نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

چرا احمدی‌نژاد کارهای عجیب و غریب می‌کند؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
چرا احمدی‌نژاد کارهای عجیب و غریب می‌کند؟

باشگاه خبرنگاران/ محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور اسبق کشورمان هنوز هم نامي پر رنگ به نظر مي‌آيد.

روساي جمهور هر کشوري در زمان چهار ساله رياست خود بر دولت و يا شايد در خوش‌بينانه‌ترين حالت زماني هشت ساله هميشه در راس اخبار قرار مي گيرند؛ چه اخبار داخلي و چه اخبار خارجي. اما پس از پايان دوره رياست؛ همان افرادي که روزي اسمشان وِرد زبان پير و جوان بود کم کم به کناره مي روند، اما اين موضوع در مورد يک نام فرق مي کند؛ نامي مثل محمود احمدي‌نژاد.

محمود احمدي نژاد رئيس جمهور سال هاي دور کشورمان کسي است که هنوز هم مانند زمان رياست جمهوري‌اش نامي پر رنگ به نظر مي‌آيد که و از مدت ها قبل هم زمزمه حضورش در انتخابات سال آينده رياست جمهوري بر سر زبان‌ها افتاده است.

عباس اميري‌فر باجناق فيض‌الله عرب‌سرخي از چهره‌هاي بسيار نزديک به احمدي‌نژاد درباره حضور او گفته است که شک ندارم او براي انتخابات رياست‌جمهوري سال ۱۴۰۰ مي‌آيد و پيش‌بيني مي‌کنم مانند سال ۹۶ که دست در دست حميد بقايي براي انتخابات ثبت‌نام کرد، اين‌بار همراه با آقاي اِلهام وارد اين رقابت‌ها خواهد شد. اينطور که من رصد مي‌کنم آقاي غلامحسين الهام تنها چهره نزديک به احمدي‌نژاد است که احتمال تاييد صلاحيت شدن را دارد و از آنجا که او تا امروز درباره تخلفات و رفتارهاي محمود احمدي‌نژاد سکوت کرده مي‌تواند او را معرفي کند و پشت‌سر او قرار بگيرد.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شود

احمدي نژادي که صادق زيباکلام نيز در تحليلي قصد بازگشتش را محتمل دانسته و به قول ناصر ايماني تحليلگر مسائل سياسي قطعا تصميم جدي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ دارد. زيبا کلام معتقد است که شوراي نگهبان احمدي‌نژاد را رد صلاحيت مي کند، ضمن اينکه  شرايط اجتماعي در آينده نيز به نفع احمدي نژاد نيست. 

حال اما شايد بد نباشد که ببينيم پوشيدن مجدد رداي رياست جمهوري تا چه ميزان براي احمدي نژاد محتمل است، آن هم با شرايطي که خود او رقم مي زند و اقداماتي که هر از چند گاهي در عرصه سياست از او مي بينيم.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شو.د

وقتي احمدي‌نژاد به بن‌سلمان نامه مي‌نويسد

اما احمدي نژاد شايد اين روزها تبديل به تنديسي از اقدامات تعجب برانگيز در جامعه شده باشد که ناخودآگاه باعث شده تا هر فرد عاقلي انگشت حيرت گرفته و با تعجب به او و اقداماتش خيره شود. براي مثال مردادماه امسال بود که خبري عجيب و غريب تيتر ابتدايي رسانه ها شد مبني بر اينکه محمود احمدي نژاد، رئيس دولت نهم و دهم به محمد بن سلمان وليعهد عربستان سعودي نامه نوشته و اين نامه را با عبارت «عاليجناب محمد بن سلمان بن عبدالعزيز آل سعود وليعهد محترم عربستان سعودي» آغاز کرده است.

