نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

عضو کمیسیون امنیت ملی: ایران با این همه ظرفیت چرا به جایگاه روسیه نرسد؟

منبع
انتخاب
بروزرسانی
عضو کمیسیون امنیت ملی: ایران با این همه ظرفیت چرا به جایگاه روسیه نرسد؟

انتخاب/ ما بايد در عرصه بين‌المللي از گذشته درس بگيريم. ما بايد دنبال تقويت و توسعه خودمان از طريق رشد و توليد در داخل کشور برويم. چين توانست با تکيه بر خودش امروز قطب اقتصادي جهان باشد و روسيه با همين ترفند توانست از مشکلات و مصايب عديده دوران شوروي رهايي يابد. ايران با تمام ظرفيت و توانايي‌ها چرا به اين جايگاه نرسد؟

يک نماينده مجلس در واکنش به ابراز نگراني روزنامه کيهان درمورد ضربه خوردن روابط ايران با چين، هند و روسيه در صورت احيا برجام گفت: اينکه ما بخواهيم منافع کشور خودمان را در عرصه جهاني به منافع چين يا کشورهاي ديگري گره بزنيم، درست نيست و طرح چنين موضوعي يک بحث غيرکارشناسي است.
فداحسين مالکي در پاسخ به اين پرسش که آيا برجام و مذاکره با آمريکا در تضاد با روابط ايران با شرق است، گفت: ما اگر يک نگاه اجمالي به فضاي امروز جهان داشته باشيم، متوجه خواهيم شد که هنوز ابهاماتي درباره انتخابات آمريکا مطرح بوده و مشخص نيست که تکليف دولت بعدي اين کشور چه زماني روشن خواهد شد. از طرف ديگر نيز در اين مدت تغييري در سياست خارجه ايران رخ نداده است. بنابراين طرح موضوعاتي که آينده روابط ايران با شرق يا غرب چگونه خواهد بود، همگي در حد گمانه زني هستند.
اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجه در مجلس با بيان اينکه وضعيت امروز آمريکا و انتخابات اين کشور يادآور همان مثال «نه به بار است و نه به دار»، گفت: هر زماني که آقاي بايدن در کاخ سفيد مستقر شد و بعد از آن اعلام کرد که مي‌خواهد بي قيد و شرط به برجام بازگشته و در عين حال خساراتي که به سبب خروج آمريکا از برجام به ايران تحميل شد را جبران کند و همچنين تمامي تعهدات عقب مانده خودش را انجام بدهد، آن زمان مي‌توان درباره آينده برجام و بحث‌هاي متعاقب آن صحبت کنيم.
سفير سابق ايران در افغانستان در پاسخ به پرسشي درمورد برخي اظهارات درمورد عدم اعتماد دولت چين به دولت روحاني گفت: چنين گزاره‌اي درست است. ما هم از واکنش‌هايي که چيني‌ها تاکنون در بحث قرارداد 25 ساله و روابطشان با ايران داشتند به چنين موضوعي رسيديم، وگرنه بحث قرارداد 25 ساله بايد با سرعت بيشتري دنبال مي‌شد.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا ايران بايد براي حل اين مسائل بايد از نسخه اخير روزنامه کيهان تبعيت کند، گفت: اينکه ما بخواهيم منافع کشور خودمان را در عرصه جهاني به منافع چين يا کشورهاي ديگري گره بزنيم، درست نيست و طرح چنين موضوعي يک بحث غيرکارشناسي است.
مالکي با بيان اينکه قرارداد 25 ساله ايران و چين مي‌تواند به مراتب منفعت بيشتري در مقايسه با مذاکرات سالانه ايران با غرب داشته باشد، تصريح کرد: چين به نوعي همسايه غيرمرزي ايران محسوب مي‌شود. چين امروز يک قدرت تجاري برتر در جهان است و در تاريخ نيز همواره روابط خوب و متقابل و توام با احترامي با ايران داشته است و برهمين اساس نبايد از اين فرصت غافل شد.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجه گفت: نزديک شدن ايران به چين باعث شده که غرب به ويژه آمريکا بسيار عصباني شود. چراکه اين ارتباط يک فرصت را هم براي تهران و هم پکن فراهم مي‌کند و آمريکا در رقابتي که با چين دارد، نمي‌خواهد چنين فرصتي براي چيني‌ها فراهم شود. اينکه امروز کره جنوبي به عنوان يکي از کشورهاي نزديک به آمريکا اعلام مي‌کند که درباره طلب‌هاي ايران حاضر به همکاري و مذاکره با تهران است، شاهد بر همين مساله است که آمريکا و متحدانش از نزديکي ايران به چين دستپاچه شدند.
سفير سابق ايران در افغانستان در پاسخ به اين پرسش که آيا به جاي تاکيد بر ارتباط با غرب يا شرق، بهتر نيست که ايران در عرصه جهاني به دنبال يک توازن بين شرق و غرب در جهت تامين منافع خودش حرکت کند، گفت: اين يک موضوع بسيار مهم است که البته چند وجه مختلف دارد. اول آنکه چين بايد همواره در استراتژي ايران در نظر گرفته شود. ما نبايد اشتباهات خودمان را در سياست خارجه تکرار کنيم و همه تخم مرغ‌ها را در يک سبد بچينيم. از طرف ديگر درباره اروپا بايد گفت که ما نيازمند يک تعريف و چارچوب مشخص هستيم. اروپاييان اگر به روابط متقابل محترمانه با ايران مقيد شوند، اتفاقا ايران از ارتباط با آنان استقبال خواهد کرد.
مالکي ادامه داد: اما ضلع سوم اين موضوع يعني آمريکا بسيار متفاوت و پيچيده است. آمريکا با خروج از برجام باعث شد تا ديوار بي‌اعتمادي بين تهران و واشنگتن بلندتر از گذشته شود. واقعيت اين است که ما 40 سال از آمريکا آسيب ديديم. مذاکره با آمريکا غيرممکن است، مگر موضوعات و موارد محدودي مانند برجام درميان باشد. چراکه آمريکا در رفتار خودش نشان داده که يک کشور سلطه طلب است. ولي درباره اروپا شرايط بهتر است و آنان اگر دست از دخالت‌هاي غيرکارشناسي خودشان بردارند، مي‌توانيم يک روابط متقابل با آنان داشته باشيم.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجه در مجلس، تصريح کرد: ما بايد در عرصه بين‌المللي از گذشته درس بگيريم. ما بايد دنبال تقويت و توسعه خودمان از طريق رشد و توليد در داخل کشور برويم. چين توانست با تکيه بر خودش امروز قطب اقتصادي جهان باشد و روسيه با همين ترفند توانست از مشکلات و مصايب عديده دوران شوروي رهايي يابد. ايران با تمام ظرفيت و توانايي‌ها چرا به اين جايگاه نرسد؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره