دعوای دولتیها با اصلاحطلبان بالا گرفت

آخرين خبر/ گلايههاي رئيس جمهور از دوستان سياسي در جلسه هيئت دولت و ادعاي کانديداي اجارهاي بودن روحاني توسط صادق خرازي، چالشي جدي ميان پاستورنشينان و اصلاح طلبان به راه انداخت. پس از واکنش تند واعظي به ادعاي دبيرکل حزب ندا و پاسخ دوباره صادق خرازي که حلقه اطراف رئيس جمهور رامسئول نااميد کردن مردم دانست، عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران نيز گفت که اگر امروز آقاي رئيسجمهور از اصلاحطلبان گلايه دارند ما به ايشان حق ميدهيم ولي اين گلايه دوجانبه است چرا که اگر آقاي روحاني همراهي با دوستان را ترک نکرده بودند، دوستان اگرچه همراهي با ايشان را ترک نکردند اما ميتوانستند بيشتر همراهي کنند.
حسن روحاني رئيسجمهور در سخنراني روز چهارشنبه خود در جلسه هيات دولت طي سخناني با اشاره به فشارهاي خارجي که طي سالهاي اخير به دولت تحميل شد، گفت: «آمريکا فشار حداکثري را انتخاب کرد. توقع ما اين بود که همه دوستان سياسي ما هم حمايت حداکثري از دولت را انتخاب ميکردند. بعضيها اين کار را کردند خدا خيرشان بدهد و بعضيها هم نکردند و اين در تاريخ زندگي آنها خواهد ماند که در روزهايي که در ميدان جنگ بوديم و در برابر يک آدم کثيف و مستبد ايستادگي کرديم، تنها هم بوديم، به جاي اينکه ما را ياري و کمک کنند زبان ديگري را انتخاب کردند که نميخواهم راجع به آن زبان توضيح بدهم، زبان خوبي نبود.»
از سويي ديگر صادق خرازي، دبيرکل حزب نداي ايرانيان در مجمع عمومي حزب ندا درباره نامزد اجارهاي و پاسخگو نبودن آن و اين که اصلاحطلبان ديگر دولت اجارهاي نميخواهند سخن به ميان آورد که رئيس دفتر رئيس جمهور ديروز در مصاحبه با ايرنا به اظهارات دبيرکل حزب نداي ايرانيان پاسخ داد.
انتقاد تند واعظي از اصلاحطلبان؛ به آنها سمت داديم به جاي تشکر طلبکار شدند
محمود واعظي، رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اينکه يکي از مسئولان ستاد انتخاباتي روحاني در سال ۹۲ بودم، يادم ميآيد او (خرازي) در هيچ جاي ستاد نقشي نداشت، گفت: نخست بيايد اثبات کند براي روي کار آمدن رئيس جمهوري چه کار کرده که چنين اظهاراتي داشته است؛ ضمن اين که عارف تا روز سه شنبه قبل از رايگيري نامزد جريان اصلاحات در انتخابات يازدهمين دوره رياستجمهوري بود.
رئيس دفتر رئيس جمهور در ادامه با بيان اينکه آن زمان نظرسنجيها فاصله معناداري ميان راي روحاني و عارف را نشان ميداد به طوري که روحاني جزو نفرات اول و دوم بود. بر همين اساس خودشان و بيشتر از همه سيد محمدخاتمي و دوستان آن ها تصميم گرفتند عارف که ديگر شانسي براي رقابت نداشت، کنار برود، به شدت از اصلاح طلبان انتقاد کرد و گفت: آن ها با نگاهي به گذشته ببينند قبل از اين دولت چه شرايطي داشتند و فعاليتهاي آن ها در چه حدي بود. اين دولت همفکران آن ها را در استانداريها و سمت معاونت وزير به کار گرفت و امروز به جاي تشکر، طلبکار هم شدند و حرفهاي بيربط ميزنند و الان که زمان انتخابات شده در پي يک سري حرفهاي بي پايه و اساس هستند.
پاسخ صادق خرازي به انتقادات واعظي از اصلاح طلبان
در مقابل صادق خرازي، دبيرکل حزب نداي ايرانيان در گفتوگو با ايلنا، در پاسخ به صحبتهاي واعظي گفت: واقعيت اين است که اصلاحطلبان عامل اصلي پيروزي آقاي روحاني بودند اما در اداره دولت و تصميمگيريهاي کلان آن نقشي نداشتند؛ کما اين که وضعيت آقاي جهانگيري با دستان بسته، محدود و منزوي در ميان يک حلقه انحصارطلب، بهترين نماد وضعيت اصلاحطلبان در دولت محسوب ميشود.
خرازي با ابراز تاسف از کارنامه دولت تدبير و اميد، بيان کرد: نااميد کردن بيش از ٢٣ ميليون رأيدهنده به حسن روحاني و تضعيف سرمايه اجتماعي يک جريان سياسي ريشهدار طي ۴ سال گذشته، کار بزرگي بود که آقاي واعظي و حلقه محدود اطراف ايشان به خوبي موفق به انجام آن شدند و در اين زمينه شرمنده پيشگاه تاريخ خواهند بود.
تاجرنيا: مجموعهاي به نام اعتدال گرايان نيست که پاسخ گوي وضعيت دولت روحاني باشد
در اين ميان، علي تاجرنيا، فعال اصلاح طلب و عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت نيز با بيان اين که هيچ حزب يا جريان يا مجموعهاي به نام اعتدال گرايان نيست که پاسخ گوي وضعيت دولت روحاني باشد بلکه اصلاحطلباني که ايشان را تحت حمايت قرار دادند الان از طرف مردم مورد پرسش هستند، افزود: از چهرههاي سياسي بخواهيد ۱۰ وزير از دولت روحاني نام ببرند، بلد نيستند. بسياري از اين چهرههاي وزير در دولت آقاي روحاني افراد بدون سابقه براي قرار گرفتن در اين جايگاه و ناکارآمد در مجموعههاي خودشان هستند، اين تجربه پيش روي ماست.
مرعشي: وقتي دولت دوستان خود را تنها ميگذارد، طبيعي است که تنها ميماند
در همين حال حسين مرعشي، سخنگوي حزب کارگزاران نيز در گفتوگو با ايلنا در واکنش به گلايههاي اخير رئيسجمهور نسبت به گروهها و سياسيون داخلي مبني بر عدم همراهي لازم در سالهاي اخير، گفت: من به آقاي رئيسجمهور حق ميدهم، دولت در اين سه سال اخير با ناجوانمردي خارجيها در شرايط بسيار سختي قرار گرفت اما در داخل هم دوره سختي را به اين دليل که روابط عمومي دولت آنچنان قوي نبود که بتواند شرايط سخت کشور را درست براي مردم توضيح دهد، سپري کرد.
وي ادامه داد: يک نقد هم به سياسيون ايراني وارد است و آن اينکه وقتي شرايط سخت شده و مردم ناراضي ميشوند، آنها به جاي اينکه بيايند و به مردم آگاهيبخشي کنند، با مردم عصباني و ناراضي همنوايي ميکنند و اين يک واقعيت در سياست ايران است.
مرعشي در پاسخ به اين فرض که شايد گلايه روحاني از دوستان و حاميان سياسي خود باشد، با اشاره به يک شعر از باباطاهر اظهار داشت: پاسخي که من ميتوانم از ناحيه دوستانمان به آقاي روحاني بدهم، خيلي کوتاه است و ميتوانم بگويم که؛«چه خوش بي مهرباني هر دو سر بي/که يکسر مهرباني دردسر بي» به هر حال کملطفيهاي دولت نسبت به متحدان خود کم نبوده و اينگونه نبوده که حاميان دولت، يکطرفه دولت را ترک کرده باشند. وقتي دولت اشتباهات بزرگي را مرتکب ميشود و دوستان خود را تنها ميگذارد، طبيعي است که تنها ميماند و اين اجتناب ناپذير است.
وي افزود: اصلاحطلبان از دولت بابت حوادثي مانند گراني بنزين، خيلي گلهمند هستند و هميشه گلايههاي خود را بيان کردهاند اما بههرحال اگر امروز آقاي رئيسجمهور گلايه دارند ما به ايشان حق ميدهيم ولي اين گلايه دوجانبه است و خوب بود که مهرباني دوجانبه اعمال مي شد. اگر آقاي روحاني همراهي با دوستان را ترک نکرده بودند، دوستان اگرچه همراهي با ايشان را ترک نکردند اما ميتوانستند ايشان را بيشتر همراهي کنند.