سرنخهای مهم دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی درباره ترور شهید فخریزاده

فارس/ سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت که دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي در بررسيهاي خود به سرنخهاي مهمي رسيدهاند.
سردار طلايي نيک معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع در برنامه گفتگوي ويژه خبري شنبه شب شبکه دو سيما افزود: سازمان پژوهش و نوآوريهاي دفاعي به دنبال تجربيات ارزشمندي است که در حوزههاي علمي، پژوهشي و فناوريهاي دفاعي بدست ميآيد.
وي ادامه داد: با توجه به اين که حوزههاي پژوهشي، علمي و فناوريهاي دفاعي با رشد بالايي همراه شد، ما از مهندسي معکوس عبور کرده و به طراحي و توسعه رسيده ايم، سپس با گذر از طراحي و توسعه به ايده پردازي رسيديم، يعني ايدههاي تجهيزات و تسليحات دفاعي را با کاربردهاي دفاعي و کاربرد پدافندي به مرحله ابداع و اختراع برسانيم و از مشابه سازي فاصله بگيريم.
معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع گفت: اين مهم نيازمند ساز و کار جديدي بود و اين ساز و کار جديد تحت عنوان سازمان پژوهش و نوآوريهاي دفاعي شکل گرفت و از آنجا که شهيد محسن فخري زاده همواره به دنبال توليد علم و دانش جديد بود و از توانايي بالايي در سازماندهي جوانان نخبه داشت به رياست سازمان پژوهش و فناوريهاي دفاعي منصوب شد.
وي تصريح کرد: وي توانست تجربه ۴۰ ساله خود را در وزارت دفاع در اين سازمان به کار بگيرد تا ما بتوانيم در صنعت دفاعي ميان ۱۰ کشور نخست جهان قرار بگيريم.
سردار طلايي نيک سازمان پژوهش و فناوريهاي دفاعي را سرمايهاي عظيم در حوزه علمي، پژوهشي و فناوري در نظام دفاعي و حتي خارج از سايه نظام دفاعي عنوان کرد و افزود: علاوه بر نقشي که شهيد فخري زاده در حوزه دفاعي داشتند تخصص علوم هستهاي و فيزيک هستهاي نيز به عنوان دانش تخصصي ايشان محسوب ميشد.... وي گفت: اگر پدافندي هستهاي قصد تهديد کشورمان را ميکرد، ايشان با دانش خود طرحهاي بسيار ارزشمندي را در اين ارتباط شروع کرده بود که در دفاع هستهاي کاربرد فراوان داشت.
وي چرايي رخداد حمله تروريستي ناجوانمردانه به شهيد محسن فخري زاده را در اين برهه از زمان خدشه به اقتدار و روحيه ملي عنوان کرد و افزود: در اين برهه از زمان که ايران از قدرتهاي مردمي به عنوان سرمايه اجتماعي، قدرت موشکي، قدرت دانشي و علمي و دانش هستهاي صلح آميز و همچنين قدرت امنيتي کشور برخوردار است، کشورمان با هجمههاي سنگيني از سوي مثلث عبري- عربي و آمريکايي مواجه است.
سردار طلائي نيک گفت: دشمن به دنبال تحت تأثير قرار دادن فضاي داخلي ايران است و ميخواهد حس غرور و احساس اقتداري که ميان ملت وجود دارد را تضعيف کند. از سويي شايد دشمن به دنبال آن است که در پي تغييرات و تحولات آمريکا و فضاي سياست خارجي، سعي دارند فضايي انفعالي براي ايران فراهم آورند، اما قطعي اين خواب تعبير نشدني است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع ادامه داد: ملت، دولت و نظام جمهوري اسلامي با وجود پشتوانه مردمي و پشتوانههاي قدرتي خود، اين گونه حوادث را ريشه يابي و انتقام لازم را به هنگام و متناسب از عاملين اين حادثه خواهد گرفت و اين اتفاق نميتواند روند پيشرفت علمي و دفاعي ما را متوقف کند.
سردار طلايي نيک با پرداختن به ابعاد ديگر شکل گيري حادثه ترور ناجوانمردانه شهيد فخري زاده گفت: به نظر ميرسد در آخرين روزهاي حضور ترامپ در کاخ سفيد، برخي قصد دارند هزينههاي اين چنيني متوجه دولت وي شود، زيرا شواهد و قرائن اوليه و قبلي حضور صهيونيستي در چنين اقداماتي را در دست داريم و معمولاً هم حامي رژيم صهيونيستي در اين حوادث؛ آمريکا بوده است.
ابوالفضل عمويي سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين برنامه، به خروجي جلسه امروز مجلس درباره ترور ناجوانمردانه شهيد فخري زاده اشاره کرد و گفت: پس از اين حادثه، در کميسيون امنيت ملي و مجلس شوراي اسلامي درخواست بررسي فوري موضوع را خواستار شديم، زيرا درخواستهاي مردمي و جنبشهاي دانشجويي بسياري درباره اين موضوع مطرح شده بود.
وي افزود: با اين که امروز روز کاري کميسيونهاي مجلس نبود، اما ساعت ۱۹ جلسهاي براي بررسي ابعاد اين موضوع در مجلس تشکيل شد، از سوي ديگر همکاران ما در ساير دستگاهها همچون وزارت اطلاعات، وزارت امورخارجه و قوه قضائيه هم براي طرح ديدگاههاي خود به اين جلسه دعوت شدند، زيرا پيگيري اين موضوع براي مجلس يک اولويت است.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: به واسطه مطالبات مردمي در اين باره، در تلاشيم که ابعاد اطلاعاتي و امنيتي را بررسي کنيم تا نقصانهاي اين موضوع پيدا شود و بيابيم که چگونه بايد از اين مسير، حفاظت و صيانت از شخصيتهاي نظام و برنامههاي دفاعي کشور را بجا آوريم، همين طور بايد چگونگي فعاليتهاي حساس در مجموعههاي هستهاي بررسي شود.
عمويي ادامه داد: دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي در بررسيهاي خود به سرنخهاي مهمي رسيده اند که در زمان مناسب اطلاع رساني خواهند کرد.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس پيگيريهاي حقوقي بين المللي اين موضوع را يکي از مطالبات مهم مطرح شده در جلسه امروز از وزارت امورخارجه عنوان کرد و افزود: دوستان ما در وزارت خارجه گزارشهايي در اين باره ارائه کردند، ولي روند بررسيها هنوز ادامه دارد.
وي گفت: قوه قضائيه هم در تلاش است تا با مسير ايجاد شده براي پيگيري اين موضوع تحت عنوان پيگيري تروريستي بتواند از طريق مجامع داخلي و سپس مجامع بين المللي، موضوع را پيگيري کند.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اين که ما در مجلس شوراي اسلامي با دو رويکرد به اين موضوع ميپردازيم، افزود: خواسته اول مقام معظم رهبري در پيامي که به مناسبت شهادت محسن فخري زاده عنوان فرمودند؛ پيگيري مسير مجاهدت علمي اين شهيد بود لذا حفاظت از برنامه هستهاي کشور و احياي اين برنامه جزو اولويتهايي است که در مجلس دنبال ميشود.
کارشناس مسائل بين الملل گفت: ترور شهيد محسن فخري زاده؛ بخشي از فشارهاي حداکثري بر ايران براي ميل به مذاکره با آمريکاست.
عمويي سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز گفت: دشمنان بر روي نقاط کليدي و پيشرفتي ايران تمرکز کرده اند. تمرکز بر دانشمندان و شخصيتهايي که نقش کليدي در پيشرفت هستهاي ايران دارند از اين دست محسوب ميشود، اما اتفاقي که افتاد؛ يک نوع خطاي محاسباتي از سوي دشمنان محسوب ميشود.
وي ادامه داد: بررسيهاي اوليه نشان ميدهد که دستهاي رژيم صهيونيستي به خون شهيد فخري زاده آغشته است. خطاي محاسباتي رژيم صهيونيستي اين است که گمان ميکند ايران در حال انفعال است و در پاسخ به چنين اقداماتي، عکس العملي نشان نخواهد داد.
عمويي گفت: اقدام بازدارندهاي که جمهوري اسلامي در مقابل ترور شهيد فخري زاده انجام ميدهد پاسخي خواهد بود که به حفظ امنيت کشور و ادامه پيشرفت کشور در مسير برنامههاي توسعهاي کمک خواهد کرد، پس پيگيري اين موضوع؛ يک مطالبه عمومي ميباشد.
وي تصريح کرد: زين پس برنامه هسته اي؛ برنامه منطقهاي کشور باهدف ايجاد صلح و ثبات در منطقه و مبارزه با تروريسم بايد طي شود؛ مسيري که شهيد سليماني طي کرد و بايد با قدرت ادامه پيدا کند، زيرا اين افراد؛ عناصر قدرت ملي کشور هستند.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: ابعاد ترور شهيد فخري زاده بايد در سطوح بين الملل و محاکم حقوقي بين الملل پيگيري شود، در هر کجاي ديگر جهان اگر معاون وزير دفاع يک کشور ترور ميشد با موج محکوميت محاکم حقوقي بين المللي مواجه بوديم.
وي تصريح کرد: واکنش امروز کشورهاي اروپايي نسبت به ترور شهيد فخري زاده؛ خنثي و سرد است حتي تيمي که قرار است کاخ سفيد را تحويل بگيرد سکوت کرده است و سعي دارد خيلي خنثي از اين ماجرا گذر کند. اين اتفاق نبايد يک ابزار در دست تيم جديد کاخ سفيد باشد، مطالبه جدي ما موضع گيري ديگر کشورها در مقابل اين ترور است.
عمويي افزود: ترور شهيد فخري زاده اقدامي غيرقانوني و خلاف چارچوبهاي حقوق بين الملل بود و ايران حق دارد در مقابل اين ترور متقابلاً در همان سطح واکنش نشان دهد.
وي گفت: شهيد فخري زاده بيش از آن که براي ما، براي دشمنان ما شناخته شده بود، يکي از مظلوميتهاي ايشان اين است که مردم کمتر فرصت پيدا کردند تا محسن فخري زاده را بشناسند و حال فرصتي مناسب است براي معرفي و بيان خدماتي که اين شهيد براي ما داشتند.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: با تمام آوازه بلندي که ايشان در حوزههاي علوم هستهاي در سطح بين الملل داشتند، در حال حاضر با وجودي که وي با موضوع سايتهاي هستهاي مرتبط نبوده است، جاي سوال اين است که اطلاعات مربوط به ايشان از کجا به گوش غربيها رسيده است از اين رو ما نسبت به چشم چراني بازرسان هستهاي که احتمال دارد اطلاعات دانشمندان ما را به خارج از کشور ببرند حساس هستيم.
وي افزود: از سويي ما بازرسيهاي هستهاي را تحت مقرراتي پذيرفتيم که در مقابل آن، طرف مقابل نسبت به آن تعهداتي داد. محدوديتها و بازرسيهايي که در حق ما ايجاد شد متقابل بود به اين که تحريمهاي کشور رفع شود و روند تجارت و اقتصاد کشور به جريان طبيعي خود برگردد، اما طرف مقابل به هيچ يک از تعهدات خود پايبند نبوده است.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: سوال اساسي ما اين است که مبناي پايبندي جمهوري اسلامي به تعهداتش در برجام چيست وقتي طرفهاي غربي به تعهداتشان پايبند نمانده اند و آمريکا از برجام خارج شده است.
وي افزود: در حال حاضر اختلاف فهم و اختلاف برداشت محاسباتي دشمن ممکن است از روايات شکل گرفته در داخل کشور سرچشمه بگيرد؛ امروز وضع جمهوري اسلامي وضع مطالبه گري است، نبايد در موضع انفعال قرار بگيريم. امروز بايد سوال شود که مبناي اعتماد به غرب و آمريکا چيست؟ آيا اوباما بر سر کار آمده؟ مگر اوباما تحريمهاي يک سو بر عليه ايران را تصويب نکرده است؟
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: اين ميز به خون کشيده شده، نياز است که فاکتورش پرداخته شود؛ خون شهيدان سليماني و فخري زاده چيزي نيست که مردم از آن بگذرند. اگر منِ
نوعي رفتن پاي ميز مذاکره را بپذيرم جاي پايي در داخل کشور نخواهم داشت.
سردار طلايي نيک معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع نيز درباره پيام روز شنبه مقام معظم رهبري گفت: اين پيام در دو بخش قابل تبيين ميباشد؛ اول تجليل و تکريم شهيد فخري زاده و بخش دوم؛ مطالبه مقام معظم رهبري از مجموعه حاکميت است.
وي ادامه داد: به زودي وزير محترم دفاع؛ امير حاتمي جانشين شهيد فخري زاده را منصوب خواهند کرد. جانشين شهيد فخري زاده هم از جنس نخبگان و دانشمندان و مومنان و انقلابي خواهد بود.
سردار طلايي نيک، تهيه و شکل گيري دستگاههاي ايکس ري کاميوني که در مرزها و گمرکات کشور به کار ميرود را در کنار تهيه کيت تشخيص کرونا و واکسنهاي کرونايي که امروز بر روي نمونههاي انساني تست ميشود ماحصل تلاشهاي شهيد محسن فخري زاده عنوان کرد.
معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع افزود: شهيد فخري زاده در حوزه علوم شناختي، مولدهاي بومي، درباره پيشرانه ها، سامانههاي زيستي، پدافند زيستي، پدافند هستهاي اقدامهاي شايان ذکري انجام داده بود. شهيد فخري زاده و تيم ايشان درباره بهره گيري از انرژي صلح آميز هستهاي در ساخت و ايجاد پدافند هستهاي فعاليت داشتند.
وي درباره پيگيري و اقدام جدي براي عاملان اين ترور ناجوانمردانه با توجه به منويات مقام معظم رهبري گفت: اين اقدام در حوزههاي امنيتي و دفاعي، سياسي، بين الملل و قضايي در حال پيگيري است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع با اشاره به وضع جسماني يکي از محافظان شهيد فخري زاده گفت: يکي از محافظان ايشان که در حين ترور خود را بر روي شهيد فخري زاده انداخت و مورد اصابت گلوله قرار گرفت، بستري و در حال رسيدگيهاي پزشکي ميباشد.
سردار طلايي نيک نوع طراحي اين ترور را خاص و فراسرزميني عنوان کرد و افزود: از نوع طراحي اين ترور معلوم است که طراحي و تفکر فراسرزميني و امکانات خاصي به اين ترور کمک رساني کرده است، البته با سرنخهاي اوليه بدست آمده که حاصل تلاش تيم کاربلد و حرفهاي امنيتي و اطلاعاتي ماست؛ اقدامات حقوقي و واکنش مجازات عاملان اين ترور را مديريت خواهيم کرد.
معاون حقوقي و امور مجلس وزير دفاع گفت: سکوت، سکون و سستي طرفهاي اروپايي و غربي؛ شرم آور است، زيرا ادعاهاي زيادي که در فضاي رسانهاي ميکنند با عملشان تفاوت دارد، زيرا رفتار آنها منفعلانه است.