خوبي است و از وزارت نفت تشکر ميکنيم که با ما همراهي کردند.
وزير کشور اظهار داشت: در حوزه واردات کالا از مرزهاي غربي و جنوبي که بعضاً به عنوان کولهبري از آنان ياد ميشود، با پيگيريهاي مستمر وزارت کشور، صمت و بانک مرکزي تا مسأله پيگيري شود، قبل از تحريمها به توافق خوبي رسيده بوديم ولي با تحريمها و کرونا با کاهش امکان واردات به اشکالات زيادي رسيديم و واردات بيش از ۱۵۰۰ قلم کالا ممنوع شد و امکان واردات آن نبود.
وي در اينباره تاکيد کرد: قرار شد بيش از ۱۰۰ قلم کالا را از اين طريق وارد کنيم که مستلزم برخي هماهنگي ها و برخي مصوبات در دولت و اصلا خبرهاي قوانين بود که انجام شده و شاهد بوديم که اولين محموله ها در قالب بازارچه هاي مرزي آمده و اميدواريم بتوانيم شرايط مرزها و مردم اين مناطق را درک کنيم.
وزير کشور بيان کرد: توصيه جلسهي امروز به رسانهها ضمن تشکر اين بوده که بايد به مطالبات مردم بپردازيم و ضعفها و اشکالات را ببينيم ولي بايد کارشناسانه و منصفانه باشد و همه دستگاهها فرصت و امکان توضيح را داشته باشند و نبايد تسليم فضاسازيهاي منفيِ بيش از ۹۰ درصدي رسانههاي خارجي قرار بگيريم و مسيري را داشته باشيم که به قدرت مقاومت مردم ما از نظر روحاني و رواني آسيب برساند.