فاضل میبدی: ۴۰ سال شعار مرگ بر آمریکا مشکلات ما را حل نکرده است
رويداد 24/ فاضل ميبدي استاد دانشگاه و حوزه و فعال سياسي بر اين عقيده است که شعار مرگ بر آمريکا و مرگ بر اروپا دردي از مردم دوا نميکند و مسئولان به جاي شعار دادن اگر به فکر منافع ملي بودند اکنون چنين وضعيتي نداشتيم.
حجت الاسلام محمد تقي فاضلي ميبدي عضو مجمع محققين گفت: در يک سال اخير اتفاقهايي در کشور رخ داد که باعث شد تا اعتماد مردم به حاکميت بسيار کم شود. در مسئله کرونا حاکميت ميتوانست جديت و مديريت بهتري داشته باشد، اما متاسفانه اين کار صورت نگرفت و باعث از دست رفتن اعتماد مردم به دولت و حاکميت شد. در کشورهاي ديگر اقتصاد سالم است و آنقدر که اين ويروس در کشور ما بحران ايجاد کرد در آن کشورها اينگونه نبود. پديده دوم انتخابات مجلس و حضور کم مردم در انتخابات بود. نمايندگان وعدههاي بسيار زيادي داند و گفتند که به فکر معيشت مردم هستند، اما زماني که وارد مجلس شدند صرفا به فکر منافع جناحي خودشان بودند و مدام به دولت، برجام و کشورهاي ديگر حمله کردند و قدمي در راستاي حل مشکلات مردم برنداشتند. نتيجه انتخابات مجلس هم اميدوار کننده نبود.
رفتارهاي مجلس يازدهم شبيه به رفتارهاي دولت احمدي نژاد است
وي ادامه داد: نمايندگاني که با وعده بهبود وضعيت مردم روي کار آمدند استارت خروج از برجام را زدهاند و معقتدم اين رويه به هيچ عنوان به نفع مردم و کشور نيست و فقط به نفع اسرائيل و برخي از کشورهاي منطقه است. همه اين موارد دست به دست هم داده است و اگر اين رويه ادامه دار باشد معتقدم انتخابات ۱۴۰۰ از لحاظ ميزان مشارکت به هيچ عنوان انتخابات خوبي نخواهد بود و اگر دولت آينده به دست افراطيها بيافتد هم مشکلات بيشتر خواهد شد. اين مجلس رفتارهايي انجام ميدهد مانند رفتارهاي دوره احمدي نژاد، رفتارهايي که پدر مملکت را درآورد و اقتصاد کشور را نابود کردند. اين قوه مقننه همان قوه مقننه دوران اول احمدينژاد است. ما ۴۰ سال است که مرگ بر آمريکا و مرگ بر اروپا سر ميدهيم، هيچ يک از اين شعارها مشکلات کشور را حل نکرده است.
وي افزود: رئيس مجلس بايد عاقلانه رفتار کند. ثبات و پايداري کشور به نيروي نظامي و موشکي نيست، پايداري و ثبات کشور به اعتماد مردم به حاکميت است و اگر ما اين اعتماد را نداشته باشيم، هزاران هزار موشک هم اگر داشته باشيم مشکل ما را حل نخواهد کرد.
اين استاد حوزه با بيان اينکه رئيس جمهور آينده نبايد با راي حداقلي روي کار بيايد، گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند و رئيس جمهور با حداقل راي انتخاب شود، هم براي نظام بد است و هم براي کشور! در اين شرايط اعتبار ما زير سوال ميرود و کشورها آنطور که بايد و شايد با ما ارتباط نخواهند گرفت، زيرا ميگويند پس مردم شما کجا هستند؟ اگر با همين دست فرمون ادامه دهيم با مسير خطرناکي خواهيم رفت.
مخالفان روحاني و ظريف به فکر منافع شخصي خودشان هستند
فاضلي ميبدي ادامه داد: اينکه اصولگرايان رسيدن به مذاکره و توافق را در دولت خودشان مناسب بدانند و براي ساير دولتها نامناسب، يک تفکر سمي و جناحي است. بالاخره مذاکره با آمريکا در زمان احمدي نژاد شروع شد، اما همين که دولت روحاني اين کار را ادامه داد، اصولگرايان رفتارهاي نامناسبي از خود نشان دادند و صدايشان بلند شد. من معتقدم افرادي که براي دولت و ظريف شاخ و شانه ميکشند به هيچ عنوان دلشان براي مردم و منافع ملي نسوخته است و فقط به فکر منافع شخصي و حزبي خودشان هستند. هر فرد بالغي ميداند که اگر برجام در مسير خود ادامه پيدا ميکرد کشور را نجات ميداد. اقتصاد ما ضعيف است و بايد براي درمان آن فکري کرد. نمايندهاي که حقوقهاي ميليوني ميگيرند، امکانات و ماشين در اختيار دارند از کجا درد مردم را متوجه ميشوند؟ در اين شرايط ميخواهند از برجام هم خارج شوند. اين افراد به هيچ عنوان به فکر مردم نبوده و نيستند.
ميبدي با بيان اينکه دعوا بر سر اين است که مسئولين معتقدند مذاکره، توافق و بهبود اوضاع بايد در زمان مسئوليت آنها رخ دهد، تصريح کرد: اگر در اين ۴۰ سال به جاي شعار دادن، به فکر منافع و مصالح ملي بوديم وضعيتمان اين نبود. متاسفانه در اين سالها الفباي اخلاق را در سياست پياده نکرديم.
شوراي نگهبان رد صلاحيت کند اصلاح طلبان نميآيند
وي با اشاره به رويه شوراي نگهبان در انتخابات و احتمال رد صلاحيتها، گفت: اگر شوراي نگهبان بخواهد اين روند رد صلاحيتها را ادامه دهد، برخي از اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نميکنند.