ناگفته نماند که احمدي‌نژاد در اين نامه از وليعهد عربستان به‌عنوان «مرد صلح» ياد کرد و نوشته است که «عاليجناب من مي‌دانم که شما در خصوص شرايط کنوني که مردم بي‌گناه هر روز کشته و زخمي مي‌شوند و زيرساخت‌ها تخريب مي‌شوند، خشنود نيستيد». او از بن سلمان خواسته تا براي ايجاد صلح گام برداشته تا ميراث خود را حفظ کند! نکته قابل‌تأمل ديگر اين نامه پايان آن است. احمدي‌نژاد در خاتمه و امضاي نامه خود نوشته است: «برادر شما محمود احمدي‌نژاد».

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شود

اين اقدام احمدي‌نژاد که در خارج از کشور بسيار بازخورد داشت؛ هم‌چنين از ديد شخصيت‌هاي سياسي داخلي هم مغفول نماند، براي مثال يعقوب رضازاده عضو هيأت رئيسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفته است: معتقدم نامه به بن سلمان آن هم در شرايطي که وي در منطقه مشغول جنايت بشري است، به هيچ عنوان درست نيست.

او در ادامه تاکيد کرده که مورد خطاب قرار دادن حاکماني که جنايت‌هايشان کاملا مشخص است در حال حاضر همراهي و تائيد اقدامات عربستان در منطقه عليه مسلمانان يمني و ساير اقدامات خصمانه آمريکا است و به نوعي مشروعيت بخشيدن به اعمال اين دولت است، معتقدم اين اقدام احمدي نژاد خلاف سياست‌هاي ديپلماتيک فعلي ماست.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شود

حسين کنعاني مقدم فعال سياسي اصولگرا هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در اين باره گفته است: «الغريق يتشبث بکل حشيش»؛ کسي که دارد غرق مي‌شود به هر شاخه خشکيده‌اي چنگ مي‌زند، وقتي او به بن سلماني که يک جنايتکار جنگي است و همه مي‌دانند که در شهادت سپهبد حاج قاسم سليماني و ابو مهدي المهندس و با ترامپ همدست بوده  قطعا به خاطر ديده شدن به اين اقدامات دست مي‌زند.

کي بود کي بود؛ من نبودم

اما هنوز چندي از اين ماجرا نگذشته بود که محمود احمدي نژاد در گفت‌وگو با شبکه خبري« US IRAN TV» در خصوص روابط ايران و آمريکا گفت: از ترامپ انتظار مي رود روابط بين دو کشور را بهتر کند تا اين دو کشور بتوانند در همه زمينه ها با هم همکاري کنند و پيشتاز باشند اين اتفاقات با مشارکت همگان امکان پذير است.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شود

موضوعي که عباس اميري‌فر رئيس شوراي فرهنگي و امام جماعت مسجد نهاد رياست جمهوري در دولت احمدي‌نژاد، درباره آن گفته است: در زمان رياست جمهوري احمدي نژاد اگر فردي با رسانه‌هاي خارجي مصاحبه مي‌کرد، احمدي نژاد برخورد و تهديد مي‌کرد و به همه دستور مي‌داد که حق نداريد با رسانه‌هاي خارجي از جمله راديو فردا و مواردي از اين قبيل گفت‌وگو کنيد و مي‌گفت هر کسي اين اقدام را انجام دهد و از دستور سرپيچي کند، مجازات شود، اما در حال حاضر نمي‌دانم چه اتفاقي افتاده که خودش مصاحبه مي‌کند. در واقع يک سياستمدار که عقل سياسي داشته باشد با راديو فردا که يک رسانه معاند است گفت‌وگو نمي‌‎کند، البته مشخص نيست ممکن است اين اقدام او ناشي از مشورت نامناسب باشد.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شود

ائتلاف محمود و جولي براي درست کردن وضعيت جهان

زمان گذشت و گذشت؛ اما اقدامات عجيب احمدي نژاد نه تنها تمام نشد؛ بلکه با شدت بيشتري ادامه يافت، مثلا او اين بار در يک اقدام بي سابقه ديگر آنجلينا جولي بازيگر هاليوودي را خطاب قرار داد و در توئيتي نوشت: با صحبت صريح شما درباره وجود تبعيض بنيادين در جهان موافقم؛ تبعيض، فقر، جنگ و نا امني محصول مديريت فعلي است که بر قدرت طلبي و سلطه جويي استوار است، جامعه انساني نيازمند احترام، صحبت، همکاري و صداقت است؛ براي اصلاح وضع جهان همه با هم و متحد تلاش خواهيم کرد.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شو.د

رفتارهايي که باعث شد بسياري از شخصيت‌هاي سياسي درباره علت آن تحليل‌هاي متفاوتي بيان کنند و نظرشان را درباره حضور چنين احمدي نژادي در انتخابات رياست جمهوري اينگونه اعلام کنند؛ احمدي نژادي که زمين تا آسمان با احمدي‌نژاد سال ۸۴ فرق مي کند.

براي مثال وهاب عزيزي تحليلگر مسائل سياسي در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در واکنش به تحرکات احمدي نژاد گفته است: نوشتن نامه‌هاي غير متعارف، انجام سفر‌هاي استاني، فعاليت گسترده در فضاي شبکه‌هاي مجازي و مصاحبه اخير ايشان با راديو فردا نشانه‌هايي از تمايل آقاي احمدي نژاد به ترميم پايگاه اجتماعي و حضور مجدد در قدرت اجرايي کشور است.  

همچنين حسين کنعاني مقدم فعال سياسي اصولگرا هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته که معتقد است احمدي نژاد با اين شرايطي که وجود دارد هر چقدر هم سعي بر ديده شدن داشته باشد، بيشتر در افکار عمومي ناديده گرفته خواهد شد و به نظر اين يک خودکشي سياسي است که بخواهد نامزد انتخابات شود و راه به جايي نخواهد برد.

احمدي نژاد و شيرين‌کاري هايي که هر لحظه به روز مي شو.د

حميدرضا ترقي عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه هم فرد ديگري بود که در اين باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به طور کلي افرادي که صلاحيتشان در گذشته رد شده در صورتي تاييد صلاحيت خواهند شد که تغيير وضعيت داده باشند؛ اما اصولا چنين افرادي مجددا تاييد صلاحيت نخواهند شد ؛کمااينکه اصلا نبايد به او پرداخت.

ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرايان در مقابل احمدي‌نژاد؛ شايد همين الان

اما در ميان صحبت‌ افرادي که رسيدن احمدي نژاد به پاستور را محال مي‌دانستند؛ يک نفر ايده جالبي را مطرح کرد. وهاب عزيزي فعال سياسي در باره نامزدي فرضي احمدي نژاد به باشگاه خبرنگاران گفت: در صورت حضور احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري يک اتفاق نادر و کم سابقه در سپهر سياسي کشور رخ خواهد داد؛ زيرا دو جريان سياسي اصولگرا و اصلاح طلب که رقيب ديرينه هم هستند در مقابل احمدي نژاد يک جبهه واحد تشکيل مي‌دهند و چون ماهيت وجودي جريان‌هاي سياسي علي رغم همه شعار‌ها و صف بندي‌ها بر دست يابي و حفظ قدرت استوار است، بر اساس همين اصل اين دو جريان براي پيروزي بر احمدي نژاد به وحدت و تعامل مصلحتي و موقتي خواهند رسيد.  

همانطور که کارشناسان معتقد هستند و شواهد هم نشان مي دهد هدف احمدي‌نژاد از انجام کارهاي خودش  حضور دوباره براي رياست جمهوري ۱۴۰۰ است, حضوري که مي تواند مستقل باشد و يا بصورت ائتلاف يا نامزدي اجاره‌اي؛ زمان همه را مشخص مي کند.

فاطمه تورانلو 

instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره