ضرغامی: واقعا کسی از تسخیر لانه جاسوسی پشیمان نیست

جماران/ عضو شوراي عالي فضاي مجازي گفت:هنوز تا تقاص اصلي که ترامپ بايد به خاطر شهادت حاج قاسم بدهد فاصله زيادي داريم. چه او رئيس جمهور باشد و چه نباشد، ترامپ بايد تقاص واقعي ترور و شهادت حاج قاسم سليماني را بدهد.
عزت الله ضرغامي با تأکيد بر اينکه انقلاب دوم يک واقعيت جدي است که بصيرت و تعميق استکبارستيزي و دشمن شناسي را در بين مردم کشور ايجاد کرد، گفت: هنوز تا تقاص اصلي که ترامپ بايد به خاطر شهادت حاج قاسم بدهد فاصله زيادي داريم. چه او رئيس جمهور باشد و چه نباشد، ترامپ بايد تقاص واقعي ترور و شهادت حاج قاسم سليماني را بدهد. ان شاء الله دير هم نيست. زنده خواهيم بود و خواهيم ديد که او تقاص سنگيني پس خواهد داد.
به گزارش خبرنگار جماران، عزت الله ضرغامي در «بازخواني حرکت دانشجويي تسخير لانه جاسوسي از شروع تا امروز» که به صورت مجازي در سالروز اين حرکت دانشجويي، توسط اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان اروپا انجام شد، گفت: من شخصا يکي از افتخاراتم را اين مي دانم که همراه با دانشجويان و دوستان عزيزمان در سال 58 بعد از جلسات متعدد در حماسه تسخير لانه جاسوسي آمريکا شرکت کردم و تا امروز هم از اين اتفاق خوشحالم و آن را براي خودم افتخار مي دانم و علي رغم همه حواشي که در اين 41 سال ايجاد و سعي شده اين اتفاق زير سؤال برود، من با قاطعيت عرض کنم همه دانشجويان از اينکه در چنين حرکت صحيح و سالمي شرکت کرده اند احساس افتخار مي کنند.
عضو شوراي عالي فضاي مجازي با تأکيد بر اينکه به هيچ وجه محلي که ما تسخير کرديم به سفارتخانه شبيه نبود، افزود: البته از قبل مي دانستيم. اما وقتي به داخل آنجا رفتيم و حوادث و اتفاقات را ديديم و نحوه کار آنها آشنا شديم يقين پيدا کرديم که اينجا يک قرارگاه عملياتي پيچيده عليه ملت ايران بود که در طول ماه هاي بعد از پيروزي انقلاب که هر روز با يک جنجال و فتنه روبرو بوديم، همه آنها به نوعي با سفارت آمريکا ارتباط داشت. خيلي هم تلاش کردند اسناد را نابود کنند ولي موفق نشدند. کتاب هايي از تکه هاي خرد شده کاغذها منتشر شده و بسياري از حقايق در آنها هست.
وي يادآور شد: آنها احساس مي کردند از طريق غربگراها مي توانند اين کشور را اداره کنند و حرکت نمادين لانه جاسوسي همه محاسبات آنها را بر هم زد و مغز متفکر و دستگاه اداره کننده آنها مختل شد. خود ما اصلا چنين فکري نمي کرديم. يعني در جلساتي که داشتيم، بحث ما اين بود که ما چهار پنج روز آنجا هستيم و يک حرکت نمادين است و اگر ما را از آنجا بيرون نکنند، خودمان بيرون مي آييم و مسأله تمام مي شود. ولي يک حرکت عظيم مردمي ايجاد شد و امام بزرگوار هم با هوشياري کامل در بالاترين سطح اين حرکت را تأييد کردند و نتيجه اين شد که مردم ديگر نگذاشتند اين آتش خاموش شود.
ضرغامي تأکيد کرد: در واقع انقلاب دوم يک واقعيت جدي است که بصيرت و تعميق استکبارستيزي و دشمن شناسي را در بين مردم کشور ايجاد کرد. خيلي ها مي گفتند بحث ما سقوط طاغوت و رژيم شاه است و بعد از سرنگون شدن شاه زندگي خودمان را مي کنيم. حادثه لانه جاسوسي تعميقي بر آگاهي و بصيرت مردم بود و ادامه پيدا کرد.
کارنامه هر دو جريان دموکرات و جمهوري خواه عليه ملت ايران ننگين است
وي با اشاره به انتخابات آمريکا گفت: آمريکايي ها هيچ وقت با ما سر سازش نداشته اند. در طول اين 42 سال تجربه کرده ايم که هيچ فرقي بين دموکرات ها و جمهوري خواهان نيست. يعني کارنامه هر دو جريان عليه ملت ايران ننگين است. لذا از اين نظر براي ما تفاوتي ندارد. نهايتا در مورد برجام که بحث مي شود يکي از آنها مي گويد برجام را با اين مشخصات قبول دارم. در هر صورت اگر بخواهند تجديد نظر کنند و به برجام برگردند، اين جمهوري اسلامي است که شرط خواهد گذاشت. چون اصولا به آمريکا اعتماد نيست، ما هيچ مذاکره مستقيمي نداريم و نهايتا براي برگشت به برجام هم اين ما هستيم که شرط مي گذاريم.
امروز ديوار بي اعتمادي به آمريکايي ها از هر زمان ديگري بيشتر است
عضو شوراي عالي فضاي مجازي اظهار داشت: امروز در ايران ديوار بي اعتمادي به آمريکايي ها از هر زمان ديگري بيشتر است. چون هفت سال است که دولت مستقر ما هر کار توانست انجام داد بلکه اين بي اعتمادي ها را کم کند و رابطه ديپلماتي را از طريق نشست هاي جمعي تا حدي که اجازه داشتند و از طريق مرکزيت نظام همراهي شد، انجام بدهند. اگر امروز آقاي روحاني به صراحت مي گويد هرچه فرياد داريد بر سر واشنگتن بکشيد اتفاق کمي نيست.
مهمترين راوي بي اعتمادي نسبت به آمريکا دستگاه ديپلماسي ما است
وي ادامه داد: الآن مهمترين راوي بي اعتمادي نسبت به آمريکا دستگاه ديپلماسي ما است. به خصوص وقتي از کشور خارج مي شوند و مستقيما بدعهدي هاي آمريکا را توضيح مي دهند و در واقع روشنگري مي کنند، کاملا اين مطالب روشن است. از هر مسيري که دستگاه ديپلماسي ما وارد شد تا بتواند بر اساس چهارچوب هاي حداقلي که توافق کرده بودند جلو بروند، آنها همه راه ها را بستند، بدعهدي کردند و امروز که من و شما صحبت مي کنيم به مراتب نسبت به سال 58 در کشور ما بي اعتمادي به آمريکا يک مسأله عيان و روشن تري است.
ضرغامي گفت: در شرايطي که ما مشکلات فراوان از جمله مشکل دارو داريم و بايد حداقل هايي را تأمين کنيم، تمام تعهداتي که داشتند را زير پا گذاشتند و هرجايي کوچکترين کمکي مي خواهد داشته باشد با تهديد آمريکا مواجه مي شود و براي به زانو در آوردن ملت ايران و عقب نشيني از استقلال سياسي، سخت ترين شرايط را تحميل کرده اند. لذا تسخير لانه جاسوسي حرکت درستي بود. ما امروز جايگاه خودمان را مي دانيم؛ قدرت جهاني هستيم.
تغيير جريانات سياسي آمريکا هيچ نقشي در اقتدار نهادينه شده جمهوري اسلامي ندارد
وي تأکيد کرد: ممکن است عوض شدن رئيس جمهور در سرنوشت عده اي در گوشه اي از دنيا اثر بگذارد. خودشان هم خيلي دوست دارند اين بحث ها را بزرگ کنند. اما ايران مقتدري که رهبر جبهه مقاومت در دنيا است، روز به روز بر اقتدارش اضافه شده است. بنابر اين ما مثل کوهي ايستاده ايم و تغييرات بين اين جريانات سياسي هيچ نقشي در اقتدار نهادينه شده جمهوري اسلامي ندارد.
عضو شوراي عالي فضاي مجازي افزود: بعضي وقت ها مشکلات ما از ناحيه برخي دولتمردان خودمان است و از ناحيه ملت هيچ وقت، هيچ مشکلي نيست و در همين مسير همه با قدرت جلو مي روند. بعضي مواقع برخي از مسئولين ما دچار حاشيه مي شوند و کشور را در حوزه هايي شرطي مي کنند و اين شرطي کردن کشور و به تبع آن اقدامات رسانه اي که انجام مي شود اين توهم را به وجود مي آورد که الآن چه اتفاقي مي افتد و اگر فرد ديگري بيايد موقعيت ما بهتر مي شود. اين مقداري در اوهام مسئولين، به خصوص مسئولين اجرايي کشور، است.
اگر تسخير لانه جاسوسي انقلاب دوم بود، انقلاب بعدي جداسازي و فاصله گذاري بين معيشت مردم و رفتار آمريکا است
وي گفت: اگر تسخير لانه جاسوسي انقلاب دوم، يعني تعميق دشمن شناسي و شناخت عميق استکبار بود، واقعا انقلاب بعدي جداسازي و فاصله گذاري بين معيشت مردم و رفتار آمريکا است. يعني به هيچ وجه نبايد راهبردها و اقدامات آمريکايي ها در معيشت مردم اثر بگذارد. رهبري معظم انقلاب هم تأکيد کردند که قيمت گوشت، مرغ و پوشک چه ربطي دارد به اينکه چه جريان سياسي در آمريکا حاکم مي شود؟! عده اي دنبال دامن زدن به اينها هستند. يعني بگويند دلار اين جور و بعد مواد اوليه اين جور و بعد مثلا پوشک بچه گران مي شود.
ضرغامي ادامه داد: من به عنوان يک کارشناس در اين حوزه که مدت ها است دارم جلسه مي گذارم و مطالب را جمع بندي مي کنم و ارائه مي دهم به شما عرض کنم که بخش زيادي از اينها واقعا هيچ ربطي به اينکه در آمريکا چه اتفاقي مي افتد و چه کسي چه حرفي مي زند، ندارد. بنابر اين نگاه ما به داخل، توانمندي هاي داخلي، ظرفيت هاي داخلي و نيروي انساني بسيار پرقدرتي است که امروز در کشور داريم. اگر روي اينها خوب سرمايه گذاري کنيم، منابع انرژي نفت و گاز و زيرساخت هاي ما فوق العاده است. يعني از جهت بحث هاي زيرساختي اصلا چيزي کم و کسر نداريم.
وي تأکيد کرد: تصور من اين است که ما اگر بتوانيم درست و حساب شده و با پشتيباني مردم در حوزه هاي اصلي برنامه ريزي انجام بدهيم نه تنها هيچ کدام از تحولات جهاني روي ما اثر ندارد، بلکه همواره ثابت کرده ايم که ما مي توانيم در معادلات جهاني تأثيرگذار باشيم.
عضو شوراي عالي فضاي مجازي اظهار داشت: يکي از مشکلات کشور ما اين است که خيلي از مديران به خاطران محافظه کار بودن از ظرفيت ها و امکاناتي که به آنها مي دهند خوب استفاده نمي کنند. اگر ما از حيف و ميل انتقاد مي کنيم، معمولا به سراغ «ميل» مي رويم که چه کسي خورد و برد و فساد کرد. هيچ کس راجع به «حيف» حرف نمي زند. حيف يعني امکاني که در اختيار ما هست و نمي توانيم استفاده کنيم و آن را از بين مي بريم. اتفاقا الآن مديراني که فکر مي کنند متديّن تر هستند و بيشتر بايد مراقب بيت المال باشند و اگر نوآوري کنند به سيستم آسيب مي زنند، بيشتر از طريق «حيف» به کشور لطمه مي زنند و ضرر اينها بيشتر است.
