نماد آخرین خبر

نظری: قالیباف به جای نگاه به پاستور، از بهارستان مشکلات مردم را حل کند

منبع
ايلنا
بروزرسانی
نظری: قالیباف به جای نگاه به پاستور، از بهارستان مشکلات مردم را حل کند

ايلنا/ عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي گفت: اميدوارم تجربه شهرداري تهران در دوره رياست فعلي آقاي قاليباف در مجلس تکرار نشود و ايشان که روزگاري از خيابان بهشت نگاه‌شان را به پاستور دوخته بودند، حالا هم به جاي نگاه به پاستور در همان بهارستان بر حل مشکلات مردم تمرکز کنند.

حجت نظري در گفت‌وگو با ايلنا، در خصوص هجمه‌هاي اخير رئيس مجلس به دولت و بانک مرکزي، اظهار کرد: ظاهراً با توجه به صحبت‌هاي آقاي قاليباف در محافل عمومي و غيرعمومي، مشخص است که ايشان به طور جدي به انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ مي‌انديشند. به‌نظر مي‌رسد باور آقاي قاليباف در مورد خودش اين است که فردي اجرايي است و مجلس نهادي نيست که بتوانند خودش را در آن نشان دهد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب افزود: اولين نکته اين است که اگر باور شخصي ايشان اين است مسندي که در حال حاضر بر آن تکيه کرده، جايگاه مناسبي براي او نيست و در عين حال، حاضر به ترک آن هم نيست، نمي‌توان واژه‌اي در خورتر از خيانت به آن اطلاق کرد. ايشان کمتر از يک‌سال پيش و پس از چند سال نقد و هجمه عليه مجلس دهم و دولت تدبير و اميد که توسط جريان اصولگرا انجام شد، به عنوان سرليست اين جريان در تهران با وعده‌هايي به مجلس وارد شد که تاکنون نه تنها هيچ کدام از آنها محقق نشده، بلکه اوضاع بدتر از قبل هم شده است. کدام قانون را اصلاح کرده که گره‌اي از مشکلات مردم باز کند؟

وي ادامه داد: عمده صدايي که از مجلسي که آقاي قاليباف رييس آن است شنيده‌ايم، مطالبه خودروي شاسي بلند يا مشخص کردن حد فاصل رشوه با شيريني بود. البته در اين ميان تحليل‌هاي شاذي هم شنيديم که شيعيان ميشيگان عامل پيروزي بايدن بودند، آن‌هم از کسي که خودش تحصيل‌کرده آمريکا است. سوال اساسي اين است که آيا همين جنس عقايد و گفتار قرار است دولت را به دست بگيرد؟

عضو شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان کرد: به طور طبيعي زماني که شخصي سوداي رياست جمهوري در سر داشته باشد،‌ مدام تلاش مي‌کند که آن جايگاه را از منظر کسي که براي آن برنامه دارد،‌ نقد کند و بسياري از فعاليت‌هايش معطوف به رسيدن به آن جايگاه برنامه ريزي مي‌شود و اگر اين برنامه ريزي را حذف کنيم، احتمالاً‌ جنس فعاليت‌هاي رئيس مجلس تغيير خواهد کرد. مشخصاً‌ نوع حضور رئيس مجلس در استان‌ها و محافلي که به‌طور مستقيم با وظايف او تجانس چنداني ندارد، مؤيد همين تحليل است.

اين عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي بيان کرد: مجلس به عنوان سياستگذار،‌ قانونگذار و ناظر بر تمام امور کشور اين حق را دارد که در مورد امور اجرايي اظهار نظر کند و هر کجا که نقص و ايرادي مي‌بيند، به عنوان تذکر به دولت مطرح کند اما مخاطب آگاه و کاملاً‌ هوشيار است و متوجه خواهد شد که حرفي که مطرح مي‌شود، آيا صرفاً در راستاي ايفاي وظايف نمايندگي است يا سوداهاي ديگري را هم به همراه دارد.

نظري اضافه کرد: امروز متاسفانه شاهد آن هستيم، جرياني که تندترين هجمه‌ها و انتقادات را به مجلس قبل داشت وارد خانه ملت شده، اما در عمل آنچه که انجام داده تا اين لحظه به مراتب ضعيف‌تر از تمام ادوار مجلس است. تاجايي که حتي صداي خود نمايندگان نيز درآمده و اخيرا يکي از نمايندگان از در راس امور نبودن مجلس گلايه داشت. حتي به‌جرات مي‌توانم ادعا کنم اگر در دو مرحله، رهبر معظم انقلاب ورود نمي‌کرد و نهيب نمي‌زد، مجلس امروز کارنامه‌اي به مراتب بدتر از هميني که هست، داشت.

اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه مجلس امروز، حاصل نوع مديريت آقاي قاليباف است، گفت: اگر مجلس در راس امور نيست، بايد ببينيم که رييس آن چه اقداماتي براي قرار گرفتن در راس انجام داده است؟ چرا مجلس جايي در ستاد ملي مقابله با کرونا ندارد؟ چرا مجلس جايي در قيمت‌گذاري ارز و خودرو و از آن مهم‌تر کالاهاي اساسي ندارد؟ شايد پاسخ اين باشد که چون رييس مجلس دغدغه‌هاي ديگري دارد و برنامه‌هاي ارتقاي جايگاه مجلس را پوشش نمي‌دهد. از طرفي شايد فکر مي‌کند اگر امروز اين اختيارات را براي مجلس تثبيت کند و بر فرض اگر خودش رييس‌جمهور شد، آن‌وقت چگونه و به چه بهانه‌اي مي‌تواند اختيارات اجرايي که براي مجلس گرفته را به دولت برگرداند؟

وي با بيان اينکه حتماً لازم است مردم سوابق مديريتي همه کانديداها و مشخصا آقاي قاليباف را لحاظ کنند، گفت: موضوعي که بسيار حائز اهميت است اين است که آخرين سابقه اجرايي آقاي قاليباف، ۱۲ سال مديريت بر شهر تهران بود که در خصوص اين ۱۲ سال حضور، حرف و حديث بسيار مطرح شده و مي‌شود. اگر به دوره مديريت آقاي قاليباف در شهرداري نگاه کنيم، مانند دوران مديريت هرشخص ديگري نقاط ضعف و قوتي مشاهده خواهيم کرد که مي‌توانيم اين نقاط ضعف و قوت را در مديريت بعدي آن فرد پيش‌بيني کنيم و سپس تصميم بگيريم که آيا مي‌توان به او اعتماد کرد يا خير.

اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه هدف‌گذاري آقاي قاليباف در دو دوره پاياني حضورش در شهرداري تهران، رييس‌جمهور شدن بود، اظهار کرد: نتيجه اين نگاه غافل شدن از زيرمجموعه است که نتيجه‌اي نامطلوب درپي داشت. تنها يکي از مثال‌هاي آن، گزارشي است که اخيراً سازمان بازرسي کل کشور مطرح کرده و يک تخلف هزار و ۵۰۰ ميليارد توماني را فقط در يکي از مناطق شهرداري تهران اعلام کرده که همه آنها به سال ۹۴ تا ۹۶ مربوط است.

وي اضافه کرد: اگر با دقت و جديت نهادهاي نظارتي و بازرسي وارد موضوع شوند، احتمالاً موارد بيشتري را احصا خواهند کرد. کما اينکه از قائم مقام ايشان تا برخي ديگر از مديران ايشان در محاکم قضايي پرونده‌هايي داشته و دارند که بعضي منجر به صدور رأي شده و برخي در انتظار صدور رأي هستند. مجموع اتفاقاتي که رقم خورده نويد اتفاقات خوب آتي را به ما نمي‌دهد.

اين عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت: بسياري از پروژه‌هايي که در شهر تهران انجام شده، با اعداد و ارقامي تمام شده که پيش‌بيني اوليه بسيار پايين‌تر از عدد تمام شده است. به عنوان مثال در احداث پل صدر پيش‌بيني اوليه کمتر از ۷۰۰ ميليارد تومان بود که در انتها اعدادي بين ۴ الي ۶ هزار ميليارد تومان به عنوان رقم تمام شده اجراي پروژه عنوان مي‌شود. علت اين تفاوت اعداد، عدم شفافيت در اجراي پروژه است. چون بودجه احداث فارغ از نقد و غير نقد، مرجع هزينه واحد نداشت و مشترکا معاونت فني و عمراني به همراه چند منطقه کار را انجام داده‌اند. درکنار نقد به هزينه‌هاي انجام شده، پل صدر نه‌تنها نتوانست ترافيک آن منطقه را کم کند بلکه مشکلات زيادي را براي اهالي منطقه ايجاد کرد؛ همين ميزان اعتبار اگر براي توسعه حمل و نقل عمومي هزينه مي‌شد به مراتب مي‌توانست مشکلات آمد و رفت شهروندان تهران را کاهش دهد و رضايتمندي بيشتري ايجاد کند.

نظري تصريح کرد: اميدوارم تجربه شهرداري تهران در دوره رياست فعلي ايشان در مجلس تکرار نشود و ايشان که روزگاري از خيابان بهشت نگاه‌شان را به پاستور دوخته بودند، حالا هم به جاي نگاه به پاستور در همان بهارستان بر حل مشکلات مردم تمرکز کنند. اگر کسي دنبال خدمت باشد و سوداهاي ديگري در سر نداشته باشد، همه‌جا و در همه‌حال مي‌تواند اين کار را انجام دهد و مدام از اين صندلي به آن صندلي رفتن، براي مردم آگاه ما پيامي غير از شوق خدمت‌رساني دارد.

در عمل آنچه که مجلس يازدهم تاکنون انجام داده به مراتب ضعيف‌تر از تمام ادوار مجلس است

اين فعال سياسي اصلاح طلب با اشاره به وضعيت اقتصادي کشور گفت: آقاي قاليباف چه برنامه‌اي براي کشور و حل مشکلات آن دارند؟ اگر برنامه دارند بهترين زمان همين حالاست که در رياست مجلس حضور دارند. مگر غير از اين است که ايشان وعده بازگرداندن مجلس به راس امور را داده بودند؟ پس چرا از راس امور، مشکلات کشور را حل و فصل نمي‌کنند؟ و اگر خود را شايسته فعاليت باعنوان رييس يا نماينده مجلس نمي‌دانند، اساسا چرا وارد اين عرصه شدند؟

وي با بيان اينکه دولت مانند شهرداري نيست که کمبود بودجه و عدم تحقق منابع را با تراکم فروشي جبران کنند، گفت: تعارف و شعار را بايد کنار بگذاريم. اقتصاد ايران همچنان وابسته به نفت است و عملاً کساني که عمده سابقه‌شان در حوزه نظامي است، عمدتا تبحر لازم براي مذاکره و گفت‌وگو با جهان خارج را ندارند. حالا چگونه مي‌خواهند با دنيا مذاکره کنند و موانع بين‌المللي براي فروش نفت يا ديگر موانع را رفع کنند؟ اگر کشور نتواند نفت بفروشد، امکان فروش تراکم ندارد که با فروش مازاد تراکم، بشود کسري بودجه را جبران کرد و با پيش‌فروش کردن منابع، دولت‌هاي بعدي را دچار بحران کند دولت همين الان هم به اندازه کافي فربه هست و گنجايش ندارد همچون شهرداري، چندهزار مازاد نيرو را هم تحمل کند!

وي افزود: اگر سال آينده تيمي دولت را به دست بگيرد که تبحر لازم در حوزه‌هاي مختلف را نداشته باشد و نتواند با زبان هر بخش از جمله حوزه خارجي، اقتصادي، فرهنگي و غيره با آنها صحبت کند، نمي‌تواند دولت را به خوبي اداره کند. اگر آقاي قاليباف با همين زباني که امروز از تريبون مجلس به جهان پيام مي‌دهد، بخواهد با جهان تعامل کند، نتيجه از حالا مشخص است.

اين عضو حزب اعتماد ملي اظهار کرد: اگر اين اتفاق رخ ندهد عملاً شرايط ما از وضع موجود بهتر نخواهد شد و مشکلاتمان روز به روز بيشتر مي‌شود. پيش‌بيني من اين است که دولت احتمالي آقاي قاليباف يا شخصي با سوابق مشابه آقاي قاليباف که به رياست جمهوري مي‌انديشد، هرگز نمي‌تواند ملت ايران را به سرافرازي و بزرگي که استحقاقش را دارد، برساند.

وي گفت: امروز آقاي قاليباف به‌عنوان رئيس مجلس مشکلاتي که براي اداره کشور وجود دارد و همچنين موانعي که براي تعامل با دنيا وجود دارد را به خوبي مي‌داند و اگر تصور مي‌کند که به راحتي مي‌تواند اين موانع و مشکلات را حل کند،‌ بايد ديد که آيا اين مانع صرفاً براي آقاي روحاني بوده است يا اين مانع براي همه اشخاصي که بر اين مسند تکيه مي‌کنند، وجود دارد. اگر اين موانع براي همه وجود دارد، آقاي قاليباف چگونه فکر مي‌کند که بهتر از آقاي روحاني مي‌تواند اين امور را مديريت کند و دولت را بهتر اداره کند؟ اما اگر اين موانع تنها براي دولت آقاي روحاني وجود دارد، بايد احساس نگراني کرد که آيا دست‌هايي در کار است که مانع انجام مأموريت‌هاي دولت مي‌شود؟ 

وي ادامه داد: طبيعتاً آقاي قاليباف پاسخ اين سؤال‌ها را بهتر از ما مي‌دانند و حتماً فعاليت‌هايي که ايشان در ادامه تا زمان انتخابات خواهند داشت مي‌تواند به نوعي به ما براي رسيدن به اين پاسخ‌ها کمک کند.

نظري در پايان گفت: آرزوي من اين است هر اتفاقي که مي‌افتد و هر عزيزي که قصد دارد آن اتفاقات را رقم بزند، به نفع مردم شريف ايران باشد و در نهايت به زندگي همراه با آرامش و آسايش ملت منجر شود. امروز مهم‌تر از رنگ و جناح‌بندي‌هاي سياسي، مردم به دنبال آرامش و ثبات معيشتي در زندگي خود هستند و با ماجرايي‌جويي، نمي‌توان به آرامش رسيد يا جامعه را به ثبات و آرامش رساند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر