خطیب زاده:خط آهن هرات-خواف دستاوردمهمی برای ایران و افغانستان است

ايرنا/ سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تکميل و راه اندازي راه آهن هرات- خواف را دستاوردي بزرگ و مهم براي دو کشور دانست و توسعه آن را مهم خواند.
«سعيد خطيبزاده» گفت که اين مسير ريلي، دو کشور را از طريق راه آهن به يکديگر وصل ميکند و يکي از دستاوردهاي بزرگ براي روابط دو جانبه خواهد بود.
خطيب زاده افزود: اين راه آهن افغانستان را از طريق ايران به اروپا متصل ميکند و بسياري از مراودات ما در انتقال کالا براي بازرگانان را راحتتر خواهد کرد.
سخنگوي وزارت خارجه ايران با اشاره به اينکه در حال حاضر در مرزهاي افغانستان و ايران کاميونهاي زيادي منتظر ورود ميمانند و يا بعضا براي رفت و آمد دچار مشکل ميشوند، افزود: اين راه آهن تحولي در مرزهاي ما بوجود خواهد آورد و ميتواند زمينههاي يک توسعه پايدار را در منطقه فراهم کند.
وي با بيان اينکه تاريخ رسمي افتتاح آن بزودي نهايي و اعلام ميشود، گفت زمان راه اندازي احتمالا در يکي از روزهاي آذرماه خواهد بود.
سخنگوي وزارت خارجه ايران در راستاي توسعه روابط دوجانبه و همچنين فراهم کردن زمينههاي گسترش آن بويژه حوزههاي فرهنگي رسانهاي و ديپلماسي عمومي و ارتقاء روابط دو کشور به کابل سفر کرده است تا در گفت و گو با مقامات افغانستان اين مسايل را مورد بحث و بررسي قرار دهد.
پروژه راه آهن هرات- خواف بر اساس تفاهمنامه بين ايران و افغانستان جزو کمک هاي بلاعوض جمهوري اسلامي ايران به افغانستان است که توسط طرف ايراني ساخته ميشود.
در همين حال وزير راه و شهرسازي ايران نيز از افتتاح پروژه راه آهن خواف- هرات تا پايان آذرماه خبر داد و گفت: با حضور مقامات بلند پايه دو کشور راهآهن ايران و افغانستان تا چند هفته ديگر به يکديگر متصل ميشود.
محمد اسلامي روز چهارشنبه در حاشيه هيات دولت در جمع خبرنگاران پيرامون زمان و مزاياي افتتاح پروژه ريلي خواف- هرات افزود: کشورهاي محصور در خشکي به ويژه افغانستان هميشه در حال تلاش براي دسترسي به آب هاي آزاد هستند و اين مسير به ترانزيت افغانستان از مسير ايران کمک ميکند و مي تواند براي ترانزيت ايران نيز عملکرد افزايشي داشته باشد.
ميرويس غفوري مسئول زيربناهاي راه آهن افغانستان هم به خبرنگار ايرنا گفته بود که اين مسير در حال تکميل است و برخي کارهاي فني مانده نيز در حال اتمام مي باشد.
ساخت اين راه آهن در چهار قطعه و در مجموع طول ۱۹۳ کيلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.
اين مسير ريلي شهر هرات واقع در غرب افغانستان را به شبکه ريلي ايران متصل کرده و با تکميل و بهرهبرداري آن پيشبيني ميشود سالانه دو ميليون تن کالا و ۲۰۰ هزار مسافر توسط آن جابجا شود.
امور عمران، حمل و نقل و ترافيک استانداري خراسان رضوي پيشتر اعلام کرده بود که دو قطعه از مسير خط آهن خواف - هرات به طول ۷۷ کيلومتر از خواف تا مرز افغانستان در خاک ايران قرار دارد که از مدت ها پيش آماده بهرهبرداري شده است.
دو قطعه ديگر از مجموع طرح راهآهن خواف – هرات به طول ۱۱۶ کيلومتر در خاک کشور افغانستان قرار دارد.
خط ريلي خواف - هرات علاوه بر آنکه از نظر حملونقل داخلي بار و مسافر اهميت دارد، از نظر اتصال کشور افغانستان از طريق شبکه ريلي جمهوري اسلامي ايران به آبهاي آزاد و حتي کشورهاي اروپايي، اهميت بسياري دارد و از سوي ديگر حمل و ترانزيت بار و کالا به کشور افغانستان و در ادامه به کشورهاي شرق آسيا نيز براي ايران بسيار مهم ارزيابي ميشود.