نظر یک اصولگرا درباره کاندیداتوری زنان در انتخابات ۱۴۰۰

برنا/ يک چهره سياسي اصولگرا گفت: به غير از شوراي نگهبان، هيچ کس صلاحيت اين مطلب را ندارد که آيا خانمها ميتوانند مصداق رجل سياسي براي رياست جمهور باشند يا خير.
«لطف الله فروزنده»، چهره سياسي اصولگرا، در پاسخ به اين سوال که نگاه جريان اصولگرايي به زنان چگونه است و جايگاه زنان را در کشور چگونه ارزيابي ميکنيد؟ به برنا گفت: زنان ايراني پس از انقلاب اسلامي، نقشهاي بسيار ويژه و مهمي در کشور ايفا کردند. در واقع نگاهي که انقلاب اسلامي به زنان داشت متفاوت بود در زمان طاغوت، زنان کاملا محروم بودند و يا ابزار دست شرکتهاي امپرياليستي و استعماري بودند اما امام (ره) به زنان ما، شخصيت دادند و در حال حاضر زنان هم، پابهپاي مردان در انقلاب اسلامي و دفاع مقدس حضور داشته و در عين حال با حفظ حياء و عفت در عرصههاي مختلف نيز، نقش ايفا کردند.
او افزود: خوشبختانه زنان در عرصههاي مختلف اعم از مجلس و وزارت نقش خوبي ايفا کرده و از اين پس نيز ميتوانند، نقشهاي مهمي برعهده بگيرند. امام (ره) فرمودند که «مرد از دامن زن به معراج ميرود.» از اين رو اين نقش مهمي است که زنان ما برعهده دارند. در واقع زنان ما هستند که نسل آينده را تربيت کرده و در عين حال به عنوان پشتيبان بزرگ مردان براي حضور در جايگاههاي مختلف هستند، ضمن اينکه خودشان نيز در عرصههاي مختلف حضور يافته و نقش ايفا ميکنند.
فروزنده با بيان اينکه لازم است مراقب باشيم که اين فرهنگ اسلامي تحت الشعاع قرار نگيرد و فرهنگ غربي بر آن مسلط نشود، ادامه داد: آنچه که استعمار به دنبال آن است اين است که زنان ما را بيهويت کند اما انقلاب اسلامي ما به دنبال حفظ حيا و عفت زنان در حين توسعه مشارکت آنها در کشور، است.
معاون پارلماني رئيس دولت دهم در پاسخ به اين سوال که با توجه به حضور زنان در مجلس و جايگاه وزارت، امکان حضور زنان به عنوان کانديداي رياست جمهوري 1400 تا چه حد مهيا شده است؟ گفت: به هر حال در بحث حضور کانديداي زن در انتخابات رياست جمهوري، قانون اساسي داريم؛ قانون اساسي نيز چارچوبي را مشخص کرده که تشخيص آن هم با شوراي نگهبان است و به غير از شوراي نگهبان، هيچ کس صلاحيت اين مطلب را ندارد که آيا خانمها ميتوانند، مصداق رجل سياسي براي رياست جمهور باشند يا خير. اما آنچه که مهم است و بايد به آن توجه کنيم حضور فعال خانمها در بخشهاي مختلف اجرايي و سياستگذاري است که اکنون داريم و ميتواند، بيش از پيش پررنگ تر شود.
فروزنده ادامه داد: بنابراين زنان ما ظرفيت بالايي دارند و به رغم اينکه در جريان اصولگرايي به زنان توجه ميشود، بايد اين توجه بيشتر شود.
اين فعال سياسي اصولگرا در پاسخ به اين سوال که آيا مردان هم مانند زنان، نقش حمايتگر را در اين باره خواهند داشت يا در حد شعار باقي خواهد ماند؟ تاکيد کرد: زن و مرد مکمل يکديگر هستند و در جامعه مهمترين نقش زنان و مردان در کانون خانواده است منتهي ضوابط شرعي بايد رعايت شود. بنده بر اين باورم که نظام اداري ما بايد بر اين مبنا طراحي شود که مشاغل خود را تعريف کنيم به نوعي که براي برخي مشاغل بحث جنسيت مطرح نيست و در آن، زن و مرد تفاوتي ندارند ولي برخي مشاغل برعهده مردان است. بنابراين مشاغل بايد تفکيک شود ما بايد با افتخار، احکام اسلامي خود را مطرح کنيم و تحت تاثير جريانات فمنيست قرار نگيريم چراکه ما قائل به برابري زن و مرد نيستيم بلکه قائل به تفاوت زن و مرد، هستيم در عين حال قائل به تبعيض نيستيم و معتقديم که زنان از استعداد و توانايي بالايي برخوردارند.