محمد هاشمی: باید دید فضا برای مذاکره بین ایران و آمریکا مهیا میشود یا خیر

انتخاب/ رييس اسبق سازمان صداوسيما، گفت: بهترين استراتژي موفقي که جمهوري اسلامي در دوران ۴۰ ساله خود تجربه کرده همان روشي بود که مرحوم هاشمي در دوران سازندگي در پيش گرفت. ايده ايشان تنشزدايي به جاي تنشزايي بود.
رييس اسبق سازمان صداوسيما، گفت: بهترين استراتژي موفقي که جمهوري اسلامي در دوران ۴۰ ساله خود تجربه کرده همان روشي بود که مرحوم هاشمي در دوران سازندگي در پيش گرفت. ايده ايشان تنشزدايي به جاي تنشزايي بود.
محمد هاشمي رفسنجاني در گفتگو با «انتخاب» ضمن اشاره به نتايج انتخابات رياست جمهوري ايالات متحده و پيروزي جو بايدن و دموکراتها، گفت: بر اساس اظهاراتي که شخص آقاي بايدن در ايام انتخابات مطرح کرد، احتمال زيادي وجود دارد که اتفاقات خاصي بين آينده ايران و آمريکا رخ بدهد. فراموش نکنيد که ايران عضوي از جامعه جهاني است و آقاي بايدن قطعا و مشخصا تفاوتهايي با آقاي ترامپ دارد که يکي از همين تفاوتها عدم پايبندي به تعهدات بينالمللي بود که آقاي بايدن تصميم به بازگشت تعدادي از اين تعهدات را دارد.
اين عضو هيات موسس حزب کارگزاران، ادامه داد: ايران به عنوان بخشي از جامعه جهاني نيز متاثر از اين رفتارهاي آتي آقاي بايدن خواهد بود. به ويژه آنکه، آقاي بايدن به صورت خاص درباره برجام گفته که قصد آن دارد تا آن را اجرايي کند و البته اين احتمال وجود دارد که آقاي بايدن براي برجام پيش شرطهايي را لحاظ کند، ولي اين رفتار بسيار متفاوت با رفتار آقاي ترامپ است که به زعم خودش تحريمهاي حداکثري را عليه ايران جاري کرد.
وي با اشاره به سخنان اخير بايدن درباره لغو تصميم ترامپ براي ممنوعيت مهاجرت مسلمانان به آمريکا، گفت: يکي از همين کشورهاي مسلمان، ايران است که به نوعي ميتواند يک پيام براي ما تلقي شود؛ بنابراين تفاوتهاي زيادي بين ترامپ و بايدن وجود دارد و حالا بايد منتظر ماند ديد که اين تفاوتها در عمل به چه سرانجامي خواهد رسيد و آيا فضا براي مذاکرات بين ايران و آمريکا مهيا ميشود يا نه.
رييس اسبق سازمان صداوسيما همچنين در پاسخ به اين پرسش که ايران بايد چه رويکردي را در دوران بايدن جهت تحقق حداکثر امتيازات بينالمللي دنبال کند، تصريح کرد: بهترين استراتژي موفقي که جمهوري اسلامي در دوران ۴۰ ساله خود تجربه کرده همان روشي بود که مرحوم هاشمي در دوران سازندگي در پيش گرفت. ايده ايشان تنشزدايي به جاي تنشزايي بود. ايراني که هيچگاه دنبال جنگ نبوده امروز ميتواند با اقتضاي شرايط و با حفظ اقتدار و شانيت نظام جمهوري اسلامي ميتواند گامهاي موثري را بردارد، مشروط برآنکه طرف مقابل هم بخواهد در اين مسير حرکت کند.