واکنش ها در آمریکا به ترور شهید فخری زاده

همشهري آنلاين/ مقامات آمريکايي در واکنش به انتشار خبر ترور شهيد محسن فخريزاده دانشمند هستهاي ايران گفتند وضعيت را زير نظر دارند.
نيويورک تايمز به نقل از مقامات آمريکايي نوشت که در حال حاضر اظهارنظري درباره اين ترور نميکنند و به دنبال اطلاعات بيشتري در اين باره هستند.
اما برخي از مقامات آمريکايي گفتهاند شهادت فخريزاده، آخرين مورد از رشته ترورهاي دانشمندان هستهاي در واقع پيامي تهديدآميز است.
اين ترور در هنگامي انجام ميشود که تنشها ميان ايران و دولت ترامپ بالا گرفته است. دو هفته پيش گزارش شد که دونالد ترامپ موضوع حمله به مراکز هستهاي ايران را مطرح کرده است، اما دستيارانش هشدار دادهاند که انجام چنين کاري در هفتههاي آخر حکومت او ممکن است به منازعه گستردهتري بينجامد.
ترامپ در جلسهاي در ۱۲ نوامبر (۲۲ آبان) در اتاق بيضي کاخ سفيد از مشاوران ارشداش درباره گزينههاي در دسترس براي اقدام عليه سايت هستهاي نظنر در هفتههاي آينده سوال کرده بود. چند روز بعد مايک پمپئو وزير خارجه آمريکا و رئيس پيشين سيا در سفري که احتمال آخرين سفر او به منطقه خاورميانه باشد، به اسرائيل رفت.
حمله به ايران براي وادار کردن آن به متوقف کردن برنامه هستهاي اش ضربه مهمي به رئيسجمهور منتخب جو بايدن است که ميخواهد توافق هستهاي سال ۲۰۱۵ را احيا کند. انجام چنين حملهاي در آستانه تشکيل دولت جديد آمريک ميتواند آنقدر روابط با تهران مسموم کند که مذاکره بر سر برجام ناممکن شود.
يک فرضيه مطرحشده ديگر هم اين است که بنيامين ناتانياهو، نخستوزير اسرائيل که هميشه درباره حمله مراکز هستهاي ايران حرف زده است، پيش از پايان يافتن دوره رياستجمهوري ترامپ اين حرف را عملي کند.
مايکل پي مالروي، مسئول پيشين سياست خاورميانه وزارت دفاع آمريکا درباره اين ترور گفت: «ترور محسن فخريزاده يکي از برجستهترين دانشمندان هستهاي ايران و افسر ارشد سپاه پاسداران بود و اين وضعيت باعث تشديد ميل ايران براي نشان دادن واکنش قوي ميشود.»