خیز بلند پایداری؛ ریاست مجلس به جلیلی میرسد؟

نامه نيوز/ احتمال ورود سعيد جليلي به انتخابات مياندورهاي مجلس و تلاش براي نشستن بر جاي قاليباف از حالت زمزمه درآمده و حالا ديگر يک خبر جدي تر به حساب مي آيد. موفقيت او در اين راستا، اما همچنان نامعلوم در انتظار تصميم چهره هاي اصولگرا است.
هنوز تا انتخابات ۵ ماهي مانده و اين مدت براي برهم خوردن هر معادلات کافي است. تا اينجاي کار جريانات سياسي تلاش مي کنند براي انتخابات پيش رو شرايط فعلي را بررسي کرده و از ميان افراد حاضر به سناريو نويسي براي چگونگي ورود به اين رقابت بپردازند . مثلا اصولگرايان برنامه ريزيهايي در راستاي چينش نيروهاي خود در انتخابات رياست جمهوري، شوراهاي شهر و انتخابات مياندورهاي مجلس کردهاند. برنامهريزيهايي که اگر با تغييرات يکباره توام نشود، گويا قرار است سعيد جليلي را به بهارستان برساند.
گفته ميشود که گفتگوهاي پشت پرده براي ورود او به انتخابات مياندورهاي و انتخابات هيات رئيسه صورت گرفته است. قرار است که او از حوزه تهران وارد شود.
بر اساس شنيدههاي خبرنگار نامهنيوز، پايداري موافقتهاي لازم را از ساير طيفها گرفته و اکنون از رساندن گزينه اصلح خود به آن کرسي خرسند است. گفته ميشود که بخشي مهمي از اصولگرايان ضمن اينکه مخالفتي با اين جابهجاييها ندارند، شرايطي تعيين کردهاند. ساير طيفها نيز روي جليلي به توافق رسيدهاند و شانس او براي پيروزي در انتخابات هيات رئيسه بسيار است.
خبر ورود جليلي به مجلس را البته پيشتر در «نامهنيوز» داده بوديم و اکنون که جزئيات بيشتري درباره افزايش شانس جليلي به گوش ميرسد، شاهد اظهارات برخي سياسيون در تاييد اين خبر نيز هستيم. مثلا منصور حقيقتپور، فعال سياسي اصولگرا در گفتوگويي با «اعتماد آنلاين» گفته است: «جبهه پايداري در صورت رييسجمهور شدن قاليباف، مقدمات رييس مجلس شدن سعيد جليلي را فراهم خواهند کرد.»
حال بايد منتظر ماند و ديد که اين سناريو چقدر و چطور محقق ميشود. آيا در زمان باقي مانده تا انتخابات تغيير و تحولي رخ خواهد داد که اين معادلات را برهم بريزد يا خير. بديهي است که ورود ابراهيم رئيسي يا هر گزينه موثر ديگري در انتخابات رياست جمهوري وضعيت را عوض کرده و موجب ميشود که قاليباف ماندن در مجلس را به کرسي نسيه رياست جمهوري ترجيح دهد. در اين صورت ورود جليلي به بهارستان معنايي نخواهد داشت. بديهي است که پايداري خواهان نشاندن وي روي يک صندلي معمولي نبوده و حتي به نايب رئيسي نيز راضي نيست.
براي همين هم شاهديم که برخي از رسانهها جليلي را در مرحله فعلي، عنصر مجهول در معادلات انتخاباتي ميدانند. به عنوان نمونه روزنامه جهان صنعت در گزارشي تحت همين عنوان نوشته بود: «جليلي آن کانديدايي نيست که اصولگرايان بتوانند روي پيروزي او در انتخابات رياستجمهوري حساب کنند، اما عملکرد او در اين انتخابات ميتواند معادلات سياسي در اين جريان را زير و رو کند. براي درک اين مهم کافي است در نظر داشته باشيم که او حاضر به رقابت با رييسي در انتخابات ۱۴۰۰ نيست و اگر به مجلس برود رقيب قاليباف خواهد شد. بديهي است که پايداري نميخواهد گزينه اصلح خود را در شرايطي که هنوز معلوم نيست رييسي کانديدا شود يا نشود، به مجلس فرستاده و تبديل به يک نماينده ساده کند. رييس شدن او نيز به اين سادگيها نيست و متغيرهاي مختلفي در تحقق اين هدف نقش دارد. بر اين اساس بايد منتظر ماند و ديد که سعيد جليلي ريسک رفتن به مجلس و رييس نشدن را ميپذيرد يا خير؟ هرچه باشد محمدباقر قاليباف هنوز به صورت رسمي اعلام کانديداتوري نکرده است. جليلي در يک دوراهي سخت قرار دارد».