نماد آخرین خبر

گلایه های یک اصولگرا از ادبیات نمایندگان مجلس

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
گلایه های یک اصولگرا از ادبیات نمایندگان مجلس

خبرآنلاين/ عضو جبهه پيروان خط امام و رهبري، گفت:بهترين خروجي مجلس اين خواهد بود که مطالبه مردم در تفاهم بين مجلس و دولت در قالب يک لايحه کارشناسي به مجلس بيايد و نهايتا با نظر کارشناسان و مرکز پژوهش ها و مراکز تحقيقاتي که وجود دارد تبديل به يک قانون شود.
محسن کوهکن، نماينده سابق مجلس و عضو جبهه پيروان خط امام و رهبريدر ارزيابي عملکرد مجلس يازدهم به خبرگزاري خبرآنلاين گفت: يازدهم در ابتداي امر که به مسائل ورود پيدا کرد وقتي به نظر اکثريت نگاه مي کرديم متوجه مي شديم که با يک نگاه بدبينانه چه درست يا نادرست، به طرح ها مي نگريستند. مثلا دولت لايحه بودجه را به مجلس داد خروجي مصاحبه هاي نمايندگان در رسانه ها اين بود که اين لايحه، لايحه بايدني است، بايد برگشت داده شود و نبايد به آن رأي بدهيم و غيره. همه به دولت حمله کردند. پس از آن رييس مجلس و برخي اعضاي کميسيون تلفيق و دولت يک جلسه داشتند وقتي به مصاحبه‌ها نگاه کرديم ديديم که آتش فروکش کرد و اين شيب تند مخالفت ملايم تر شد در نهايت به جايي رسيد که بسياري ديدند که کميسيون تلفيق دقيقا مانند سال آخر مجلس گذشته که با يک اکثريت ضعيف ، کليات لايحه بودجه را تصويب کرد، همين کار را انجام داد.»

کوهکن با اشاره به طرح مجلس درباره قانون انتخابات گفت: «به عنوان مثال درباره طرح اخير مجلس يعني قانون انتخابات رياست جمهوري بايد گفت که متاسفانه هر نوع فيلتري بر سر راه انتخاب مردم نادرست است حال چه شوراي نگهبان باشد و چه مجمع تشخيص مصلحت نظام باشد و چه بخش‌هاي ديگر. اينکه بگوييم کانديداهاي رياست‌جمهوري، برنامه‌هاي خود را ارائه دهند و شوراي نگهبان آن را بخواند و در صورت تاييد شوراي نگهبان، آن افراد مي‌توانند کانديد شود به معناي فيلتر کردن است. چه بسا در آن اعمال نظر سياسي نيز شود که به صلاح کشور نيست.»

نماينده سابق مجلس بيان کرد: «اگر بخواهيم جانب انصاف را رعايت کنيم مجلسي که بخواهد در شأن نظام جمهوري اسلامي باشد به گونه‌اي که همه توده مردم، کارشناسان  و صاحب نظران، به يک تحليل و نتيجه برسند بايد چند ويژگي و امتياز مثبت داشته باشد نخست اينکه که مسائل ملي و کلان را بر مسائل منطقه اي و حوزه‌اي ترجيح دهد اثرش اين است که نماينده اکثريت زمان خود را به مسائل کلان تخصيص مي دهد تا مسائل حوزه انتخابيه اش و يا مسائلي که از حدود شرح وظايف و تراز او هم تعريف نشود.»


