نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

شوک به ژنرال‌های پارلمان؛ شما رییس نمی‌شوید

منبع
نامه نيوز
بروزرسانی
شوک به ژنرال‌های پارلمان؛ شما رییس نمی‌شوید

نامه نيوز/ اخبار موجود درباره ورود سعيد جليلي به انتخابات ميان‌دوره‌اي مجلس به منزله شوکي براي مدعيان رياست مجلس است.

بيش از ۴ ماه تا هفته آخر خرداد که تکليف رياست جمهوري و شورا‌هاي شهر و انتخابات ميان‌دوره‌اي مجلس روشن مي‌شود؛ مانده، اما برخي اصولگرايان از طرح هايي براي دوران پسا روحاني خبر مي دهند.
آنطور که سيدحسين نقوي حسيني، فعال سياسي اصولگرا به نامه‌نيوز گفته است «يک طرح در سطح کلان اصولگرايي آن است که آيت الله رئيسي رئيس قوه قضائيه بماند، آقاي دکتر جليلي براي انتخابات ميان دوره‌اي مجلس از حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس کانديدا و وارد پارلمان شود و رياست قوه مقننه را به عهده بگيرد. آقاي قاليباف هم کانديدا انتخابات رياست جمهوري شود و رياست قوه مجريه را در اختيار بگيرد. »
فارغ از اينکه نقش اصلاح‌طلبان در انتخابات پيش رو چقدر است و نتيجه آنطور که برخي گمان کرده‌اند رقم خواهد خورد يا خير، بايد به اين نکته اشاره کرد که تحقق برنامه فوق به نفع برخي از اصولگرايان نيست. حداقل برخي از چهره‌هاي سياسي در مجلس که خود را شايسته رياست و گرفتن جاي قاليباف مي‌دانند از اين رويکرد ضربه خورده و استقبال نخواهند کرد.
هرچه باشد کرسي رياست در مجلس يازدهم مدعي کم ندارد که قرار شود، رئيس بعدي را از بيرون وارد آن کنند. از ميرسليم گرفته تا نيکزاد و قاضي‌زاده هاشمي و زاکاني و حاجي‌بابايي؛ همگي چشم به اين جايگاه دارند.

سيدمصطفي ميرسليم
سيد مصطفي ميرسليم، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه از جمله کساني است که شايد رسيدن به کرسي رياست مجلس را بخواهد. او در جريان انتخابات هيات رئيسه سال قبل اصلي‌ترين رقيب قاليباف بود و بعد از آنکه در آن رقابت باخت نيز از فضاي رقابتي خارج نشد. رويکرد توام با انتقاد او در مقابل رئيس فعلي مجلس مصداق اين مدعا است. بر اين اساس بديهي به نظر مي‌رسد که در صورت رئيس جمهور شدن قاليباف اولين داوطلب رياست مجلس باشد و از آمدن جليلي يا هر مدعي ديگري در اين عرصه خوشحال نشود.
علي نيکزاد
علي نيکزاد از ديگر نمايندگاني است که جايگاه قاليباف را بعد از رياست جمهوري احتمالي وي برازنده خود مي‌داند. هوادار هم کم ندارد. بخشي از پايداري‌ها و احمدي‌نژادي‌ها از وي حمايت مي‌کنند. حال اگر جليلي که پايداري او را گزينه اصلح مي‌داند پا به مجلس گذاشته و رقيب شود؛ تکليف او معلوم است و ساده از ميدان به در خواهد شد.
قاضي زاده هاشمي
سيد اميرحسين قاضي‌زاده هاشمي نيز از جمله نمايندگاني است که شايد به يک کرسي در صحن راضي نباشد. او خود را در قد و قواره رياست قوه مقننه ديده و شانس زيادي نيز براي خود متصور است. روي حمايت بخشي از پايداري حساب کرده و مي‌کند، اما با آمدن جليلي به مجلس به چالش کشيده خواهد شد، زيرا ديگر نيکزاد تنها رقيب درون جرياني او نخواهد بود و خوب مي‌داند که در مقابل جليلي شانسي ندارد.
حاجي‌بابايي
حميدرضا حاجي بابايي يکي ديگر از رقباي قاليباف در انتخابات هيات رئيسه سال قبل بود. او از مثلث نيکزاد، شمس‌الدين حسيني و حاجي‌بابايي برآمد و نهايتا انصراف داد، اما اين انصراف به معني صرف نظر او از کرسي رياست در غياب قاليباف نيز نيست چراکه همان زمان نيز از نظر خود و حاميانش به خاطر تجربه حضور در پارلمان شايسته‌ترين گزينه رياست به حساب مي‌آمد.
عليرضا زاکاني
عليرضا زاکاني، اما احتمالا بيش از همه گزينه‌هاي پيش گفته از ورود جليلي به مجلس متضرر مي‌شود. يادآوري مي‌شود که در جريان انتخابات هيات رئيسه پيشين و رقابت سرسختانه وي با قاليباف شايعه شده بود که زاکاني کنار مي‌کشد، زيرا بنا دارد به خود فرصت حضور در انتخابات رياست جمهوري را بدهد. اين کناره گيري او البته بدون اجر هم نماند و رياست مرکز پژوهش‌ها گرفت. حالا که نزديک انتخابات شده و بسياري از سياسيون و رسانه‌ها مستقيم و غيرمستقيم به او يادآور مي‌شوند که شايد باز هم رجل سياسي محسوب نشود و با توجه به تمايل قاليباف به رياست جمهوري، او روي رياست مجلس حساب کرده و از ورود يک مدعي ديگر مکدر خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره