وزیر بهداشت: رهبر انقلاب مراعات کنندهترین فرد در جمهوری اسلامی بودهاند

ميزان/ وزير بهداشت با بيان اينکه هرکجا پروتکلهاي بهداشتي رعايت نشده، ما ضرر کرديم، گفت: مقام معظم رهبري مراعات کنندهترين فرد در جمهوري اسلامي ايران بوده اند.
سعيد نمکي، در آيين نکوداشت روز ملي بيمه سلامت و مراسم تکريم و معارفه مديران عامل جديد و سابق سازمان بيمه سلامت ايران که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تبريک هفته بيمه سلامت اظهار کرد: کرونا گرچه جسمهاي ما را از هم دور کرد، اما پيوستگي دلها همواره برقرار است. مردم با بيمه سلامت توانستند خدمات جديدي را با قيمت ارزانتر و پرداخت از جيب کمتر دريافت کنند.
وي ادامه داد: وقتي در سازمان برنامه و بودجه بودم و مسئوليت اداره مجموعه نظام سلامت را داشتم، اولين مشکل ما با وجود همه زحمتهاي کشيده شده در زمينه پوشش همگاني بيمه سلامت در دولت تدبير و اميد، بدهيهاي بيمه سلامت بود.
وزير بهداشت يادآور شد: در زمينه افزايش سهم بخش سلامت از توليد ناخالص ملي از عدد ۶.۳ به بيش از ۹، يک حرکت بزرگ انقلابي اتفاق افتاد که کمتر دولتي در طول سالهاي بعد از انقلاب و حتي جهان با چنين رشدي با افزايش سهم سلامت از توليد ناخالص ملي قدم برداشته است. با اين حال سازمان بيمه سلامت با بدهيهاي انباشته و فاصله طولاني بين پرداخت و مطالبات در اکثر مراکز ارائه خدمت مواجه بود. همچنين با انباشت بدهيهاي روز افزون مواجه شده بود.
نمکي خاطرنشان کرد: در تمام دنيا گفته ميشود که بيمهها بايد ساختاري داشته باشند که از افراد به اندازه بضاعت گرفته و به اندازه نياز خدمات ارائه دهند. ولي تعداد زيادي از افرادي که بيمه خويش فرما داشتند، آن را رها کرده و زير چتر بيمه رايگان سلامت قرار گرفته بودند.
وي گفت: اقدام مناسبي که در سازمان بيمه سلامت انجام شد و ما هم در سازمان برنامه و بودجه از آن حمايت کرديم، اين بود که سازمان بيمه سلامت يک سازمان حمايتي صرف و يک دستگاه در اختيار دولت براي خط مشي تحميلي نيست. توصيه کردم که سازمان بيمه سلامت علاوه بر اينکه يک سازمان حمايت گر در بخش سلامت است، يک بنگاه اقتصادي محسوب ميشود. اگر اين منطق برداشته شود، سرانجامِ بيمه سلامت مانند مسکن مهر ميشد.
وزير بهداشت اظهار کرد: در نتيجه به منطق اقتصاد سلامت در بيمه سلامت توجه ويژه شد. همچنين تدوين راهنماهاي باليني در دستور کار قرار گرفت. بيمه همگاني سلامت زماني ميتواند پايدار بماند که به ۴ مولفه راهنماهاي باليني، پزشکي خانواده، نظام ارجاع و پرونده الکترونيک سلامت توجه کرده باشيم.
نمکي تصريح کرد: اولين قدم من در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، استقرار پرونده الکترونيک سلامت بود که يکي از قوانين بالا دستي در برنامههاي چهارم و پنجم توسعه بود. در مدت بسيار کوتاه با همت همکاران توانستيم پرونده الکترونيک سلامت را به عنوان ريل عبور اجراي پزشکي خانواده و نظام ارجاع به بهره برداري برسانيم. براي ۸۰ ميليون از جمعيت کشور با استفاده از زيرساختهاي نظام شبکه بهداشت توانستيم اين اقدام را انجام دهيم.
وي تاکيد کرد: تدوين بيش از ۶۰۰ راهنماي باليني نيز يکي از راهکارهاي ديگر بود که به اين وسيله هزينههاي بيمه سلامت کاهش يافت. اين راهنماهاي باليني توانست رويههاي هزينه خيز را در بيمه سلامت کنترل کند. لذا، ساختاري تدوين شد تا با اعمال راهنماهاي باليني، هزينههاي اضافه کاهش پيدا کند.
وزير بهداشت بيان کرد: همچنين تغيير کيفي نيز علاوه بر افزايش کمي بيمه شدگان اتفاق افتاد. حذف دفترچههاي دوگانه نيز انجام شد. اعتلاي کيفي مجموعه با زيرساختهاي فناوري اطلاعات نيز انجام شد. نسخه نويسي و نسخه پيچي الکترونيک هم يکي از آرزوهاي ديرينه ام بود. اين زبان مشترک در سازمان بيمه سلامت توانست اتفاق مهم تاريخي را رقم بزند. سازمان نظام پزشکي نيز با اين طرح همکاري کرده و توانستيم در مدت کوتاهي نسخه نويسي و نسخه پيچي الکترونيک را اجرايي کنيم. با توجه به اينکه اين تجربه را آزمودهايم، ميتوانيم راه را با سرعت بيشتري طي کنيم.
نمکي خاطرنشان کرد: ارزيابي وسع نيز کار بسيار بزرگي بود و در روزهاي ابتدايي که کسي باور نداشت، آن را انجام داديم. زيرا هرجا که فرد عاشق و دل به دريا زدهاي داريم، کارهاي بزرگي انجام ميشود؛ بنابراين اين حرکت بسيار بزرگ نيز شکل گرفت و امروز سامانههاي موثري ايجاد شده است.
وي گفت: از مديرعامل سازمان بيمه سلامت ميخواهيم که در اين ايام سخت کرونا در کنار نظام سلامت فعالتر باشند. در ۱۵۰ سال گذشته چنين روزهاي سختي بر يک وزارتخانه تحميل نشده است. امروز بيمههاي درماني بايد در کنار مديريت کرونا پايدارتر از اين قرار بگيرند و فکر نکنند در صرفه جويي منابع کار مناسبي انجام ميدهند. زيرا امروز، زمان خرج کردن است.
وزير بهداشت تصريح کرد: مقام معظم رهبري نيز فرمودند که امروز مهمترين مولفه موثر بر امور کشور، سلامت است. اگر کرونا مزمن شود، امنيت و اجتماع و روانهاي سرزنده نخواهيم داشت. با فرمايشات خردمندانه مقام معظم رهبري که وزارت بهداشت به عنوان محوريت تعيين محدوديتها قرار گيرد و قرارگاهي اجرايي براي به سامان رساندن تصميمها تشکيل شود، دلگرم شديم. جلسه شنبه ۳ آبان ستاد ملي مقابله با کرونا يک سرفصل جديد در اين سرزمين بود.
نمکي خاطرنشان کرد: من به عنوان وزير بهداشت که نميتوانم جاده ببندم يا مغازه را پلمب کرده يا در خيابان با کسي برخورد کنم که چرا ماسک ندارد. هرکجا پروتکلهاي بهداشتي رعايت نشده، ما ضرر کرديم و مقام معظم رهبري مراعات کنندهترين فرد در جمهوري اسلامي ايران بوده اند. ايشان درد ما را درک کردند و براي اولين بار که هيچ ملاقاتي نميگذاشتند، ملاقاتي در اين سطح گذاشته و فرمودند که اين تقسيم کار انجام شود. امروز نيز در خدمت وزير کشور خواهيم بود که تقسيم کار را تعريف کنيم.