فعال اصلاح طلب: باید روسای قوا قبل از شرکت در انتخابات استعفا بدهند

برنا/ يک فعال سياسي اصلاح طلب گفت: بايد فرآيندي اتخاذ بشود که شائبه بهره برداري از جايگاه هاي قدرت در مبارزات انتخاباتي به حداقل برسد يعني علي القاعده اگر به سمت انتخابات عادلانه بخواهيم پيش برويم، بايد روساي قواي سه گانه خصوصا رئيس قوه قضائيه و مقننه براي شرکت در انتخابات از سمت خودشان استعفا بدهند و يا حداقل براي يک بازه زماني در اين جايگاه حضور نداشته باشند تا در رقابت هاي انتخاباتي شرکت کنند.
«سعيد شريعتي»، عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت، در گفتگو با برنا با اشاره به اين مطلب که منع قانوني براي کانديداتوري روساي قواي مقننه و قضائيه وجود ندارد، اظهار کرد: بايد فرآيندي اتخاذ بشود که شائبه بهره برداري از جايگاه هاي قدرت در مبارزات انتخاباتي به حداقل برسد يعني علي القاعده اگر به سمت انتخابات عادلانه بخواهيم پيش برويم، بايد روساي قواي سه گانه خصوصا رئيس قوه قضائيه و مقننه براي شرکت در انتخابات از سمت خودشان استعفا بدهند و يا حداقل براي يک بازه زماني در اين جايگاه حضور نداشته باشند تا در رقابت هاي انتخاباتي شرکت کنند.
او افزود: در حال حاضر قانون اين اجازه را مي دهد که آقايان بدون استعفا در انتخابات رياست جمهوري شرکت کنند و سابقه هم داشته است. آقاي هاشمي رفسنجاني در سال 68 رئيس مجلس بودند و در انتخابات کانديدا رياست جمهوري شدند و در سال 76 هم آقاي ناطق نوري رئيس مجلس بودند و در انتخابات شرکت کردند لذا از لحاظ قانوني و سابقه قانوني مانعي وجود ندارد ولي اگر اصل را بر خدمت و کار براي رضاي خلق و خداوند قرار بدهيم، هم قوه قضائيه مسائل و مشکلات عمده اي دارد که رئيسي مي تواند در همان سمت قضايي، انجام وظيفه کند و هم بخش عمده اي از موانع پيشرفت کشور مربوط به اختلالاتي هست که در قوه قضائيه وجود دارد و همت زيادي مي طلبد که اين موانع رفع و مشکلات حل شود، که به نظر من رئيسي اگر مي خواهد منشا خدمتي باشد در قوه قضائيه باشد بهتر است.
شريعتي خاطرنشان کرد: در قوه مقننه هم اين مسئله وجود دارد. هنوز يک سال از انتخابات قوه مقننه نگذشته و هنوز قاليباف به سالگرد رياست مجلس نرسيده است که به نظر من، اگر بخواهد خدمت کند در همان قوه مي تواند، منشا خدمت باشد. حرف من به دليل ترس از حضور آنها نيست بلکه هر دو اين بزرگواران در انتخابات گذشته بودند و شکست خوردند. آرا قاليباف آنقدر پايين بود که ترجيح داد در دوره قبل کناره گيري کند.
او گفت: در دو دوره قبل قاليباف تقريبا به جز سال 88، از سال 84 به اينطرف در همه انتخابات شرکت کرده و وزن او در جامعه مشخص است. به نظر من قاليباف به سختي مي تواند براي انتخابات راي جمع کند مگر اينکه با قوانيني که در مجلس در دست اقدام دارند، عملا شاهد يک رقابت درون گروهي باشيم. اين که چند نفر از يک طيف با هم رقابت کنند و يکي از آنها انتخاب شود، ديگر نيازي به برگزاري انتخابات نيست.
اين چهره سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه لاريجاني را اصلاح طلب نمي دانم، تصريح کرد: لاريجاني از نظر جهت گيري آدم باسابقه اي است. اينطور نيست که نظر ما در جهت گيري هاي سياسي او تاثيري ايجاد کند. لاريجاني کسي بود که در دفتر او جلسات مخالفان اصلاحات در زمان خاتمي، تشکيل مي شد و به دستور رهبري و با گزارش وزارت اطلاعات، آن کانون منحل شد. کسي که سابقه چنين نگرشي به جريان اصلاحات داشته و از همه ظرفيتهاي خود در صدا و سيما و همه مناسک براي تضعيف اصلاحات، استفاده کرده چطور امکان دارد که بگوييم کانديدا حتي اجاره اي اصلاح طلبان است. او يک نيروي سياسي داراي تحليل است و مي تواند خودش را به راي مردم بگذارد که مانعي از اين جهت وجود ندارد.
او افزود: قاليباف سال ها رئيس قوه مقننه بود و به هرحال جزو رجال کشور است اما احتمال اينکه اصلاح طلب باشد، نزديک به صفر است. لاريجاني کانديدا يک بخش خاصي از اصولگرايان بوده که تا حدودي سنتي و ميانه رو است. به نظرمن او همان وزني را که الان دارد، در سال ۸۴ هم داشت. اصلاح طلبان ترجيح مي دهند با کانديدايي که سابقه اصلاح طلبي دارد در انتخابات حضور پيدا کنند.
شريعتي در پاسخ به اين سوال که آيا اصلاح طلبان گزينه اي براي انتخابات دارند، گفت: اصلاح طلبان عرض و طولشان آنقدر زياد است که هر کسي مي تواند مدعي اصلاح طلبي باشد ولي من شخصا هيچ انگيزه اي ندارم که به لاريجاني راي بدهم حتي اگر گروهي از اصلاح طلبان بگويند که او را حمايت مي کنند. به نظرمن لاريجاني هيچ وقت اصلاح طلب نبوده و به هيچ عنوان نمي تواند، گزينه اصلاح طلبان باشد.