مذاکرات هستهیی صالحی با وزیران خارجه ژاپن و اسپانیا
بروزرسانی
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين گفتوگوها در باره آخرين وضعيت روابط دوجانبه، تحولات منطقهيي، مسائل مهم بينالمللي و ساير موضوعات مورد علاقه بحث و تبادل نظر صورت گرفت و ديدگاهها بيان شد.
در ديدار يوسف بن علوي، وزير امور خارجه عمان با صالحي وزير امور خارجه کشورمان مناسبات نزديک و دوستانه تهران ـ مسقط با ابراز رضايت دو طرف مورد توجه قرار گرفت و بر افزايش همکاريها تاکيد شد.
موضوع تحولات و همکاريهاي منطقهيي به ويژه موضوع سوريه از ديگر محورهاي مذاکرات بين صالحي و بن علوي بود و در اين مذاکرات بر ضرورت کمک به حل و فصل و برون رفت از اين مساله، از طريق هماهنگي بين تلاشهاي مختلف در يک چارچوب سياسي با حفظ وحدت، يکپارچگي، تماميت ارضي و حاکميت ملي سوريه تاکيد شد.
صالحي در اين ارتباط با اشاره به نتايج سفر اخير خود به قاهره و دمشق، پروسه برون رفت از اين مساله را توقف خشونت، جلوگيري از ارسال سلاح به گروههاي افراطي و گفتوگوي ميان حکومت و معارضه توصيف کرد.
دو طرف در اين ديدار بر ضرورت استمرار رايزنيها تاکيد کردند.
همچنين وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و ژاپن در يک ديدار جداگانه ضمن بررسي روابط دوجانبه و همکاريها پيرامون آخرين تحولات منطقهيي و بينالمللي از جمله موضوع هستهيي به گفتوگو، تبادل نظر و ارائه ديدگاههاي خود پرداختند.
در ديدار وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و فيجي نيز با توجه به برقراري روابط سياسي بين دو کشور، راههاي کشف زمينهها و ظرفيتهاي متقابل همکاري در حوزههاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت.
وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و فيجي توافق کردند که کارشناسان دو کشور در حوزههاي مختلف تجاري و اقتصادي چارچوب همکاريها را بررسي و تنظيم کنند.
در ديدار وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و اسپانيا نيز روابط تهران ـ مادريد با سابقهاي مثبت و دوستانه مورد توجه قرار گرفت و پيرامون مسائل مهم منطقهيي و بينالمللي از جمله سوريه، خاورميانه و موضوع هستهيي کشورمان رايزني و تبادل نظر شد و صالحي بر ضرورت وحدت و يکپارچگي سوريه و جلوگيري از گسترش و رشد افراطگرايي تاکيد کرد.
گفتوگو پيرامون بحران اقتصادي در اروپا و بررسي همکاريهاي اقتصادي بين تهران ـ مادريد از جمله در حوزههاي انرژي، تجارت ارتباطات و سرمايهگذاري مشترک از ديگر موضوعات مذاکرات دو وزير بود.
وزيران امور خارجه ايران و هلند نيز در يک ديدار جداگانه روابط دو کشور و تحولات منطقه بهويژه سوريه را مورد بررسي قرار دادند.
دو طرف با ابراز رضايت از روند مناسبات دو کشور و گفتوگوهاي جامع دو کشور بر ادامه اين گفتوگوها تاکيد کردند.
در اين ديدارها نقش موثر جمهوري اسلامي ايران در کمک به حل و فصل مساله سوريه و تحرکات و اقدامات کشورمان مورد توجه مقامات کشورها قرار داشت.
وزير امور خارجه کشورمان همچنين بهعنوان رييس جنبش غيرمتعهدها در چارچوب ملاقات وزيران امور خارجه تروييکاي جنبش با سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه در حاشيه برگزاري اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد ديدار کرد.
در اين ديدار دو طرف ديدگاههاي خود را درباره مسائل مهم منطقهيي و بينالمللي و چالشهاي موجود و پيش رو بيان کرده و بر نقش مهم و تاثيرگذار غيرمتعهدها در معادلات بينالمللي تاکيد کردند.