نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نشریه آلمانی: ترامپ می‌رود اما برنامه هسته‌ای ایران پابرجاست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نشریه آلمانی: ترامپ می‌رود اما برنامه هسته‌ای ایران پابرجاست

ايرنا/ يک نشريه آلماني با اشاره به تلاش‌هاي بي‌نتيجه «دونالد ترامپ» براي کشاندن ايران به پاي ميز مذاکره نوشت وي در حالي کاخ سفيد را ترک مي‌کند که برنامه هسته‌اي ايران شديدتر از دوران اوباما ادامه مي‌يابد.

هفته گذشته رسانه هاي آمريکايي از نشست محرمانه رئيس جمهوري آمريکا در کاخ سفيد و بررسي گزينه حمله نظامي به تاسيسات هسته اي نطنز در ايران خبر دادند. هر چند در اين خبر عنوان شد که مشاوران ترامپ وي را از ارتکاب چنين اشتباهي برحذر داشته اند، اما اين موضوع نشان دهنده استيصال رئيس جمهوري کنوني آمريکا در مقابل ايران است. ترامپ با خروج از برجام و سياست «فشار حداکثري» خود نتوانست به خواسته اش مبني بر مذاکره مجدد با ايران بر سر برجام و گسترش دادن اين توافق به ديگر فعاليت هاي منطقه اي و موشکي اين کشور دست يابد.

نشريه دي سايت آلمان امروز (شنبه) با اشاره به اين ناکامي رئيس جمهوري آمريکا نوشت: تا زمان واگذاري قدرت در ۲۰ ژانويه (اول بهمن)، دونالد ترامپ هنوز هفته هاي کاري سختي در پيش رو دارد؛ کارهاي زيادي براي انجام دادن، براي مبارزه با نتايج انتخابات و نيز براي ايجاد اختلال دارد اما زمان کمي براي او باقي مانده است. طي چهار سال گذشته ، رئيس جمهوري ايالات متحده روند تسليح جهان را تسريع کرده ، جنگ هاي تجاري به راه انداخته ، به اتحاد غرب آسيب رسانده و از ملي گرايان حمايت کرده است ، اما نتوانسته هنوز بسياري از امور را به سرانجام برساند. از ديد او سوال اين است که چه کاري هنوز بايد انجام شود؟ اما از ديد ديگران سوال اين است که در اين شرايط بايد نگران چه چيزي بود؟

نشريه آلماني در ادامه مي نويسد: "ترامپ مي خواست با همه اسلاف خود متفاوت باشد و در اين راستا همچنان به يک وسواس قديمي درباره دستگاه واشنگتن ادامه داده است: ايران. مبارزه با حکومت اين کشور در مرکز سياست خارجي او بود. بنابراين کسي نبايد تعجب کند وقتي ترامپ هفته گذشته ظاهراً از ژنرال هاي خود پرسيده که چگونه مي تواند به ايران حمله کند. نيويورک تايمز گزارش داد که به او توصيه شده است اين کار را نکند. اما چه چيزي موجب شده که ترامپ به اين مسئله فکر کند؟

طي ماه هاي اخير ناآرامي ها در عراق پس از شليک چندين موشک به منطقه سبز در بغداد افزايش يافته است. در اين منطقه سفارت آمريکا قرار دارد که در ابتداي سال جاري مورد هجوم معترضان قرار گرفت.
ايران و ايالات متحده آمريکا طي دهه هاي گذشته داراي يک رابطه طولاني از درگيري بوده اند."

 

به نوشته دي سايت ،‌ در تاريخ ۳ ژانويه سال ۲۰۲۰ ، نيروهاي آمريکايي با استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين سردار «قاسم سليماني» فرمانده سپاه قدس ايران را به همراه يکي ديگر از فرماندهان حشدالشعبي عراق کشتند. در آن زمان ، تهران و واشنگتن در آستانه جنگ علني بودند. در عراق اکنون ترس در سالگرد اين حمله وجود دارد که مي تواند يک اوج گيري جديد در مناسبات تنش آلود دو طرف باشد.

نشريه آلماني در ادامه به ساير تلاش هاي ناکام ترامپ در منطقه پرداخته و نوشته است:‌ "امسال دونالد ترامپ با استفاده از فروش اسلحه و انتقال فناوري، امارات متحده عربي ، عمان و بحرين را به برقراري روابط رسمي با اسرائيل واداشت. آنها قبلاً با هم خوب بودند اما اين مسئله را مخفي نگه داشته بودند تا اسرائيل بتواند در مورد فلسطين راحت تر حرکت کند. اما اينها به خودي خود براي ترامپ مهم نيست، آنچه براي او مهم است ايجاد يک ائتلاف قدرتمند در برابر ايران است. ترامپ در حال حاضر با درخواست براي عقب نشيني نيروها از افغانستان و عراق ، حواس ها را پرت و تمرکز مردم جهان و راي دهندگان را درگير کرده است. در حقيقت اين تصميمات فقط شامل چند سرباز مي شود. از طرف ديگر ترامپ به اين واقعيت اشاره نمي کند که وي در زمان تصدي‌گري خود هزاران سرباز آمريکايي را در خليج فارس از جمله در عربستان سعودي مستقر کرده است. به طوري که هيچ کس نمي تواند اين مورد را بررسي کند ، از سال ۲۰۱۷ تاکنون پنتاگون مجاز به انتشار هيچ گونه آمار در مورد نيروهاي آمريکايي در خاورميانه نيست و براي اينکه ديگر مانعي در کار نباشد ترامپ به تازگي وزير دفاع را نيز برکنار کرده است."

دي سايت انگيزه ديگر اقدام احتمالي عليه ايران را شکست سياست تحريم ترامپ دانست و اضافه کرد: اقتصاد ايران ممکن است آسيب ديده باشد و مشکلات اقتصادي اين کشور بيشتر شده باشد، اما سانتريفيوژها همچنان در حال چرخش هستند. گفته مي شود اکنون اين کشور بيش از ۲.۵ تن اورانيوم با غني سازي کم دارد. اين بدان معني است که اين ماده بيش از دوازده برابر ميزاني است که در توافقنامه هسته اي سال ۲۰۱۵ مشخص شده است. در حال حاضر وضعيت ترامپ در مورد مهار برنامه هسته اي ايران بسيار بدتر از اوباما است.

اين نشريه آلماني در خاتمه نتيجه گيري کرده است:‌ ترامپ البته مي داند که رئيس جمهوري جديد آمريکا مي تواند سياست ايران خود را به روشي مشابه اوباما تغيير دهد و اين بدون درگيري نظامي شدني است. بايدن پيش از اين اعلام کرده بود که دوست دارد توافق هسته اي را احيا کند. حتي اگر او شرايط جديدي براي تهران قائل شود، به هر حال از سوم نوامبر توافقنامه هسته اي، فرصت جديدي پيدا کرده است. اين اتفاق آثار بسيار کمي از سياست ترامپ در ايران باقي خواهد گذاشت. او مي رود ، بايدن مي آيد و ايران و برنامه هسته اي اش باقي مي مانند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر