نماد آخرین خبر

ذوالفقاری: اقدامات قهری آمریکا مانع دسترسی افراد آسیب پذیر به خدمات شده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ذوالفقاری: اقدامات قهری آمریکا مانع دسترسی افراد آسیب پذیر به خدمات شده است

ايرنا/ معاون امنيتي و انتظامي وزارت کشور گفت: اقدامات آمريکا مانع عمده‌اي در دسترسي افراد آسيب پذير از جمله پناهندگان به خدمات آموزشي و معيشت و همچنين تجهيزات پزشکي، درماني و دارويي لازم براي پيشگيري و مقابله با بيماري کرونا در جامعه ميزبان و پناهنده شده است.

حسين ذوالفقاري روز سه شنبه در هفتادو يکمين نشست کميته اجرايي کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد موسوم به اکسکام که به شکل مجازي برگزار شد، افزود: جمهوري اسلامي ايران به عنوان يکي از کشورهاي عمده ميزبان گسترده‌ترين وضعيت پناهندگي در جهان بيش از ۴ دهه از خيل عظيمي از پناهندگان پذيرايي کرده است. البته افزايش نيازهاي روز افزون پناهندگان از يک سو، تشديد اقدامات قهري يکجانبه و همچنين شيوع همه گيري بيماري کرونا از سوي ديگر، ظرفيت حمايت جمهوري اسلامي ايران از پناهندگان را بصورت جدي خدشه دار کرده است.

معاون امنيتي و انتظامي وزارت کشور تاکيد کرد: ما شاهد افزايش سرسام آور هزينه‌ها به ويژه در حوزه بهداشت و درمان در زمان شيوع کرونا هستيم و با اين شرايط ميان هزينه‌هاي مستقيم و غيرمستقيم جمهوري اسلامي ايران با کمک‌هاي بين‌المللي هيچ گونه تناسب معقولي وجود ندارد.

ذوالفقاري تصريح کرد: به رغم فراخوان دبير کل سازمان ملل متحد، کميسر عالي حقوق بشر و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا براي لغو تحريم‌ها حداقل در زمان شيوع همه گيري کرونا، متاسفانه شاهد تشديد اقدامات قهري آمريکا هستيم. اين اقدامات مانع عمده‌اي در دسترسي افراد آسيب پذير از جمله پناهندگان به خدمات آموزشي و معيشت و همچنين تجهيزات پزشکي، درماني و دارويي لازم براي پيشگيري و مقابله با بيماري کرونا در جامعه ميزبان و پناهنده شده است.  

وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران البته خدمات خود را در زمينه هاي مختلف از جمله ثبت نام رايگان بيش از ۵۰۰ هزار دانش آموز  و ثبت نام ۱۳۸ هزار نفر دانش آموز فاقد مدرک در سال تحصيلي گذشته در مدارس دولتي، آموزش ۳۲ هزار و ۶۱۴ نفر سواد آموز از طريق برگزاري دوره‌هاي سواد آموزي، ثبت نام ۵۰هزار نفر دانشجو در دانشگاه‌هاي کشور و انجام اقدامات لازم جهت ادامه تحصيل آنان ادامه داده است.

  ايجاد ساز و کار بيمه سلامت همگاني جهت بهره مندي کليه پناهندگان و تحت پوشش قراردادن تعداد ۱۰۰هزار نفر از اقشار آسيب پذير به ويژه بيماران خاص با استفاده از دفترچه خدمات درماني رايگان با حمايت مالي دفتر نمايندگي کميساريا و جمهوري اسلامي ايران و پيشگيري از شيوع بيماري کرونا در بين پناهندگان از طريق بيمار يابي فعال و ايجاد دسترسي براي درمان بيماران مبتلا به کرونا به صورت رايگان همانند ايرانيان از ديگر اقدامات ايران در خدمات رساني به مهاجران بوده است.

معاون امنيتي و انتظامي وزارت کشور گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره از «بازگشت داوطلبانه» و «ادغام مجدد پايدار» و «اسکان مجدد» پناهندگان به عنوان مهمترين و پايدارترين راه حل حمايت کرده است اين درحالي است که بر اساس گزارش اخير کميساريا "بازگشت داوطلبانه پناهندگان" در سال ۲۰۱۹ در سطح دنيا نسبت به سال قبل متأسفانه کاهش ۴درصدي را نشان مي‌دهد. به طوري که طبق آخرين گزارش حدود ۵ درصد از پناهندگان در قالب راه حل "اسکان مجدد " در سال گذشته در جهان پذيرفته شده‌اند.  

ذوالفقاري افزود: با توجه به افزايش تعداد پناهندگان در سطح جهان و ميزباني و حمايت بيش از ۸۶ درصد از پناهندگان دنيا توسط کشورهاي در حال توسعه به رغم کمبود منابع و مشکلات اقتصادي خود، اکنون بيش از هر زمان ديگري پذيرش مسئوليت جمعي ميزباني و حمايت از پناهندگان از سوي کشورهاي عضو مطابق با کنوانسيون (۱۹۵۱) راجع به وضعيت پناهندگان و پروتکل الحاقي ۱۹۶۷ اهميت دارد.  

وي با قدرداني از اعلام همبستگي و کمک‌هاي کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد و همچنين کشورهاي کمک کننده و ساير حاميان مالي در راستاي پشتيباني از فعاليت‌هاي ايران براي حمايت از پناهندگان در مواجهه با شرايط همه گيري بيماري کوويد-۱۹ تاکيد کرد: انتظار مي‌رود جامعه بين الملي و نهادهاي بشردوستانه در جهت کاهش اقدامات قهري يکجانبه و رفع موانع در ارسال کمک هاي بشردوستانه به نيازمندان، بسيج منابع و افزايش کمک‌هاي کميسارياي عالي پناهندگان با همکاري شرکاي ذيربط با هدف فراهم شدن امکان پاسخگويي موثر به تحريم و تهديد اقتصادي عليه پناهندگان و جوامع ميزبان اقدام کنند.

 به گفته معاون وزير کشور، مشارکت منصفانه کليه اعضاي جامعه بين‌الملل و توجه ويژه کميسارياي عالي پناهندگان به چالش‌هاي موجود در زمينه بازگشت داوطلبانه و اسکان مجدد از طريق تهيه و تدوين برنامه کاري نتايج کميته اجرايي و تسريع در روند بازگشت داوطلبانه پناهندگان و ادغام مجدد پايدار آنان در کشور افغانستان و همچنين پذيرش پناهندگان بيشتر از کشور ايران در قالب اسکان مجدد در کشورهاي ثالث  از ديگر اقدامات ضروري و مورد انتظار از اين نهادها و کشورهاست.   

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره