فعال اصولگرا: اصولگرایان از الان مشغول تقسیم وزارتخانهها هستند

نامه نيوز/ کوشکي با بيان اينکه جناح اصلاحات اميدوار است که با دخالتهاي از اين به بعد دولت در حوزه اقتصاد، بتواند عمليات رواني کرده و با استفاده از فضاي مجازي و فضاسازي مثبت درباره برد بايدن، انتخابات را ببرد، گفت: جريان اصولگرا فعلا باور نکرده و تصور ميکند که از الان برنده هستند. دوستان اصولگرا از الان مشغول تقسيم وزراتخانهها هستند و وضعيت فعلي و حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتي را خيلي جدي نگرفتهاند. برداشت آنان اين است که در انتخابات آتي برنده هستند و اصلاح طلبان شانسي ندارند.
برگزاري انتخابت در ايالات متحده به فضاي سياسي در ايران نيز شور و نشاط داده است. انگار حالا که معلوم شده در آن سوي دنيا يک دولت دموکرات سر کار است، اينجا هم اهالي سياسي رقابتهاي انتخاباتي را جديتر گرفتهاند. به خصوص اصلاحطلبان که پيش از اين با توجه به وضع موجود و نارضايتيهاي مردم اميد چنداني نداشتند. خيال آقايان در اين جريان سياسي راحت شده که ترامپي در کار نيست تا بر فشارهاي حداکثري لحظه به لحظه بيافزايد و براي دولت مشکلساز شود لذا از همين حالا خيز بلندي براي انتخابات برداشتهاند. موجي که در فضاي مجازي براي حمايت از محمدجواد ظريف به راه افتاده، مصداق اين ادعا است.
فعالان سياسي اصولگرا نيز اين اوضاع را نظاره ميکنند و بعضا معتقدند که نتيجه انتخابات در آمريکا ميتواند به رقيب اصلاح طلب کمک کند. محمدصادق کوشکي فعال سياسي اصولگرا نتيجه انتخابات در آمريکا را به ذات بر انتخابات ايران موثر نميداند، اما معتقد است که اصلاحطلبان توانايي بهرهگيري از آن را دارند.
او همچنين معتقد است که از پيش برنده پنداري موجود در جريان اصولگرا آسيبزا است.
*نتيجه انتخابات در آمريکا چقدر بر انتخابات رياست جمهوري ايران در سال ۱۴۰۰ تاثير دارد. آيا پيروزي همانقدر که اصلاحطلبان تصور ميکنند و از آن استقبال کردند، موجب تقويت آنان خواهد شد؟
به صورت واقعي نبايد نتيجه انتخابات در آمريکا هيچ اثري بر انتخابات ما داشته باشد، اما جناح اصلاحات با همکاري دولت آقاي روحاني تلاش ميکند که فضا را به اين سمت ببرد. يعني، چون در عالم واقع جذابيتي براي کسب آراي مردم ندارند، سعي ميکنند که از اين آخرين فرصت بهره برده و از روي کار آمدن بايدن براي خود پله بسازند. به نوعي شانس خود را امتحان ميکنند تا شايد بتوانند دوباره به قدرت برسند.
*فکر ميکنيد چقدر در اين زمينه موفق باشند. يعني سرمايه اجتماعي اين جريان که به اعتراف خودشان با توجه به عملکرد دولت روحاني ريزش چشمگيري داشته است، با توجه به تحولات اخير بينالمللي دوباره جذب ميشود؟
جناح اصلاحات خيلي به فضاي مجازي اميدوار است. همچنين اميدوار است که با توجه به دخالتهاي دولت در حوزه اقتصاد به خصوص دخالتهايي که بعد از اين خواهد کرد، بتواند با عمليات رواني و بازي فضاي مجازي از آمدن بايدن يک فضاسازي مثبت انجام دهد و با اين مجموعه حرکات، انتخابات را ببرد.
واقعيت اين است که آنها در سال ۹۶ نيز با همين تاکتيک توانستند انتخابات را ببرند و عملا آورده خاصي نداشتند.
*با توجه به وضع موجود ساخت دوگانه مذاکره يا عدم مذاکره دوباره براي جامعه و افکار عمومي جذابيت دارد؟
عملکرد اصلاحطلبان در فضاي مجازي به نحوي است که ميتوان حدس زد اين امکان را داشته باشند. به هرحال آنها در عمليات و جنگ رواني به خصوص در فضاي مجازي بيرقيب هستند.
*جريان اصولگرا چطور بايد با اين رويکرد تبليغاتي اصلاحطلبان مواجه شود؟
جريان اصولگرا فعلا باور نکرده و تصور ميکند که از الان برنده هستند. دوستان اصولگرا از الان مشغول تقسيم وزراتخانهها هستند و وضعيت فعلي و حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتي را خيلي جدي نگرفتهاند. برداشت آنان اين است که در انتخابات آتي برنده هستند و اصلاح طلبان شانسي ندارند.
*تبعات اين نگاه چيست؟
در هر عرصهاي اگر رقيب را جدي نگيريد، آن کسي به هدف ميرسد و برنده ميشود که بازي را بيشتر جدي گرفته باشد.
*اگر اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به روي کار آمدن بايدن روي کانديداي ديپلمات و با تجربه در اين حوزه سرمايهگذاري کنند، جريان اصولگرا کانديداي مناسبي که بتواند در مقابل او قرار بگيرد، دارد؟
اصلاحطلبان اين هنر آن را دارند که در دقيقه نود با بهرهگيري از وضعيت فعلي فضاي مجازي که يک فضاي بي در و پيکر است، بازي را به نفع خود تغيير دهند. نيازي نيست که روي يک نامزد ديپلمات سرمايهگذاري کنند و حتي ميتوانند يک فرد کمشناخته شدهاي را مطرح کرده و روي او مانور دهند و راي بياورند. کما اينکه آقاي روحاني در سال ۹۲ خيلي فرد شناختهشدهاي در جامعه نبود.
*بنابراين اوضاع اصلاحطلبان آنقدر که يکي، دو ماه قبل تصور ميشد؛ بد نيست.
نيست. اصلاحطلبان هم به صورت جدي مايل هستند که در قدرت بمانند و هم براي آن تلاش ميکنند.
*احتمال پيروزي هم دارند؟
بالاخره اگر اين احتمال ۲۰ درصد هم باشد، بهتر از کنار رفتن از قدرت است.