رازی که واعظی در مورد شهید فخری زاده فاش کرد

ايران/ رييس دفتر رييس جمهور از تصميم مهم روحاني در مورد شهيد فخري زاده که به دليل امنيتي رسانه اي نشد نوشت و فاش کرد که دانشمند شهيد کشورمان ارتباط نزديکي با دولت و وزارت خارجه در پيشبرد فعاليت هاي صلح آميز صنعت هسته اي داشته است.
محمود واعظي، رئيس دفتر رئيسجمهور، در يادداشتي با عنوان «هوشياري ملي دربرابر ابعاد ترور دانشمند ايراني» در شماره امروز روزنامه ايران نوشت: «دانشمند شهيد دکتر محســن فخري زاده، يک «سرمايه ملي» بود. انسانهايي از اين جنس، هم در دوره حياتشان منشاء خير و برکت و پيشرفتاند، هم در شــهادتشان کشــش و جوهــــري هست که ميتواند مايه همدلي و انسجام ملي شود.
انسجامي که ما را در ادامه راه شهيد مصممتر ميکند و مايه بالندگي و پيشرفت بيشترکشور ميشود. آنچه اين انسجام را به خطر مياندازد، تسري دادن کشمکشهاي مرسوم سياسي به اين دست موضوعات است. افراط در رقابتهاي جناحي، آفتِ سياستورزي عالمانه است. تعميم بيمحاباي اين رقابتها سرمايههاي ملي را به مسلخ ميبرد و گاهي دقيقا حرکت در مسيري است که مختصات آن را دشمن تعريف کرده است. از زماني که دانشمند ارزنده دفاعي و هستهاي کشورمان بشکل ناجوانمردانهاي به شهادت رسيده ...
متأسفانه باز هم شاهديم که برخي فعالان و گروههاي سياسي، قدرت تشخيص و تفکيک مسائل ملي و جناحي را از دست دادهاند؛ عدهاي انگشت اتهام را به سمت نيروهاي خدوم امنيتي و نيروهاي جانبرکف حفاظت گرفتهاند، عده ديگري نيز به شکل غريبي ترور اخير را به عملکرد دولت و مذاکرات هستهاي ربط ميدهند.
جمهوري اسلامي ايران پيش از اين نشان داده جنايتهايي از اين دست را بيپاسخ نميگذارد. بدون ترديد خون پربرکت شهيد فخريزاده نيز پايمال نخواهد شد. در اين ميان اما نبايد فراموش کرد که رويدادهايي مثل ترور ناجوانمردانه اخير، از جنس «امنيت ملي» است و تصميمگيري و کنشگري حول مسائل اينچنيني، حائز ظرافتها و ملاحظات پيدا و پنهان است.
ممکن است برخي که احساساتشان در اثر جنايت سبعانهي اخير جريحهدار شده، ضرورت توجه به اين ملاحظات را ندانند اما از سياسيون، خصوصاً کساني که از شرايط کشور آگاهي يا تريبوني در اختيار دارند، انتظار اين است که مختصات واقعه را بدرستي بفهمند و با کشاندن چنين موضوع راهبردي و مهمي به ميدان رقابتهاي جناحي، مرتکب اشتباه محاسباتي نشوند. اشتباه خسارتباري که نه تنها انسجام ملي را خدشهدار ميکند، که مکمل پازل تروريستهاست و اتمام کار ناتمام آنها به حساب ميآيد.
در جناياتي از جنس ترور شهيد فخريزاده، علاوه بر هدف سخت که حذف فيزيکي يک فرد موثر است، برخي اهداف نرم هم در فضاي افکار عمومي نيز دنبال ميشود. ايجاد شکاف و انشقاق و تشديد اختلافات داخلي از جمله اين اهداف است. ايدهآلترين حالت براي تروريستها اين است که بعد از جنايت آنها، اختلافات داخلي در کشور بوجود آيد و اولويتها فراموش شود. اولويت امروز در جمهوري اسلامي ايران اين است دولت و ملت و همه نيروهاي سياسي، حول خون پاکي که بر زمين ريخته، گرد هم آييم و عليه منافع دشمنان قسمخورده اين مرزوبوم همقسم شويم. اولويت اين است که با وحدت و يکپارچگي، راه آن شهيد ارجمند را ادامه دهيم و کارهاي بر زمين مانده او را به سرانجام برسانيم. ما نبايد اجازه دهيم که نقش دشمن صهيونيستي که مقصر اصلي ترور است، در پس غباري که در اثر رقابتها و بگومگوهاي سياسي بيموقع و بيجا به هوا برخاسته پنهان بماند.
بازخواني دقيق روند حادثه در فضايي آرام و بدور از هيجانات رسانهاي، براي جلوگيري از وقوع حوادث مشابه در آينده ضروري است و قطعا توسط مراجع مسئول انجام خواهد شد. اما بسط فضاي اتهامزني و شماتت در عرصه عمومي، در فضاي ابهامآلودي که هنوز ابعاد حادثه مشخص نيست، چه کارکردي دارد؟
واکنشهاي مردمي و پرسشگري رسانهها قابل درک است اما هيچ کجاي دنيا، افرادي که مسئوليت رسمي دارند موضوعات مرتبط با امنيت ملي را به عرصه عمومي نميکشانند و آن را دستمايه تسويهحسابهاي سياسي نميکنند. جفا به دولت و هجمههاي سازمانيافته، نه براي اعضاي دولت و نه براي مردم اتفاق تازهاي نيست اما برخي اتهامات و تخريبها به قدري دور از انصاف است که آه از نهاد هر انسان آزادهاي بلند ميکند.
ما شهيد فخري زاده را سرمايه تمام ملت ايران ميدانيم اما کساني که جز از عينک منافع جناحي، توان مشاهده و تجزيه و تحليل اتفاقات و موضوعات را ندارند، ظاهراً فراموش کردهاند که اين شهيد بزرگوار در سالهاي گذشته عضوي از دولت تدبير و اميد بوده است.
حضور اثربخش ايشان در راس موثرترين بازوي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، گام بلندي در راستاي شايستهسالاري بوده و حالا به جاي اينکه دولت براي استفاده از قابليتها و توانمنديهاي اين شهيد قدر ببيند، در مظان اتهامات ناروا و شايعات بياساس قرار گرفته است.
از نتايج عجيب اين عمليات رواني غيرمسئولانه، يکي اين است که شهيد بزرگواري که عضوي از دولت بوده و همزمان با تيم مذاکرهکننده، به دليل نقشآفريني در توسعه و بالندگي صنعت صلحآميز هستهاي، نشان درجه دو خدمت از دست رئيسجمهور دريافت کرده است (اين مسئله به دليل ملاحظات امنيتي در آن زمان رسانهاي نشد) را مخالف دولت بازنمايي ميکنند و شهادت مظلومانه او را به برجام ربط ميدهند.
در گذر ايام و حوادث، آنچه عيار گروهها و فعالان سياسي را براي مردم روشن ميکند، ميزان صداقت، تعهد و وفاداري آنها به منافع ملي است. کساني که منافع و سرمايههاي ملي و حتي موضوعات مرتبط با امنيت ملي را فداي منافع جناحي زودگذر ميکنند، بدون شک در دراز مدت از موهبت اعتماد مردم بيبهره خواهند ماند. حوادثي از قبيل شهادت دکتر فخريزاده در عين تکاندهندگي و دشواري و غمانگيز بودن، فرصتي براي اجماع و وحدت ملي براي پيشرفت و بالندگي ايران فراهم ميکنند و اين خاصيت خون پربرکت شهيد است.
اقدامات و کنشهايي که چنين سرمايهاي را ميسوزاند، بدون ترديد براي کشور دلسوزانه و براي مردم قابل بخشش نيست. ما نياز داريم تا با بازتعريف حدود و ثغور رقابتهاي سياسي، سرمايهها و موضوعات استراتژيک ملي را از گزند اين رقابتها مصون نگاه داريم. اين مسئوليتي است که بر دوش همه جريانها و گروههاي سياسي قرار دارد.»