گوش نماينده بايد بيشتر از زبانش تحرک داشته باشد!
کوهکن با نگاهي انتقادي به ادبيات و اظهارات پي در پي نمايندگان مجلس تصريح کرد: « نمايندگان يک مجلس خوب بايد به اندازه کافي براي امور مختلف وقت بگذارند و  بيش از آنکه زبانشان تحرک داشته باشد بايد گوششان تحرک بيشتري براي شنيدن داشته باشد بهترين خروجي مجلس اين خواهد بود که مطالبه مردم در تفاهم بين مجلس و دولت در قالب يک لايحه کارشناسي به مجلس بيايد و نهايتا با نظر کارشناسان و مرکز پژوهش ها و مراکز تحقيقاتي که وجود دارد تبديل به يک قانون شود نمونه اي از اين موارد داشتيم اين قانون ماليات ها، مصوبه مجلس ششم است. در آن زمان دولت يک لايحه داد مهندس عبداللهي که به معناي واقعي نماينده بود رييس کميسييون اقتصاد مجلس ششم بود وقت بسياري صرف کردند و نهايتا در اين لايحه دولت، با اينکه در آن تغييراتي داده شد چون مباحث به صورت رو در رو صورت گرفت به يک قانون قوي تبديل شد.» 

وي ادامه داد: بر اين باورم که اگر مجلسي کار خود را شروع کرد اما با يک ذهنيت منفي نسبت به دولت آغاز کرد و به نوعي اصل را بر اين گذاشت که نظرات کارشناسي دولت قابل استعمال نيست بنابراين به آن بي توجهي کند هر چه تلاش کند و قوانين خوب تصويب کند به دولت داده مي‌شود اما نهايتا دولت اجرا نخواهد کرد به بياني ديگر دولت آنقدر در آيين نامه اجرايي آن قانون، وقفه مي‌اندازد که انتظاري که مردم از آن قانون داشتند برآورده نشده و نتيجه‌اي دربر نخواهد داشت.

اين نماينده سابق مجلس مي‌گويد: اينکه برخي مي گويند مجلس تخصصي عمل نمي کند عمدتا ناشي از مخالفان مجلس است. به نگاه کارشناسي دولت بدبين نيستم اما از سوي ديگر مردم ما بايد بدانند اگر در اقتصاد و بسياري زمينه ها مشکل دارند بخش قابل توجهي مربوط به نظرات کارشناسي برخي دستگاه ها است که تعيين کننده هستند» 
 

هنر استفاده از نظرات کارشناسي
کوهکن با مقايسه‌اي ميان مجالس گذشته ادامه داد: «طبيعي است هر مجلسي روي کار مي‌آيد و يکسري شعارهاي جديدي مطرح مي‌کند اقداماتي هم انجام مي‌دهد به عنوان مثال مجلس ششم پس از مجلس پنجم را ببينيد و نطق هاي آن را نگاه کنيد همچنين مجلس هفتم پس از مجلس ششم. اينها طبيعي است اگر ما مي‌خواهيم هزينه زيادي پرداخت نکنيم واقعيت‌ها را بايد بپذيريم منطقي و اخلاقي از کنار آن رد شويم. ويژگي بعدي، هنر استفاده از نظرات کارشناسي است اينکه هنر مي گوييم اين است که لازم نيست نماينده در هر رشته اي که در کشور است حتما صاحب نظر باشد اما بايد نگاه کلاني داشته باشد و قدرت اينکه اين امور مختلف را به يکديگر مرتبط کند تا به يک نتيجه معقول و منطقي برسد را دارا باشد.»

وي گفت: هنر استفاده از نظرات کارشناسي در مجلس، سازوکار قانوني آن مهياست دست کميسيون ها براي دعوت از کارشناسان دستگاه هاي مختلف باز است هيچ گونه محدوديتي ندارند که حرف آنها را بشنوند. نکته ديگر اينکه کار نماينده نظارت بر حسن اجراي قوانين نيست بلکه   برعهده قوه قضاييه است بدين گونه که اگر تخلفي صورت گرفت برخورد کند نظارت مجلس نظارتي کلان و نظارت بر حسن اجراي امور است يعني ممکن است وزيري آنقدر بي عرضه باشد که کاري نکند اين نظارت حيطه وظايف مجلس است چون اصلا حسني نمي بيند که نظارت کند بنابراين به سمت سوال و استيضاح مي رود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر