"سنتکیس" بهشت مفسدان فراری شده است؟

تسنيم/ اميررضا فرزانراد، همدست و شريک محمد امامي در غارت و چپاول بانک سرمايه، صندوق ذخيره فرهنگيان و شرکت توسعه ساختمان متواري است و زندگي پراضطراب و استرسي را در سنتکيس دارد.
اعلام اينکه محل اختفا و زندگي اميررضا فرزانراد که به همراه محمد امامي متهمان اصلي پرونده بانک سرمايه هستند از سوي دادستاني کشف شده است، از حاشيههاي قابل ذکر دومين جلسه رسيدگي به اتهامات فساد اقتصادي محمد امامي، اميررضا فرزانراد و 32 متهم ديگر پرونده بود.
رسول اميرقهرماني، يکي از دو نمايندگان دادستاني تهران که براي قرائت کيفرخواست در دادگاه حضور داشت در بخش پاياني دادگاه ضمن تشريح کلي اتهامات متهم اصلي پرونده، گفت: اميررضا فرزانراد هدايت شبکه فساد در خارج از کشور را مديريت ميکرد که در حال حاضر فراري است. او از کشور سنتکيس اقامت گرفته و در آنجا زندگي ميکند.
اميرقهرماني تأکيد کرد: فرزانراد براي اخذ اقامت در سنت کيس، اسناد جعلي به اين کشور ارائه داده و به دنبال اين هستيم تا با ابطال اقامت فرزانراد، او را به ايران مسترد و دادگاهي کنيم.
با اعلام اين خبر که بهطور حتم به گوش فرزانراد رسيده است، او در حال حاضر زندگي پراضطراب و استرسي را پشت سر ميگذراند و احتمالا منتظر دستگيري و نشستن در جايگاه متهم در دادگاههاي کشور است.
فرزانراد چرا سنتکيس را براي فرار و اقامت خود انتخاب کرده است؟
سنتکيتس و نويس کشوري جزيرهاي در در شرق درياي کارائيب در اقيانوس اطلس است. اين کشور در سال 1984 (تنها يک سال پس از کسب استقلال از انگليس) برنامه شهروند اقتصادي را آغاز کرد که در نوع خود پرسابقهترين برنامه براي اخذ اقامت دوم در دنيا محسوب ميشود.
اين برنامه منجر به جذب سرمايههاي کلان خارجي منجر شد که پايه درآمد و رفاه در اين کشور است. به همين دليل بهنظر ميرسد ادارهکنندگان کشور سنتکيس در اعطاي اقامت در ازاي سرمايه، سوءسابقه متقاضيان را از کشور مبدأ استعلام نميکنند؛ پس حضور در سنتکيس بهترين امکان احتمالي براي اميررضا فرزانراد است تا بتواند از دسترس دستگاه قضايي ايران در دور بماند.
اتهام فرزانراد چيست؟
چرا اميررضا فرزانراد براي دستگاه قضايي کشور مهم است که ميخواهد با ابطال اقامتاش در سنت کيس، او را به کشور مسترد کند؟ جواب سؤال در کيفرخواست قرائت شده در دومين جلسه رسيدگي به اتهامات فساد اقتصادي محمد امامي و 33 متهم ديگر پرونده بيان شده است.
طبق اعلام اين کيفرخواست، اميررضا فرزانراد به دليل اعمال مجرمانه و مفسدانه زير متهم شده است:
اميررضا فرزانراد به همراه امامي نقش رهبري و سردستگي گروه مجرمانه سازمانيافته را به منظور چپاول وجوه بانک سرمايه عهدهدار بوده است. فرزانراد در کنار محمد امامي، ذينفع قطعي عوايد حاصل از اقدامات مجرمانه در بانک سرمايه هستند که نقش محوري در رهبري پروسه عمليات مجرمانه داشته است.
جوابيه استعلامات مراجع قضايي و انتظامي خطاب به مديران خائن بانک سرمايه توسط فرزانراد تنظيم شده و براي ارسال در اختيار مديران بانک سرمايه قرار ميگرفته است. حتي اسامي کارشناسان رسمي دادگستري هم براي ارزيابي املاک به منظور تمليک به بانک سرمايه هم توسط وي براي محمد امامي ارسال ميشده است.
همچنين موارد اوليه عزل و انتصاب مديران بانک سرمايه هم توسط فرزانراد تنظيم شده و براي محمد امامي ارسال ميشده است. بسياري از عوايد مجرمانه از طريق محمد امامي در قالب محمولههاي قير به دوبي ارسال شده و وجوه حاصل از فروش محمولههاي قير توسط فرزانراد مورد تحصيل قرار ميگرفته که برخي از عوايد نامبرده شده تبديل به املاک و خودروهاي لوکس در کشورهايي نظير آلمان و امارات شده است.
اميررضا فرزانراد به دليل تسهيلات کلاني که از بانکهاي رفاه و مسکن از طريق غيرقانوني اخذ کرده بود، به لحاظ ترس از تعقيب کيفري و بازداشت در هشتم دي ماه 91، کشور را به مقصد ترکيه ترک کرده و پس از آن نيز به کشور بازنگشته است و عمليات مجرمانه را به منظور چپاول وجوه بانک سرمايه از کشور امارات از طريق عوامل خود در داخل ايران هدايت کرده است.
اميررضا فرزانراد متهم به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادي کشور از مجراي اخلال در نظام پولي و ارزي کشور از طريق مشارکت با محمد امامي و تحصيل مال از طريق نامشروع از مجراي دريافت غيرقانوني 26 فقره ضمانتنامههاي بانکي فاقد پشتوانه به مبلغ 453 ميليارد و 574 ميليون تومان از بانک سرمايه به نام 5 فقره شرکتهاي کاغذي به اسامي الکتروکژال، فنل کژال، راهبرد پويان آدان، پايدار کالاي پاسارگاد و جهان گستر پژواک است.