آسیا تایمز: پمپئو با هر معیاری در اعمال فشار بر ایران شکست خورده است

ايسنا/ روزنامه آسيا تايمز در تحليلي سياست فشارحداکثري آمريکا در برابر ايران را که توسط مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا پيش برده مي شد، شکست خورده تلقي کرد و راهکارهاي احتمالي دولت جو بايدن رئيس جمهور منتخب آمريکا را براي تعامل با ايران به ويژه در زمينه هستهاي بررسي کرد.
روزنامه آسياتايمز در تحليلي درباره سياستهاي دولت دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا در قبال ايران که با اعمال تحريم هاي متعدد همراه بوده است و رويکردي که دولت جو بايدن، رئيسجمهور منتخب آمريکا مي تواند نسبت به ايران در پيش بگيرد، نوشت: با هر معياري و طبق اقرار خود مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا، فشار آمريکا کاملاً در متوقف کردن برنامه هستهاي ايران شکست خورده است، اگرچه تحريم ها به اقتصاد آن آسيب زده. در واقع عدم پايبندي انتخابي تهران به تعهدات هستهاي در واکنش به خروج يک جانبه آمريکا از توافق هسته اي، ايران را به هستهاي شدن نزديکتر کرده است.
اين روزنامه در ادامه تحليلش نوشت: به بيان ديگر، بر خلاف ادعاهاي پمپئو که تحريمهاي قهري «ابزار مهم امنيت ملي بودهاند»، در واقع اين اقدامات خطرات اشاعه اي را افزايش داده اند. اين يک واقعيت راهبردي است که انتظار مي رود دولت بايدن قرار است با معيارهايي مصالحه آميزتر با اين موضوعات بپردازد.
اين تحليل مي افزايد: پمپئو بدون شک توسط تاريخدان هاي آينده به عنوان ديپلماتي سنگدل مورد قضاوت قرار خواهد گرفت که از طريق اعمال حداکثر رنج و سختي ممکن به مردم ايران، به دنبال تغيير حکومت در اين کشور بود.
آسيا تايمز همچنين مطرح کرد: اگر بايدن بخواهد آمريکا را به چارچوب توافق هسته اي بازگرداند و بنابراين اين کشور به پايبندي به قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل بازگردد، مي تواند از قدرت و اختيارات رياست جمهوري اش استفاده کرده و فرمان هايي اجرايي را صادر کند که تحريم هاي دولت ترامپ عليه ايراني را لغو کند.
اين روزنامه در ادامي مي نويسد: بايدن و تيم سياست خارجي او اين گزينه را خواهند داشت که به جاي اتخاذ رويکردي «متمرکز» که تمام موضوعات مهم را به طور همزمان در راستاي دست يافتن به راهکاري کلي مطرح مي کند، شبيه دولت باراک اوباما عمل کرده و موضوعات هسته اي و غيرهسته اي را از هم جدا کنند.
طبق تحليل آسيا تايمز، رويکرد متمرکز که توسط گروهي از کارشناسان مسائل ايران مطرح مي شود، به دو دليل يک بيراهه است. اول اين که حل و فصل مسئله مهم هسته اي را پيچيده مي کند. دوم اين که مستلزم نظر مستقيم متحدان آمريکا در منطقه است که در ضرورت تداوم سياست آمريکا در به انزوا کشاندن ايران مقاومت مي کنند.
اين روزنامه در تحليلش مطرح مي کند: رويکرد معقول تر و مشابه «تنش زدايي متمايز» در دولت اوباما، تمرکز بر محدودسازي در زمينه هسته اي به عنوان اولين و مهمترين اولويت است که شامل بازگرداندن آمريکا به جايگاهش در توافق هسته اي و سپس نشان دادن حسن نيت از جانب دو طرف به عنوان کمکي براي مذاکراتي گسترده تر است.