دانشجويان پيرو خط امام در آن مقطع تصميم درست گرفتند
وي ادامه داد: بنابر اين دانشجويان در آن مقطع برنامه ريزي کردند، تصميم درست گرفتند و هدفگذاري را درست انجام دادند. هدف آمريکا بود. هم بايد کار خوب انجام داد و هم بايد کار را خوب انجام داد. من ديدم بعضي ها گفته اند احمدي نژاد پيشنهاد داده بود سفارت شوروي را هم بگيرند. اصلا چنين حرف هايي نبود. بحث و هدفگذاري اصلي ما آمريکا بود و خدا هم پشتيباني کرد و اين حرکت سالم الهي به بار نشست. اين مي تواند براي همه کارهاي ما الگو باشد.
مهمترين ويژگي دانشجويان پيرو خط امام «استقلال» بود
ضرغامي با بيان اينکه مهمترين ويژگي دانشجويان پيرو خط امام «استقلال» بود، اظهار داشت: چند وقتي ما مستقر شديم خيلي از جريان هاي سياسي به داخل لانه مي آمدند و جلسه مي گذاشتند. مهمترين شخصيت هاي سياسي به لانه مي آمدند و ساعت ها جلسه مي گذاشتيم و حرف هاي آنها را مي شنيديم و مواضعشان را مطلع مي شديم. ولي واقعا دانشجويان پيرو خط امام هم در شروع و هم در ادامه مستقل بودند.
وي افزود: آقاي موسوي خوئيني ها يک روحاني شناخته شده براي تعدادي از دانشجويان بود. يعني آقاي موسوي خوئيني ها روحاني سرشناسي نبود و خود من ايشان را نمي شناختم. اما جايگاه و احترام داشت و فرد انقلابي بود. دوستاني در رأس فعاليت هاي دانشجويي دانشگاه ها با آقاي موسوي خوئيني ها ارتباط داشتند و اتفاقا بعد از اشغال لانه آقاي موسوي خوئيني ها به داخل لانه آمدند و نماز جماعت هايي که ما آنجا مي خوانديم به امامت آقاي موسوي خوئيني ها بود. در واقع آقاي موسوي خوئيني ها نماز جماعت را مي خواند و سؤالات شرعي بچه ها را پاسخ مي داد ولي استقلال بچه ها کاملا محفوظ بود.
عضو شوراي عالي فضاي مجازي با بيان اينکه ما ايدئولوژي خود را از امام گرفته بوديم، تصريح کرد: همه چيز ما در امام خلاصه مي شد. رساله امام احکام عملي ما بود و جريان سياسي و ايدئولوژيک ما از الگو گرفته از امام بود و ما امام را مظهر همه چيز مي دانستيم. چون دانشجو، اهل تحليل و در متن جريان هاي سياسي بوديم، برداشت ما اين بود که الآن بايد کاري انجام دهيم که امام مي خواهد در کشور انجام شود و ما بايد به امام کمک کنيم. امام دنبال يک حرکت انقلابي پيشرو هستند و دانشجويان هم بايد براي مسير امام راه را باز کنند. اما اينکه جايي بخواهد يک تحليل ايدئولوژيک براي اين کار به ما بدهد، اصلا نه در اين فضا بوديم و نه چنين اتفاقي آنجا افتاد.
کسي از تسخير لانه جاسوسي آمريکا پشيمان نيست
وي تأکيد کرد: واقعا کسي پشيمان نيست. مقاطع سياسي اقتضائاتي دارد که بعضي آدم ها وقتي حرف مي زنند و يا مصاحبه مي کنند در مقابل سؤالات متنوع جواب هاي متنوعي مي دهند. وقتي برداشت از آن پاسخ ها، صرف نظر از قبل و بعد از آن، برجسته مي شود، مطلب ديگري را القا مي کند که اين فرد با فلان چيز موافق و با فلان چيز مخالف است. من به اين چيزها اهميت نمي دهم. آنچه که آدم ها خودشان صريحا مي گويند ملاک است.
ضرغامي ادامه داد: مثلا آقاي اصغرزاده طراح و از چهره هاي مهم اين حرکت بودند. وقتي با ايشان صحبت مي کنم مي گويد من همان ايده قبل را دارم. اگر همه چيز به آن مقطع برگردد، کار ما در آن مقطع بسيار درست بوده است. ممکن است بعدها آدم ها به اين نتيجه برسند که اگر در شرايط ديگري مي خواست اين کار انجام شود اشکال داشته باشد. کما اينکه عده اي حرکت خام و نپخته اي کردند و چند سال قبل براي اشغال سفارت انگليس رفتند. کار بسيار غلطي بود و بسيار ضربه زد و هزينه هايش را داديم و هيچ کس هم تأييد نکرد.
وي با اشاره به ديدار عباس عبدي با يکي از گروگان هاي لانه جاسوسي گفت: ملاقات با يکي از گروگان ها اقتضائاتي دارد و اشکال هم ندارد. با يکي از گروگان ها ملاقات و حرف هايي هم رد و بدل کرده اند. اما اگر استنباط اين باشد که آقاي عبدي در آن گفت و گو اظهار پشيماني کرده و از اعتقاد اوليه اش برگشته، آقاي عبدي که من تا اين لحظه مي شناسم و مواضعش را ديده ام اين طور نيست. آنچه مهم است اينکه مواضع شهداي لانه و بزرگان اين حادثه تاريخي يک مواضع منطقي، عالمانه، شجاعانه و از موضع غرور و افتخار است. به نظر من اين خيلي مهم و براي کشور يک سرمايه است که مي تواند در هر شرايطي يک جمع انقلابي شجاع راه ها را هموار و مسيرهاي جديدي را پيش پاي ملت ايجاد کند.
«اقتدار» بزرگترين عامل بازدارنده و حفظ امنيت کشورها است
عضو شوراي عالي فضاي مجازي اظهار داشت: اسنادي که از لانه جاسوسي آمريکا بيرون آمد مؤيد اين است که مسير درست بوده و مبارزه با شيطان بزرگي است که اگر مي ماند خيلي کارهاي ديگر مي کرد. واقعا من چنين اعتقادي ندارم که مشکلات بعدي ما ناشي از اشغال لانه جاسوسي آمريکا است. استارت اين کار از دهه 30 شروع شد و به 13 آبان 58 ربطي ندارد. اتفاقا 13 آبان 58 باعث شد اقتدار اين ملت و مواضع سلحشورانه آن بروز و ظهور پيدا کند و دشمنان بدانند هرکاري مي خواهند نمي توانند با اين ملت بکنند. بزرگترين عامل بازدارنده و حفظ امنيت کشورها همين اقتدار است. وقتي مي بينند کشوري اقتدار دارد، مي ايستد و عقب نشيني نمي کند، آنها هم رعايت مي کنند. اما به محض اينکه ببينند او هم ترسيد و افتاد به بهانه گيري هايي که ما بايد خيلي چيزها را رعايت کنيم، آن وقت آنها صد قدم جلوتر مي آيند.
هنوز تا تقاص اصلي که ترامپ بايد به خاطر شهادت حاج قاسم بدهد فاصله زيادي داريم
وي همچنين در پاسخ به سؤالي در خصوص اقدام ايران در زدن پايگاه نظامي آمريکا در عراق، گفت: هرچند که عمليات بسيار خوب و موفقي بود و در سطح بالاي نظامي و با دقت فوق العاده اي انجام گرفت، هنوز تا تقاص اصلي که ترامپ بايد به خاطر شهادت حاج قاسم بدهد فاصله زيادي داريم. چه او رئيس جمهور باشد و چه نباشد، ترامپ بايد تقاص واقعي ترور و شهادت حاج قاسم سليماني را بدهد. ان شاء الله دير هم نيست. زنده خواهيم بود و خواهيم ديد که او تقاص سنگيني پس خواهد داد.