شافعی: فصل مشترک همکاری مجلس و اتاق بازرگانی آغاز شده است

خانه ملت/ رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي با بيان اينکه فصل مشترک مجلس و اتاق بازرگاني آغاز شده است، گفت: بررسي مصوبات کميسيون تلفيق مانند کاهش نرخ ماليات بر سود اشخاص حقيقي حاوي پيام هاي مثبتي در جهت توجه به بخش مولد اقتصاد است.
غلامحسين شافعي، رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي در يازدهمين نشست هيات نمايندگان دوره نهم اتاق بازرگاني ايران، گفت: از زحمات نمايندگان مجلس، کميسيون هاي تخصصي، مرکز پژوهش ها و اعضاي کميسيون تلفيق لايحه بودجه براي بررسي بودجه سال آينده تشکر مي کنم.
وي افزود: بررسي مصوبات کميسيون تلفيق مانند کاهش نرخ ماليات بر سود اشخاص حقيقي حاوي پيام هاي مثبتي در جهت توجه به بخش مولد اقتصاد است.
شافعي با بيان اينکه از زمان آغاز به کار مجلس يازدهم موضوعاتي مانند بهبود محيط کسب وکار و ارتقاء حوزه اقتصادي برنامه اصلي نمايندگان بوده است، اضافه کرد: در سال هاي اخير در نظام قانونگذاري دچار تصويب قوانين متعددي در حوزه هاي مختلف بوديم که خوشبختانه شما در روزهاي شروع فعاليت خود در اين مجلس مطرح کرديد که قانونگذاري بر نظارت اولويت دارد.
رئيس اتاق بازرگاني ايران، در تشريح تصويري از اقتصاد ايران، ادامه داد:حدود 15 سال از ابلاغ سند چشم انداز 20 ساله، شرايط نامطلوب، ارزيابي شده است.
وي با بيان اينکه کشورهاي همسايه براي جذب سرمايه، مشوق هايي براي سرمايه گذاران در نظر مي گيرند در حالي که در کشور ما اين چنين نيست، تصريح کرد: برنامه هفتم توسعه آخرين فرصت براي ايجاد زمينه هاي لازم به منظور تحقق سند چشم انداز توسعه است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي با انتقاد از تعدد بخشنامه ها، ادامه داد: مصوبات مجلس در شوراي نگهبان بررسي مي شود در حالي که بخشنامه ها و آئين نامه از اين مسير عبور نمي کنند و در بسياري موارد آئين نامه هاي اجرايي روح قانون را تحت تاثير قرار مي دهند.
وي با بيان اينکه فصل مشترک مجلس و اتاق بازرگاني آغاز شده است، تصريح کرد: رئيس مجلس شوراي اسلامي برخواسته از مردم است بنابراين از شما مي خواهيم از تصميمات خلق الساعه جلوگيري شود و قوانين را عطف به ماسبق نکنيد.
خوانساري: ارز چند نرخي به جز از بين بردن توليد، فساد و رانت هيچ مشکلي را حل نمي کند
مسعود خوانساري، نايب رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي در اين نشست، گفت: در 40 سال گذشته تورم در کشور دو رقمي بوده همچنين نقدينگي افزايش چشمگيري پيدا کرده است اين در حالي است که همه کارشناسان سرمايه در گردش را به بهمني تشبيه مي کنند که موجب صدمه به بازار سهام، ارز و مسکن مي شود که ما نيز شاهد اين اثرات در اقتصاد کشور بوديم.
وي با بيان اينکه صادرات در توسعه توليد ناخالص ملي اثرگذار است، ادامه داد: عليرغم اينکه کاهش قيمت ريال فرصت مناسبي براي گسترش صادرات بود، اما به دليل تصميمات غيرکارشناسي اين فرصت از دست رفت و نه تنها افزايش در اين حوزه نداشتيم بلکه شاهد کاهش صادرات غيرنفتي نيز بوديم.
خوانساري تاکيد کرد: ارز چند نرخي به جز از بين بردن توليد، فساد و رانت هيچ مشکلي را حل نکرده و بخش خصوصي را از چرخه رقابت خارج مي کند.
چمن آرا: خلق پروژه جديد خيانت به کشور است
در ادامه اين نشست، محسن چمن آرا، رئيس کميسيون احداث و خدمات فني و مهندسي اتاق ايران، گفت: بهتر است پروژه ها به بخش خصوصي واگذار شود تا بتوان با استفاده از سرمايه سرگردان در کشور زمينه تکميل آن ها را فراهم کنيم.
وي با بيان اينکه با راه اندازي پروژه هاي عمراني صنعت نيز رونق مي گيرد، تصريح کرد: مي توان طرح هاي نيمه تمام را با استفاده از بازار سرمايه و LC داخلي به اتمام رساند، خلق پروژه جديد خيانت به کشور است.
حاج بابا: بزرگ ترين چالش تخصصي کميسيون پول و سرمايه عطف به ماسبق شدن قوانين است
محسن حاجي بابا، رئيس کميسيون پول و سرمايه در ادامه اين نشست، اظهار کرد: بزرگ ترين چالش تخصصي کميسيون پول و سرمايه عطف به ماسبق شدن قوانين است اين در حالي است که در قانون مدني نيز آمده قوانين عطف به ماسبق نشوند.
وي اضافه کرد: در مورد قانون تراکنش هاي بانکي قرار بود از سال 1395 اجرايي شود، در حالي که سازمان امور مالياتي اين قانون را از سال 89 به اجرا درآورده و اين موضوع موجب هزينه هاي سنگين موديان شده است.
انصاري: تصميمات شتابزده ارزي دست و پاي صادرات را بسته است
محمدرضا انصاري، نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران در اظهارات خود به مسئله صادرات و ارز اشاره کرد و گفت: دغدغه معيشت مردم، بهبود توليد و رونق توليد به توسعه صادرات مرتبط است و نميتوان آنها را از هم تفکيک کرد. همه کشورهاي پيشرفته نيز در حوزه توسعه صادرات و مقرراتزدايي پيشرو بودند.
وي افزود: سياستگذاري در مجلس بايد بر همين محور باشد و به آنها به طور برجسته توجه شود، توجه ويژه به حوزه صادرات از مجلس شروع ميشود و صادرات ارتباط تنگاتنگي با ارز دارد. متأسفانه از 3 سال گذشته اقدامات شتابزده و مخربي درباره ارز صورت گرفته و ارزهاي 4200 توماني يا نيمايي دست و پاي صادرکنندگان را بستهاند.
انصاري با تأکيد بر حمايت از صادرکنندگان گفت: اين فرصتي است که نبايد از دست داد، با انجام اقدامات بيهزينه ميتوان گرهها را باز کرد، حمايت از صادرکننده در عرصه جهاني رقابت آنها را نيز افزايش ميدهد بنابراين مجلس ضمن جلوگيري از بخشنامههاي خلقالساعه بايد بر اجراي قوانين نظارت کند.