نماد آخرین خبر

کریمی اصفهانی: ‌اصلاح طلبان هیچ شانسی در ۱۴۰۰ ندارند

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
کریمی اصفهانی: ‌اصلاح طلبان هیچ شانسی در ۱۴۰۰ ندارند

خبرآنلاين/ عضو جبهه پيروان خط امام و رهبري مي گويد: بايدن مشابه ترامپ است و اساس دموکرات‌ها و جمهوري‌خواهان هيچ يک با ديگري تفاوتي ندارد.

انتخابات آمريکا در حالي با پيروزي جو بايدن دموکرات، به پايان رسيد که نگاه ها از کاخ سفيد به سمت تهران چرخيده و منتظر واکنش سياستمداران ايراني به روي کار آمدن بايدن هستند. در اين ميان دو جناح اصلي کشور که دعوا و رقابت آنان هيچ گاه تمامي ندارد، همديگر را به سوء استفاده از روي کار آمدن بايدن يا ترامپ به نفع جناح خود متهم مي کنند. 

اصولگرايان بر اين باور هستند که جناح چپ از رياست جمهوري بايدن براي مذاکره با آمريکا سوء استفاده مي کند و از طرفي ديگر اصلاح طلبان، معتقدند جناح راست از نيامدن دوباره ترامپ ناراحت است.

احمد کريمي اصفهاني، عضو جبهه پيروان خط امام و رهبري معتقد است فرقي بين ترامپ و بايدن نيست. او تاکيد دارد اينکه گفته مي شود اصولگرايان نگران رأي نياوردن ترامپ هستند فضاسازي اصلاح طلبان است. 

اين چهره اصولگرا درباره تاثير انتخابات ۲۰۲۰ بر انتخابات ايران هم تاکيد مي کند که اصلاح طلبان شانسي در انتخابات ۱۴۰۰ ندارند.

مشروح گفتگوي خبرآنلاين با کريمي اصفهاني را در ادامه بخوانيد؛

******

*آقاي کريمي اصفهاني! انتخابات ۲۰۲۰ آمريکا و روي کار آمدن بايدن، تا چه اندازه بر انتخابات ۱۴۰۰ ايران و سياست داخلي ايران تاثيرگذار است؟

دو نوع تفکر در ايران داريم؛ يک نوع آن، تمامي پديده‌ها و مشکلات کشور را وابسته به برجام و استکبار که در راس‌ آن آمريکا و اروپا قرار دارد، مي‌داند. يک تفکر نيز تفکر ولايي است و ريشه تمامي مشکلات را در داخل کشور مي‌داند. اگر اين چنين باشد، مشکلات ايران، هيچ ارتباطي به انتخابات  آمريکا ندارد. براي مثال، در مسئله تحريم که بر ما تحميل شد، اگر مديريت داخلي، يک مديريت قوي، مستحکم و وابسته به مردم باشد، معضلات حل خواهند شد. بنابراين، اين تفکر بايد اصلاح شود. نه اين که انتخابات آمريکا روي ايران تاثير بگذارد. اگر با ديدگاه نخست به اين مسئله نگاه کنيم، آمدن ترامپ يا بايدن بر سر کار، روي مسائل و مشکلات ايران تاثير خواهد گذاشت.

برخي مي‌گويند اگر ذره‌اي غيرت در داخل وجود داشته باشد، ديگر نيازي به جو بايدن نخواهد بود. تفکر نگاه به داخل موجب شده است که ما از نظر تسليحاتي و نظامي به جايگاهي برسيم که طمع دنيا را از ميان ببرد اما نگاهي که منشا مشکلات را در بيرون کشور مي‌داند، تنها با نتيجه انتخابات آمريکا است که به نتيجه مي‌رسد. 

هرگز مذاکره نمي کنيم
*برخي معتقدند روي کار آمدن بايدن به نفع اصلاح طلبان در ۱۴۰۰ مي شود،نگاه شما به اين موضوع چيست؟

در هر صورت، بايدن مشابه ترامپ است. دو حزب حاکم در آمريکا وجود دارد. دموکرات‌ها و جمهوري‌خواهان که هيچ يک با ديگري تفاوتي ندارد. دليل عدم تفاوت اين حزب نيز در آن است که در هيچ يک از اين دو حزب، فرد تصميم‌گيرنده نيست بلکه سازمان‌هاي ديگري پشت آن هستند. برخي مانند جمهوري‌خواهان با جنگ و برخي ديگر با نيرنگ وارد مي‌شوند. هر دوي آن‌ها يک تفکر را دنبال مي کنند و مسئله مورد توجه آن‌ها مسئله رژيم صهيونيستي است. همه اين‌ها در حالي است که بايدن مي‌گويد، درست است که من مسيحي‌ام اما در عين حال، صهيونيست نيز هستم. از نظر من ديگر صريح تر از اين ممکن نيست. نمي‌شود که بايدن بگويد صهيونيست است اما ما همچنان به دنبال اين باشيم که کارها به دست بايدن حل شود. دشمن، دشمن است و آمريکا نيز براي هميشه دشمن است. 

 اما در مورد استفاده اصلاح‌طلبان از روي کار آمدن بايدن براي انتخابات ۱۴۰۰ بايد بگويم که بله، آن‌ها در چند سال دولت روحاني تنها در پي آن بودند که برجام را حل کنند. امروز ممکن است که بايدن آن را بپذيرد اما مسئله برجام، يک سند بين‌المللي است و اين گونه نيست که آمريکا بتواند اين سند را تغيير دهد. نبايد اين طور انديشيد که بايدن از ترامپ قابل مذاکره‌تر است. مذاکره هرگز! ما هرگز مذاکره نمي‌کنيم. همان طور که به اسلام پايبنديم، به اين سند نيز پايبنديم اما هرگز مذاکره نمي‌کنيم زيرا مذاکره را پيش از اين‌ها انجام داده‌ايم. . اين خوابي است که هرگز تعبير نخواهد شد. اصلاح‌طلبان نمي‌توانند هيچ استفاده‌اي از اين وضعيت کنند. هيچ شانسي براي اصلاح‌طلبان، با اين کارنامه اي که از خود به جاي گذاشته‌اند، براي انتخابات ۱۴۰۰ وجود نخواهد داشت و نبايد فکر کنند که مي‌توانند از اين نمد براي خودشان کلاه بسازند.

اصلاح طلبان در پيشگاه خداوند توبه کنند
*برخي نيز ادعا دارند که اصولگرايان از آمدن بايدن ناراحتند و رياست جمهوري ترامپ بيشتر به نفع آنها بود و ...

من خودم جزو اصولگرايان هستم و چنين تحليلي را کاملا رد و تکذيب مي‌کنم زيرا اين تحليل، يک تحليل القا شده است. از نظر ما، آمدن ترامپ يا بايدن، هيچ تفاوتي براي کشور نخواهد داشت. سياست آمريکا به اين گونه است که يک نفر با پنبه سر مي‌برد و ديگري مي‌خواهد با اسلحه بر دنيا حکومت کند. يقينا دشمن درجه يک هر دوي آن‌ها، ايران است زيرا تمام منافع آن‌ها را از بين برده است. براي اصولگرايان، روي کار آمدن بايدن يا ترامپ تفاوتي نخواهد داشت اما در برخي مواقع، بي‌شعوري برخي رئيس‌جمهور را باعث به وجود آمدن مشکلاتي خواهد شد. براي مثال مسئله چند پاره شدن شوروي، مي‌تواند براي آمريکا نيز اتفاق بيفتد و اتفاق پنج سال آينده، يک ساله برايشان بيفتد. مثلا ترامپ در کمال بي‌تدبيري آمريکا را اداره کرده است. مثلا در همين مسئله کرونا، نگاه کنيد چگونه مانند يک آدم عامي و احمق عمل کرده است! البته از يک گاوچران و قمارباز بيش از اين توقع نمي‌رود. به نظر مي‌رسد که بهتر است اصلاح طلبان در پيشگاه خدا از اين تفکري که غرب مي‌تواند ناجي ايران باشد، توبه کنند.

اصولگرايان هنوز به وحدت نرسيده اند
* ممکن است اصولگرايان با روي کار آمدن بايدن و نگراني از بابت فعال شدن اصلاح طلبان به اين بهانه، به سمت کنار زدن اختلافات بروند و انگيزه وحدت بخش براي اين جريان شود؟

به وحدت رسيدن براي هر جناحي، يک اصل است، حالا مي‌خواهد اصولگرا باشد يا اصلاح‌طلب. حتي در وحدت نيز هميشه مشخص نيست که توفيق باشد، چه رسد به تفرقه و عدم وحدت. 

*گفته مي‌شود که اتاق فکر اصولگرايان تندرو به دنبال، مشارکت حداقلي در انتخابات است. نظر شما در اين باره چيست؟

خير، ما اصولگرايان هنوز به وحدت نرسيده‌ايم که چه فردي را انتخاب و از چه فردي حمايت کنيم که منافع کل نظام را تامين کرده، تبعيت از ولايت فقيه داشته و البته که بتواند وضعيت نابسامان اقتصادي و گراني‌ها را حل کرده و آن‌ را در کارنامه هشت ساله خود ثبت کند. 

*منظور حداقل مشارکت مردم در انتخابات و آمدن آن‌ها پاي صندوق‌هاي راي است.

اين‌ها همه بستگي به برنامه شخصي که قرار است روي کار بيايد، دارد. اگر قرار باشد مانند دو دوره احمدي‌نژاد يا دو دوره روحاني باشد، قطعا با ريزش راي مواجه خواهيم شد اما اگر فردي باشد که مردم بدانند به جاي شعار، شعور به همراه خودش دارد، قطعا به برنامه هايش راي خواهند داد. اميدوارم فردي که انتخاب مي شود، بتواند به برنامه‌هايش عمل کند  تا به حضور حداکثري کمک شود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره