نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

واکنش رسولی به احتمال نامزدشدن ظریف از سوی جبهه اصلاحات

منبع
نامه نيوز
بروزرسانی
واکنش رسولی به احتمال نامزدشدن ظریف از سوی جبهه اصلاحات

نامه نيوز/ حسن رسولي در پاسخ به اين پرسش که آيا اين احتمال وجود دارد که با توجه به باز شدن احتمالي فضاي مذاکره نامزد اصلاح‌طلبان محمدجواد ظريف باشد، گفت: «در امر سياست به ويژه در سياست داخلي ايران هيچ امر غير محتملي نداريم.

برخي از کارشناسان سياسي باور دارند که روي کار آمدن جو بايدن در آمريکا مي‌تواند بر انتخابات رياست‌جمهوري ايران هم تأثير بگذارد و در اين ميان اصلاح‌طلبان با تأکيد بر گفتمان مذاکره شايد بتوانند دوباره سرمايه اجتماعي خود به تحرک وادارند. در چنين شرايطي پرسش اين است که اولا آيا واقعا چنين گزاره‌اي صحيح است و ثانيا در صورت صحت آيا اصلاح‌طلبان به سمت يک دولت ديپلمات مي‌روند و آيا رئيس آن دولت محمد جواد ظريف خواهد بود؟

حسن رسولي، فعال سياسي اصلاح‌طلب درباره تأثير انتخابات آمريکا بر فضاي سياسي ايران به «نامه‌نيوز» گفت: «در اين که سياست داخلي هر کشوري مثل ايران و سياست خارجي آن به عنوان دو مولفه تاثيرگذار و متاثر از يکديگر هستند، ترديدي وجود ندارد؛ به‌عبارتي شرايط سياسي کشور ما در عين حال که به صورت عمده و عميق متاثر از روابط، مناسبات و تحولات داخلي است و ميزان رضايت عمومي از حاکميت، دولت و مجموعه مسئولان نظام مهم‌ترين عامل اميدواري و يأس مردم است اما فضاي منطقه‌اي و جهاني و نوع روابط و مناسبات کشور با ساير دولت‌ها و ملت‌هاي جهان نيز در اين ارتباط دو سويه يعني رابطه ملت-دولت و آرايش سياسي کشور بي‌تاثير نيست».
او ادامه داد: «دولت آمريکا در زمان ترامپ يکي از کينه‌تورانه‌ترين دشمنان ملت و حاکميت جمهوري اسلامي بود و طبيعي است انتخابات پر مشارکت کشوري که در صحنه حکم‌روايي يکي از بزرگ‌ترين کشورهاي جهان است و مملکتي است که قريب به 30درصد توليد ناخالص جهان را برعهده دارد، بر ديگر کشورها از جمله ايران بي‌تأثير نيست و خروج ترامپ از کاخ سفيد اتفاق بسيار خوبي براي ملت ايران است زيرا ترامپ . حلقه تصميم‌گير دولت در چهارسال اخير سراسر براي تأمين منافع رژيم اشغالگر قدس و از سوي ديگر فشار بر ايران تلاش کردند و خسارت زيادي به کشور و ملت ايران تحميل کردند و با تغيير دولت در آمريکا حتما از اين ميزان خسارات کاسته مي‌شود. البته باور ندارم که در نتيجه اين انتخابات ما وارد يک شرايط دلخواه و ايدآل در حوزه روابط منطقه‌اي و بين‌المللي خواهيم شد و حتما مانند ساير مقاطعي که دموکرات‌ها سر کار بوده‌اند با چالش‌هاي مهمي روبه‌رو خواهيم بود اما در مقايسه با رفتار ترامپ و متحدانش مانند برخي کشورهاي عربي و رژيم اشغالگر قدس اوضاع بهتر مي‌شود. به هر حال آقاي بايدن با رأي بي‌سابقه و با مشارکت بالاي 64درصدي مردم آمريکا که در صدسال اخير اين ميزان مشارکت بي سابقه است انتخاب شده است و او به قاعد بين‌المللي باور دارد و فردي است که در حوزه سياست نزديک به 50سال است حضور دارد و با آداب ديپلماتيک آشناست و به حقوق زنان، مهاجران رنگين‌پوست و حقوق اساسي ملت‌ها احترام مي‌گذارد و در عين حال که آمريکا همچنان متحد رژيم اشغالگر قدس باقي مي‌ماند اما تصورم اين است از ميزان شيفتگي و اطاعت محض ارکان حاکميت آمريکا از مطالبات ضد ايراني صهيونيست‌ها کاسته مي‌شود».


اين فعال سياسي درباره احتمال عادي‌شدن روابط ايران و آمريکا اظهار کرد: «البته نبايد با حضو بايدن در دولت به صورت خوش‌بينانه مواجه شويم و تصور کنيم ميان دو کشور همه‌چيز عادي مي‌شود زيرا به هر حال چهل سال و بلکه بيشتر از زمان کودتاي 28 مرداد سال32 ميان ايران و آمريکا چالش‌هاي مهمي وجود دارد و بعد از انقلاب هم فراز و فرودهاي زيادي در اين رابطه تجربه شده است. اکنون بايد با يک رويکرد هوشمندانه و مبتني بر منافع ملي از ظرفيت هاي عمومي کشور در حوزه‌هاي مختلف قدرت به ويژه ظرفيت‌هاي ديپلماتيک استفاده کرد و در جهت تأمين منافع ملي گام برداريم زيرا دولت آينده آمريکا برخلاف دولت آقاي ترامپ پيش‌بيني‌پذير خواهد بود».

رسولي درخصوص تأثير روي کار آمدن بر انتخابات رياست‌جمهوري سال1400 هم تصريح کرد: «اينکه در انتخابات 28 خرداد 1400 در چه وضعيتي قرار مي‌گيريم مستلزم گذر زمان و تشکيل دولت جديد آمريکاست و مستلزم آن است که آقاي بايدن به شعارهاي انتخاباتي‌اش پايبند است يا خير؟ و به طور مشخص با برجام چه مي‌کند؟ و نيز در نه ماه باقي مانده دولت آقاي روحاني در راستاي راهبردي که رهبري بر اساس اصل 110 قانون اساسي ترسيم مي‌کنند، رفتار خواهد کرد يا نه؟ اگر رويکرد دولت با تکيه بر ظرفيت‌هاي داخلي باشد و اثربخشي بيشتر حاکميت باشد، مي‌توانيم اميدوار باشيم فضاي يخ‌زده سياسي به تدريج به سمت گرم‌تر شدن برود و مردم برخلاف رفتاري که در اسفندماه نشان دادند که حضور حداقلي داشتند در انتخابات حضوري پرشور داشته باشند و هرچه قدر شکاف‌هاي حاکميت و ملت کاهش يابد ظريب اميد مردم به آينده و افزايش مشارکت بالا مي‌رود».

او در پاسخ به اين پرسش که آيا اين احتمال وجود دارد که با توجه به باز شدن احتمالي فضاي مذاکره نامزد اصلاح‌طلبان محمدجواد ظريف باشد، گفت: «در امر سياست به ويژه در سياست داخلي ايران هيچ امر غير محتملي نداريم. من سال75 پنج درصد هم احتمال نمي‌دادم آقاي خاتمي رئيس‌جمهور شود يا در سال84 احمدي‌نژاد به رياست‌جمهوري برسد. حتي آقاي روحاني قبل از رصلاحيت آقاي هاشمي و کناره‌گيري آقاي عارف در بهترين حالت 9 تا 10 درصد رأي داشت. به نظر من دموکراسي انتخاباتي ايران نمي‌توان با وجود عدم قطعيت هاي فراوان فقدان نظام حزبي و پرشتاب بودن تحولات داخلي به صورت قطعي و مطلق در حوزه سياسي و انتخاباتي اظهارنظر کرد؛ به ويژه که در نامزدگزيني در هر انتخاباتي به خصوص در انتخابات رياست‌جمهوري که متأثر از فاکتورهاي قومي و محلي نيست آخرين پروسه فرايند انتخاباتي نامزدگزيني است و قبل از اينکه به سبد رأي نامزدها بپردازيم توجه ما بايد به بسترها، زمينه‌ها و مناسبات داخلي و خارجي  معطوف باشد».

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره