نماد آخرین خبر

انتقاد بولتن تخصصی آمریکایی از ترور دانشمندان هسته‌ای

منبع
ايسنا
بروزرسانی
انتقاد بولتن تخصصی آمریکایی از ترور دانشمندان هسته‌ای

ايسنا/ بولتن آمريکايي دانشمندان اتمي با بازنشر گزارشي درباره ترور دانشمندان هسته اي، چنين اقداماتي را غير سازنده و تحريک کننده توصيف کرد که بيشتر نتايج منفي دارد تا مثبت.

پس از به شهادت رسيدن محسن فخري‌زاده، دانشمند برجسته کشورمان در حوزه دفاعي و هسته اي، بولتن آمريکايي دانشمندان اتمي اقدام به بازنشر مقاله اي در اين زمينه کرده است که پيشتر در سال ٢٠١٢ منتشر کرده بود و در آن به بررسي موارد متعدد ترور دانشمندان هسته اي در دنيا و ازجمله ايران و انگيزه هاي پشت اين اقدامات پرداخته است.

اين بولتن در گزارش خود با اشاره به منافعي که کشورهاي حمله کننده از به قتل رساندن دانشمندان هسته اي ساير کشورها مي برند، آورده است: زماني که يک کشور تصميم شوم خود براي ترور دانشمندان هسته اي را اتخاذ مي کند، در بهترين حالت مي تواند اميدوار باشد که در برنامه هسته اي کشور هدف خلل ايجاد کند، نه اينکه آن را متوقف کند. شواهد ميداني نشان مي دهد که برنامه‌هاي هسته‌اي شامل پروژه هاي بزرگ و پيچيده‌اي هستند که با حضور صدها نفر پيش مي رود و کشتن يک يا دو نفر حتي اگر موثر باشند و يا روي پروژهاي مهم کار کنند، نمي‌تواند کل اين برنامه را متوقف کند.

در ادامه اين گزارش آمده است: از منظر کشور حمله کننده، آنها ممکن است با انکار دخالت در حمله، نفع ببرند و با فرار از قبول مسئوليت مي‌توانند خطر ايجاد درگيري و وخامت اوضاع را کم کنند. به طور قطع هدف قرار دادن يک دانشمند هسته اي نسبت به حمله نظامي به تاسيسات اتمي يک کشور تاثير کمتري دارد اما از طرف ديگر کمتر تحريک کننده است. با اين حال چنين اقدامي نشان دهنده نبود ديپلماسي قابل اعتنا و يا راه جايگزين براي اقدام نظامي است.

اين بولتن که قدمتي 70 ساله دارد با تاکيد بر اينکه "در مقابل ضررهاي حمله به دانشمندان هسته‌اي زياد است"، نوشته است:    ترور دانشمندان مي‌تواند به کشور هدف اين دليل را بدهد که به همکاري اش با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پايان دهد. اين کشورها مي‌توانند بگويند که ارائه اسامي دانشمندان هسته‌اي شان به آژانس آنها را در معرض خطر قرار خواهد داد. اگر آژانس امکان شناسايي و گفت وگو با افراد مهم در يک برنامه هسته اي را از دست بدهد انجام وظيفه برايش بسيار دشوار خواهد بود. به علاوه، چنين حملاتي منجر به افزايش مخفي بودن پروژه هاي هسته اي خواهد شد.

اين نشريه همچنين تاکيد کرده است: ترور دانشمندان هسته اي هرگونه امکان راه حل ديپلماتيک و مذاکره درباره برنامه هسته اي يک کشور را تضعيف مي کند. ترورها ممکن است کشور هدف را نيز وادار به تلافي کنند که به طور قطع سطح دشمني و بي اعتمادي را افزايش خواهد داد. توسل به ترور دانشمندان هسته اي باتوجه به خطرات و پيامدهايي که اين کار براي کشور حمله کننده 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره