نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

رادیو چین: اسرائیل مظنون اصلی ترور شهید فخری زاده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رادیو چین: اسرائیل مظنون اصلی ترور شهید فخری زاده است

ايرنا/ راديو بين‌المللي چين طي تحليلي تازه در مورد ترور شهيد محسن فخري زاده نوشت که اگرچه اسرائيل دست داشتن در اين ترور را انکار کرده اما بيشترين شک و گمان متوجه آن رژيم است.

راديو بين المللي چين روز دوشنبه افزود که يکي از گمانه زني هاي تحليلگران اين طور است: اين ترور ممکن است به دليل اين نگراني اسرائيل باشد که بايدن پس از روي کار آمدن به برجام برگردد و موانع دسترسي ايران به توان قوي تر هسته اي را کاهش دهد. دولت کنوني آمريکا گرچه با توجه به قطعي شدن نتيجه انتخابات انگيزه مشخصي براي انجام اين کار ندارد اما توييت هاي ترامپ نشان مي دهد که او از اين اتفاق خوشحال است.
گزارش در ادامه ضمن پرداختن به نحوه شهادت شهيد فخري زاده به واکنش مقامات ايران پرداخته و نوشته است، مشاور نظامي رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران قول داده است که ايران اين حمله تروريستي را تلافي مي کند. رئيس جمهوري اسلامي ايران نيز اسرائيل را به ترور آقاي فخري زاده متهم کرده و جواد ظريف وزير امور خارجه ايران هم در توييتي نوشته است که اسرائيل در اين ماجرا دخيل بوده و نقش مهمي داشته است.

در ادامه اين گزارش ضمن تاکيد بر حل اختلافات بين المللي بين کشورها از طريق مذاکرات و رايزني آمده است: صرف نظر از آنکه چه کسي دانشمند هسته اي ايران را ترور کرده، اين اقدام اگر توسط دولت يا کشور خاصي انجام شده باشد، نوعي خشونت ظالمانه کاملاً نابرابر به شمار مي آيد طوري که سردبير روزنامه «گلوبال تايمز» چين اين حادثه را يک حمله تروريستي و روشي عقب افتاده براي حل اختلافات ميان کشورها توصيف کرده است.


راديو بين المللي چين با طرح اين سئوال که آيا براي دنياي غرب اين حمله تروريستي محسوب مي شود؟ نوشته است: خير اينطور نيست جاي تاسف است که جامعه غرب کلا در مقابل اين رويداد سکوت کرده است. اگر دانشمندي متعلق به دنياي غرب با اين روش وحشيانه ترور مي شد، غرب چه واکنشي نشان مي داد؟ اما اين بار، غرب بار ديگر به استاندارد دوگانه خود در قبال ايران متعهد مانده و ترور آقاي فخري زاده را محکوم نکرده است.

نويسنده با ياداوري حمله تروريستي به رژه نظامي اهواز در سال ۲۰۱۸ نوشت: اگرچه اين حمله باعث جان باختن تعداد زيادي از غيرنظامي ها شد اما رسانه هاي مهم غربي مانند بي بي سي، رويترز، خبرگزاري فرانسه، سي ان ان و فاکس نيوز در پوشش آن صرفا از واژه «حمله» استفاده کرده و از به کار بردن اصطلاح «حمله تروريستي» خودداري کردند.

گزارش مي افزايد: استاندارد دوگانه غرب در قبال ايران در سوء قصد به جان سردار شهيد «قاسم سليماني» فرمانده وقت نيروي قدس سپاه پاسداران ايران نيز مشاهده شده است به طوري که پس از حمله تلافي جويانه ايران به پايگاه هوايي «عين الاسد» آمريکا در عراق، انگليس و آلمان که در مقابل ترور سردار قاسم سليماني و اعتراف آمريکا به انجام اين ترور هيچ موضعي از خود نشان نداده بودند، بلافاصله براي محکوم کردن ايران از جا برخاستند.

راديو بين المللي چين نوشته است: در موضوع هسته اي نيز چنين استاندارد دوگانه ميان ايران و اسرائيل وجود دارد. اگرچه هيچ مدرک قطعي مبني بر اينکه ايران قصد دارد سلاح هاي هسته اي توليد کند وجود ندارد، اما آمريکا به بهانه «برنامه هسته اي احتمالي» فشار مستمر بر ايران را حفظ کرده است. در حالي که گرچه اسرائيل بارها موشک هاي «احتمالاً هسته اي» را آزمايش کرده اما آمريکا و کل دنياي غرب در مقابل آن سکوت کرده اند و صداهايي درباره محکوميت اسرائيل يا «تخريب صلح منطقه» يا «باعث شدن وخامت اوضاع» را از دنياي غرب نشنيده ايم.

در پايان گزارش آمده است: کشورهاي غربي دوست دارند ارزش هاي به اصطلاح جهاني و موازين اخلاقي را ترويج کنند اما برخوردهاي آنها با ايران نشان داده اينها فقط شعارهايي دروغين و رياکارانه است و اين کشورها بر حسب تمايزهاي ديني، فرهنگي، ايدئولوژيک و ژئوپولتيک تصميم مي گيرند که آيا اين ارزش ها و اخلاق هاي به اصطلاح عمومي جهان را اجرا کنند يا خير. ما نيز بايد يک نگاه کلان به اين شعارهاي غرب داشته باشيم و استانداردهاي دوگانه آنها را تشخيص دهيم و منتظر نشويم تا زماني که اين استانداردها را در قبال خود ما هم به کار بردند، به وجود آن پي ببريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره