نماد آخرین خبر

حسین کمالی: اصلاح طلبان بخشی از نظام هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
حسین کمالی: اصلاح طلبان بخشی از نظام هستند

ايرنا/ «حسين کمالي» در برنامه ويژه حزب نداي ايرانيان با اشاره به شعارها و ادعاهاي نمايندگان در زمان انتخابات مبني بر انقلابي و ساده زيستي اظهار داشت: دريافت خدمات خاص جزو سنت هاي مجلس‌هاي قبلي هم بوده است ولي چون نمايندگان فعلي ادعا کرده بودند دنبال دريافت و استفاده از هيچ امتيازي نيستند، رسانه‌ها و مردم از موضوعاتي مانند دناپلاس و دريافت واکسن تعجب مي‌کنند.

وزير پيشين کار و امور اجتماعي با بيان اينکه در مجالس قبلي هم به نمايندگان خودرو،  پول دفتر و  اجاره خانه مي‌دادند و کمک‌هاي ديگري هم به آنها مي کردند، يادآور شد: طبيعتاً نمايندگان مجلس  هزينه‌هاي بيشتري نسبت به مردم عادي دارند. آنها شهر خود را ترک مي‌کنند و به تهران مي‌آيند لازم است که به آنها خدمت بدهند. پيشتر در تهران به آنها خانه‌هاي سازماني يا پول مي‌دادند که جايي را اجاره کنند يا خانه بخرند.  مجلس قبلا يک بخش موتوري داشت که اگر نمايندگان مي‌خواستند به نقاط مختلف کشور سفر کنند خودرويي در اختيار آنها خودرو قرار مي گرفت.

وي با اشاره به اينکه نمايندگان نبايد در دريافت واکسن آنفلوانزا در اولويت قرار مي‌گرفتند، اظهار کرد: نمايندگان بايد مانند همه مردم از اين امکانات استفاده کنند و خود را تافته جدا بافته ندانند به همين دليل است که مورد نکوهش و نظر منفي مردم قرار گرفته‌اند.

وي گفت: نمايندگان دوره‌هاي قبل ادعاي ساده زيستي و انقلابي بودن را نداشتند به همين دليل حساسيتي نسبت به آنها وجود نداشت.

 دليل مشکلات اقتصادي بي برنامگي در سطح کلان است

اين فعال اصلاح طلب دليل مشکلات اقتصادي و اجتماعي را نه دولت که بي‌برنامگي در سياست‌هاي کلان دانست و گفت: در امور داخلي و خارجي سياست‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي غلطي داريم. اگر وارد منازعات و مجادلات بين‌المللي مي‌شويم بايد بدانيم گفت‌وگو با ديگران چه حاصلي براي ما دارد. اگر نتيجه خوبي دارد و منافع ملي تامين مي شود و به وضعيت بهتري دست پيدا مي‌کنيم بايد انجام دهيم و چون ما را به سمت بهبود و رفاه زندگي مردم مي‌برد چيز خوبي است. اما اگر غير از اين است، بايد در تصميمات خود بازنگري کنيم.

دبيرکل حزب اسلامي کار بيان کرد: اگر از سياست‌هاي ۴۰ ساله خود در ابعاد مختلف نتيجه گرفته‌ايم پس آن را ادامه ‌دهيم و پيش برويم، اما اگر در اين بخش‌ها نتيجه نگرفتيم و سياست‌هايمان ايراد داشته است بايد بازنگري کنيم.

کمالي گفت: فکر مي‌کنم سياست‌هاي کلان اقتصادي کشور غلط است اگر غير از اين است کارشناسان اين عرصه بگويند اين حرف‌ها پايه و اساس درستي ندارد.

وي با بيان اينکه اقتصادي که بر پايه مزيت و رقابت نباشد قابل دوام نيست، افزود:  اقتصاد در بخش مسکن، خدمات، صنعت و کشاورزي بايد بر پايه مزيت و رقابت باشد اگر بر اين پايه بود ادامه پيدا مي‌کند و پيش مي‌رود و اگر نبود اقتصاد تعطيل مي‌شود. اقتصاد براي دوام و ماندگاري خودش بايد سود بدهد، اگر سود نداد محکوم به شکست و تعطيلي است. گزينه هايي در علم اقتصاد وجود دارد که مانع اجراي آن شده‌ايم.

وي با ذکر مثال بورس در باره آن توضيح داد: يک مرتبه بورس فعال مي‌شود و بر اساس مزيت و شرايطي که داريم، مردم شروع به خريد و فروش سهام مي‌کنند، بعد يکدفعه به شرکت‌هايي که وضعيت مطلوبي هم ندارند سودهاي آنچناني پرداخت مي‌شود، يک دفعه متوقف و روند بازار برعکس مي‌شود. يعني مردم را در بازار بورس سرگردان مي‌کنند.

اين فعال سياسي پيشنهاد کرد که سودي ثابت براي وارد شدگان به بورس در نظر بگيرند، اگر سود کردند چه خوب و اگر سرمايه‌گذار زيان ديد دلش به همان سود خوش باشد، مزيتي که اين پيشنهاد دارد اين است که با بالا و پايين شدن شاخص، مردم سرمايه‌هاي خود را به سمت ديگر بازارها سوق نمي‌دهند.

کمالي خاطرنشان کرد: ما همه بازارها را مطالعه کرده ايم، همه بعد از مدتي نا امن مي‌شوند چون سياست درستي را در اين زمينه اتخاذ و مثلا بورس را غير واقعي اداره مي کنيم و وضعيتي را به وجود آورده ايم که مردم آسيب مي بينند و نتيجه اين آسيب ديدن‌ها بي‌اعتمادي است. مردم براي جبران خسارت يک بازار سعي مي کنند به ساير بازارها حمله کنند  که با ادامه اين روند همه بازارها به هم مي‌ريزد. چون سياست‌ها بر اساس مزيت و رقابت نيست.

عضو شوراي مرکزي خانه احزاب اضافه کرد: اگر همه دارايي‌هاي دنيا را در فرمولي غلط بريزيم نمي‌توانيم نتيجه درستي بگيريم و مردم را به سود رفاه برسانيم. فرمول‌هاي غلط بايد کنار گذاشته شوند و بر اساس آنچه دنيا اقتصاد خود را اداره مي‌کند ما هم اداره کنيم ما نبايد فرمول هاي خودمان اختراع کنيم، چرخ پيشتر اختراع شده است.

 ۵ برنامه اقتصادي تدوين و ارائه داده‌ايم

کمالي در پاسخ به ايرنا درباره تدوين يک مدل اقتصادي براي اداره کشور افزود: طي سالهاي گذشته حزب اسلامي کار بيش از ۵ بار در بخش‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، بين‌المللي و محيط زيستي برنامه داده است. اين برنامه‌ها مکتوب است و منتشر شده است و مطلبي نيست که امروز گفته باشم. ما از ابتدا بر مبناي داده‌هاي درست تصميم گرفته و مشکلات  را شناسايي و راه‌حل‌هاي مناسب  ارائه داديم.

وي گفت: برنامه‌هاي ما در ادوار مختلف موجود است، اگر کسي بگويد برنامه‌ها و سياست‌هاي اقتصادي شما اشتباه است، دلايل را مي‌شنويم ولي اگر دليلي در رد پيشنهادات ما ندارند، نبايد بر ادامه روش‌هاي غلط و زيان‌ده اصرار کنند زيرا توسعه  کشور به نتيجه نمي‌رسد.

وي با بيان اينکه راحت ترين کار در کشور ما فروش نفت و توزيع پول نقد بين مردم است، اظهار داشت: اينکه نفت را فروختيم چگونه آن را مديريت کنيم و کشور را به چه مکانيسم صحيحي اداره کنيم، اشتغال به وجود آوريم، رفاه ايجاد کنيم و چگونه سطح علمي جامعه را بالا ببريم، سوالات مهمي است که پاسخ آنها در طرح‌هاي مهم ما و نظر کارشناسان است.

 اين فعال اصلاح‌طلب ادامه داد: در کل دنيا اقتصاد بر پايه مزيت و رقابت است ولي ما در اينجا روش هاي عجيب و غريبي را براي خود فراهم کرده ايم که جاي بحث دارد. سيستم اقتصادي دنيا بر اساس مزيت و رقابت مي چرخد و در کشورهايي که پيشرفته ترند، تخصص هم به آن افزوده مي شود. سيستم سوسياليسم صرف و موفق به آن معنا وجود ندارد، فقط لايه‌هايي از اين فرمول در چين وجود دارد که حتي در چين هم اقتصاد رقابتي حرف اول را مي‌زند.

صحبت‌هاي پينگ‌پنگي به معناي مذاکره نيست

وزير پيشين کار و امور اجتماعي در باره مباحث وشايعات پيرامون انجام مذاکراتي بين ايران و آمريکا گفت: هميشه در دنيا مذاکراتي به صورت پينگ‌پنگي رايج بوده است که به صورت غير رسمي انجام مي‌شود. مذاکرات پينگ پنگي به نوعي از گفت‌وگوهاي غير رسمي تلقي مي‌شود که در وسط بازي ديگري صحبت‌هايي رد وبدل مي‌شود، مانند آنچه در گذشته در يک بازي پينگ پنگ بين چين و آمريکا رخ داد و منجر به عادي شدن روابط اين دو کشور شد.

وي افزود: حافظ منافع آمريکا در ايران سوئيس است، اين کشور بارها سعي کرده نقش ميانجي را ايفا کند ولي شيوه هايي که دولت آمريکا از گذشته تا به حال پيش گرفته شيوه هايي نيست که منجر به تعامل بين ما و آنها شود.

وي اضافه کرد: آنها از بالا صحبت مي کنند و جمهوري اسلامي هم زير بار چنين مسئله اي نمي رود. آمريکا منافع ملي خود را اينگونه مديريت مي‌کند و جمهوري اسلامي هم اين نوع رفتار را برخلاف منافع ملي خود مي‌داند و نمي پذيرد.

کمالي بيان کرد: بعد از انقلاب تفکري در کشور  حاکم شده که  با تفکرات و انديشه‌هاي غربي مشکل دارد و اگر آمريکا نزديک شدن به ايران را مي‌خواهد ابتدا بايد اين واقعيت را بپذيرد.

وي گفت: گفت و گو کردن به معناي پذيرش نظرات طرف مقابل نيست، به معناي شنيدن نظرات همديگر است. البته اگر دولت مقابل ما مسئوليت پذير باشد گفت‌وگو ايرادي ندارد.

چند حزب اصلاح‌طلب در اسفند ۹۸ با کانديداي رده چندم ليست دادند

کمالي در باره احتمال تکرار استراتژي اسفند ۹۸ اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: هر چند من در جلسات شوراي عالي سياست‌گذاري شرکت نداشتم و آنجا تصميم گرفتند احزابي که نامزد کافي دارند ليست بدهند و بخشي از اعضاي شوراي عالي سياستگذاري که گزينه‌اي نداشتند ليست ندادند. اين درحالي بود که چند حزبي هم که ليست دادند با گزينه‌هاي رده چندم خود وارد صحنه شدند.

 وي با بيان اينکه گروهي از اصلاح‌طلبان معتقدند بايد از هر فضايي هر چند حداقلي استفاده کرد، اظهار کرد: اين افراد مي گويند نبايد صحنه سياسي را ترک کرد که نمونه‌اي از آنها به ليست "ياران هاشمي" راي دادند. کسي آنها راي نياورد ولي کسي اينها را محکوم به شکست نمي کند. آنچه مي تواند باعث شکست يک جريان شود شکست فکري و ايدئولوژيک است، اما اين اتفاق در جريان اصلاحات نيفتاده است.

اين فعال اصلاح‌طلب عنوان کرد: دو نفر مسابقه مي‌دهند، يکي با اتومبيل آخرين مدل در يک اتوبان است و به رقيبش مي‌گويند کفش‌هايت را از پا خارج کن و در زميني سنگلاخي شروع به دويدن کن. اصلاح‌طلبان در اسفند ۹۸ به مثابه آن شخص پياده بودند. شخصي که با پاي برهنه در زمين سنگلاخي با يک اتومبيل آخرين مدل مسابقه مي‌دهد بازنده نيست و رقيبش هم برنده محسوب نمي‌شود چون رقابت عادلانه نبوده و دو طرف از شرايطي برابر برخوردار نبوده اند.  

صدا و سيما اصلاح‌طلبان را بمباران و رقيبش را حمايت مي‌کند

کمالي گفت: صدا و سيما جريان فکري اصلاح‌طلب را نمي‌پسندد و آنها را بمباران خبري مي‌کند چون صدا و سيماي ما مطابق فکر يک گروه و دسته خاصي عمل مي کند نقشي که صدا و سيما ايفا مي‌کند بمباران يک گروه و حمايت رقيب او است.

وي افزود: يک سوم نمايندگان مجلس دهم اصلاح‌طلب معمولي بودند و دو سوم آن مجلس اصولگرا. آن دو سوم هيچگاه توسط صدا و سيما مخاطب قرار نگرفتند که اگر گفتند مجلس ناکارآمد است منظور يک سوم اصلاح‌طلب بوده است.

اصلاح طلب با ضد انقلاب متفاوت است

 کمالي در پاسخ به سوالي درباره رويکرد شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت‌ نامزدهاي انتخابات ۱۴۰۰ رياست جمهوري گفت: اميدوارم اتفاق اسفند ۹۸ تکرار نشود. مشارکت بيشتر مردم امنيت بيشتر نظام را به دنبال دارد. اصلاح‌طلبان با ضد انقلاب فرق مي‌کنند و آنها مي‌خواهند نظام باقي بماند، از تماميت ارضي کشور و منافع ملي دفاع مي کنند و مي خواهند همبستگي ملي وجود داشته باشد وتنها کاري که مي‌خواهند انجام دهند اين است که ايرادات و اشکالاتي که وجود دارد را  اصلاح کنند.

وي اضافه کرد: اصلاح‌طلبان بخشي از نظام هستند، خود اين نظام را  به وجود آورده و از شکل دهندگان جمهوري اسلامي هستند، ما کساني بوديم که در جهت ايجاد و استحکام اين نظام تلاش و کوشش کرديم. امروز هم خود را در خدمت نظام جمهوري اسلامي مي دانيم و براي اصلاح و حفظ آن تلاش مي‌کنيم.

کمالي گفت: ما مي‌خواهيم نظام باقي بماند. بعضي از دوستان فکر مي‌کنند با يک‌دست کردن، حذف رقيب و کاهش مشارکت پيروزي حاصل کرده‌اند در حالي که اين رويکرد امنيت حکومت را سست و دوام آن را با چالش مواجه مي‌کند.  

ادامه کار "شعسا" به نظر شوراي هماهنگي بستگي دارد

دبيرکل حزب اسلامي کار خاطرنشان کرد: اينکه شوراي عالي سياستگذاري باقي مي ماند يا نمي ماند به نظر شوراي هماهنگي بستگي دارد و بايد شوراي هماهنگي تصميم بگيرد. در عين حال حرکت ما نبايد معطوف به قدرت باشد و حتماً در پست‌هاي مديريتي قرار گيريم بلکه ما بايد سعي کنيم انديشه‌هاي اصلاح‌طلبانه را در جامعه به طوري که مورد پذيرش مردم واقع شود را با قدرت، جديت، و برنامه و مانيفست پيش ببريم، چه اجازه ورود بدهند يا ندهند.  

 وي ادامه داد: اصلاح طلبان ابتدا بايد مانيفست خود را ارائه دهيم به جامعه بگوييم که حرف حساب ما چيست انديشه، فکر و راه سياسي اجتماعي، فرهنگي، زيست محيطي چيست و ما چه تفاوتي با جريان محافظه کار داريم که مردم متوجه شوند و انتخاب کنند وقتي ما هنوز مانفيست خود ارائه نداده و در حقيقت کاري نکرده ايم و اين وضعيت مردم را به جايي نمي رساند.

 کاريزما نه، مديريت جمعي

کمالي در پاسخ به اين پرسش که برخي معتقدند رهبري اصلاح طلبان موسوي خوئيني ها باشد و عده‌اي سيد محمد خاتمي را مناسب مي‌دانند، تکليف رهبري اصلاح‌طلبان چيست، گفت: سيد محمد خاتمي هيچگاه مدعي رهبري جريان اصلاحات نبوده است هميشه گفته من هم مثل بقيه شما هستم ولي به عنوان چهره‌اي سياسي و پرنفوذ و مرجعي سياسي در مجموعه اصلاحات شناخته مي شود. ديگران هم کنار او و اثرگذار هستند و هرکدام مجموعه‌اي منتسب به خود دارد و همه آنها مي توانند نقش ايفا کنند.

وي با بيان اينکه من به مديريت جمعي معتقدم، افزود: فکر، تدبير، تصور و کار جمعي مي تواند ما را به موفقيت برساند اينکه ما دنبال کاريزما باشيم و قطب  و قبله درست کنيم  با روحيات اصلاح‌طلبانه سازگار نيست.

روش دولت روحاني در استفاده از جوانان را مي‌پسندم

دبيرکل حزب اسلامي کار در مورد جوانگرايي گفت: اگر به اين معنا باشد که جوانان خام و ناپخته را در مناصب مختلف بگذاريم کار را از اين هم خرابتر مي‌کند. در دولت روحاني کارهاي خوبي در اين رابطه  صورت گرفت و من آنرا مي‌پسندم. تعدادي از طيف جوانان در مجموعه دولت وارد شدند و در بخش‌هاي مختلف تجربياتي کسب کردند. آنها آماده مي شوند که مسئوليت هاي بعدي را به عهده بگيرند و اين روش مي تواند موفقيت آميز باشد.

وي خاطرنشان کرد: متاسفانه عده اي از بازنشستگان به طور طبيعي علاقه‌اي ندارند که صحنه را ترک کنند اين افراد هم به نظر من بايد در قالب مشاور و راهنما به کار گرفته شوند و به آرامي صحنه را ترک کنند و امور به جوان‌ترها بسپارند، اما به طور منظور از جوانگرايي استفاده از جوان هاي با تجربه و متخصص است.

 کمالي در پاسخ به اين سوال که قصد نامزد شدن در انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ را دارد، اظهار کرد: بدنه کارگري کشور با ما ارتباط خوبي دارند، بارها در دوره‌هاي گذشته از من خواستند در عرصه انتخابات رياست جمهوري شرکت کنم ولي با توجه به شرايطي که امروز در زمين بازي انتخابات وجود دارد و شيوه هايي که براي برگزاري آن در نظر گرفته مي شود به نظر نمي رسد که شرايطي براي حضور اينجانب وجود داشته باشد. کما اينکه امروز محسن هاشمي گفت که هيچ آدم عاقلي در اين شرايط ريسک کند و وارد عرصه انتخابات نمي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر