متکی: آمریکا دنبال تز معروف هویج و چماق است/ملاک ما موضعگیری رهبری است
بروزرسانی
خبرگزاري مهر/ وزير پيشين امور خارجه ايران گفت: آمريکايي ها دنبال تز معروف هويج و چماق هستند اين از روش هايي است که در عرصه ديپلماتيک سلطه گران به کار مي گيرند گاهي چماق را بالا مي برند و تهديد مي کنند و گاهي با حلوا و هويج مي خواهند طرف را مجذوب خود کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکي ظهر شنبه در جمع گسترده اعضاي هيئت علمي، اساتيد و دانشجويان دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار اظهار داشت: برقراري رابطه بين ايران و آمريکا نيازمند وجود برخي پارامترها است.
وي گفت: رابطه ايران و آمريکا موضوعي نيست که هيچگاه قابل مطرح شدن نباشد، چنانچه مقام معظم رهبري چند سال پيش در سفر به استان فارس بيان کردند که، قطع رابطه ايران با آمريکا موضوعي نيست که بگوييم تا ابد بايد وجود داشته باشد، يعني روزي مي شود به آن پرداخت اما نياز به مقدماتي دارد.
هدف آمريکا از مذاکره مجبور کردن طرف مقابل به قبول درخواست هايشان است
وي افزود: بايد طرفين از مذاکره تعريف مشترکي داشته باشند اما متاسفانه تعريف آمريکايي ها از مذاکره با مخالفانشان اين است که آنچه آن ها مي گويند، طرف مقابل بايد قبول کند.
رئيس کميته روابط خارجي کميسيون سياست خارجي مجلس هفتم شوراي اسلامي بيان داشت: موضوع رابطه ايران با آمريکا را نبايد موضوعي حزبي، سياسي، تبليغاتي و جناحي بدانيم بلکه يک پروژه ملي است که بايد مقدمات آن فراهم شود.
آمريکايي ها دنبال تز معروف هويج و چماق هستند
وي گفت: آمريکايي ها دنبال تز معروف هويج و چماق هستند اين از روش هايي است که در عرصه ديپلماتيک سلطه گران به کار مي گيرند گاهي چماق را بالا مي برند و تهديد مي کنند و گاهي با حلوا و هويج مي خواهند طرف را مجذوب خود کنند.
وي افزود: ما رژيم صهيونيستي را به رسميت نمي شناسيم و هيچ رابطه اي با آن نداريم اما درباره آمريکا يک وضعيت خاص داريم که بايد آن را مورد بررسي قرار دهيم و نسبت به ساير کشورهاي جهان بايد از مذاکره استقبال کنيم و هيچ فرصت و صندلي خالي نگذاريم که گفتگو درباره آن نداشته باشيم.
متکي همچنين اظهار داشت: ايجاد تحريم در ابعاد اقتصادي، علمي و تکنولوژيکي بر عليه کشورهاي مستقل از دنياي استکبار به عنوان يک اقدام ضد بشري و خلاف حقوق انساني شناخته شده است.
وي گفت: پيش از انقلاب، ايران در وضعيت وابستگي کامل قرار داشت و اگر نخبه و يا صاحـب فکري طرح يا توليدي را مي خواست ارائه دهد که مي توانست در حوزه هاي کلان و صنعتي کشور وضعيت را متحـول کـند، توسط قدرت هاي خارجي مسلح و ساواک تحت نظر گرفته مي شد.
وي افزود: شکي نداريم که در حوزه هاي سياسي، اقتصادي و ... با دنيا تعامل داشته باشيم اما ارتباط فقط ارتباط با ملت ها نيست بلکه بخشي از فعاليت هاي امروز روابط بين الملل مربوط به دولت ها و مطالبه اي است که از يکديگر دارند اما در نحوه اين تعامل بايد اصول و مباني خود را در نظر بگيريم.
حمايت هاي مردمي پشتونه اصلي نظام است
وزير پيشين امور خارجه بيان داشت: در هر سياست و ديپلماسي بايد پشتوانه قوي براي اعمال آن ايجاد شود که حمايت هاي مردمي نظام يکي از پشتوانه هاي اصلي آن است و اگر اين حمايت نباشد، سياست به چالش کشيده مي شود.
وي گفت: از نکات مورد توجه امام خميني (ره) دشمن شناسي بود به گونه اي که اگر ترفندها، ايده ها، تهديدها و برنامه ريزي هاي دشمن را نشناسيم نخواهيم توانست در برابرش بايستيم و اين امر لازمه تداوم انقلاب است.
وي افزود: آنهايي که ادعا مي کنند پيشرفت تکنولوژي افزايش استقبال افکار عمومي جهان را در بر دارد، خودشان برخلاف اين امر رفتار مي کنند، امروز هر حرفي که زده مي شود ثانيه اي بعد تمام دنيا از آن مطلع مي شوند و امروز هر جوان انقلابي مي تواند از اتاق منزل خود دشمن را به چالش بکشد.
آمريکا در افغانستان و عراق در منطق کم آورد
متکي اظهار داشت: آمريکا در عراق و افغانستان از سلاح، امکانات و پول کم نياورد بلکه در منطق کم آورد، آمريکا مي خواست با تجاوز به افغانستان و عراق، ايران را شکست دهد و امروز در سوريه هم اينگونه است.
وي گفت: ايران در عرصه هايي که ظرفيت و زمينه براي کار منطقي وجود داشته باشد حضور دارد و آمريکا با اين تحريم ها هيچ نتيجه اي نخواهد گرفت و هرچه پيش مي رود به پيروزي ملت ايران مي انجامد و اين از افتخارات انقلاب است.
وي افزود: همه مي دانند که سه عنصر ملت، رهبر و هم افزايي سبب تحقق انقلاب شد و اکنون براي تداوم انقلاب علاوه بر اين سه عنصر، کارآمدي نظام و حکومت نيز لازم است.
ما بايد با اقتصاد مقاومتي و بومي سازي، تحريم ها را مديريت کنيم
وزير پيشين امور خارجه ايران بيان داشت: در حوزه نرخ ارز و مسائل اقتصادي، بخشي ممکن است به دليل تحريم ها باشد اما عامل اصلي تدبير است و ما بايد با اقتصاد مقاومتي و بومي سازي، تحريم ها را مديريت کنيم و در اين راستا حق اشتباه نداريم و اينگونه مي توانيم از اين شرايط عبور کنيم.
وي با بيان اينکه اقتصاد مقاومتي نخستين بار توسط مقام معظم رهبري در سال 1386 و با دو هدف مطرح شد، گفت: نخستين نگاه از زواياي جديد به فعاليت هاي اقتصادي در کشور صورت گرفت که در اين نگاه، مسير توليد علم کوتاه مي شود و دومين هدف، طرح موضوع اقتصاد مقاومتي است.
وي افزود: اقتصاد مقاومتي در نظام اسلامي درهم آميختن اهداف اقتصادي، سياسي و فرهنگي با هدف ياري رساندن اهداف فرهنگي و سياسي به وسيله اقتصادي است.
متکي اظهار داشت: بهره گيري از ظرفيت هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي نيز در اين راستا بايد انجام شود و اين به معناي يک مسير دوسويه براي کمک به همه عناصر و مولفه هاي اقتصاد مقاومتي است.
برخي بي تدبيري ها در حوزه نرخ ارز و مسائل اقتصادي مؤثر بود
وي همچنين با اشاره به مسئله معيشت مردم افزود: اگر ريشه يابي کنيم، مي بينيم ما نمي توانيم در مسائل بين المللي از حقوق مردم بگذريم و همگي مي دانيم که تاثيراتي دارد اما بنا به گفته رهبري در بجنورد، در شرايط اقتصادي کنوني علاوه بر تحريم ها، برخي بي تدبيري ها نيز موثر بوده است.
وي گفت: ما اگر سياست هاي داراي مداومت را دنبال کنيم، بطور قطع يکدفعه دچار بحران نمي شويم که اين مهم مي تواند بسياري از توطئه هاي نهفته را نيز در نطفه خفه کرده و باري بر دوش نظام تحميل نمي کند.
وزير پيشين امور خارجه بيان داشت: نسخه عبور از تحريم ها با اقتصاد مقاومتي پيچيده شده و بخش ديگر نيز تدابير داخلي و ثبات در تصميم گيري اقتصادي و مردمي کردن آن است.
ملاک ما موضع گيري رهبري است
وي در مورد جريان انحرافي در دولت نيز افزود: در شروع دولت دهم زمزمه هايي در مورد انحراف در دولت به گوش رسيد، اما ملاک ما موضع گيري رهبري است که مستقيم يا غير مستقيم وارد عمل مي شوند.
وي گفت: بيان مقام معظم رهبري مبني بر اينکه "تا زنده هستم اجازه نمي دهم در ارزش هاي انقلاب انحراف به وجود بيايد"، خود نشان دهنده اين مطلب مي باشد که شايد موردي وجود داشته است.