نماد آخرین خبر

شورای آتلانتیک: «ایران» اولویت دستور کار بایدن در خاورمیانه است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
شورای آتلانتیک: «ایران» اولویت دستور کار بایدن در خاورمیانه است

ايسنا/ يک انديشکده آمريکايي در گزارشي درباره اولويت‌هاي رئيس‌جمهور جديد آمريکا در عرصه سياست خارجي و مسائل داخلي تاکيد کرد که اگرچه خاورميانه جزو ۱۰ اولويت اول بايدن نيست اما تحولات هسته‌اي اخير ايران مورد توجه او خواهد بود.

انديشکده شوراي آتلانتيک در گزارش خود با اشاره به چالش هاي کنوني پيش روي دولت جديد آمريکا نوشت:  يک دهه است که سوريه درگير جنگ داخلي است. يمن با بحراني انساني دست و پنجه نرم مي کند. منازعه مداوم بين اسرائيل و فلسطيني ها تمام نشدني به نظر مي رسد و شمار قربانيان کوويد-۱۹ در سراسر خاورميانه رو به افزايش است.

هر کدام از اين بحران ها يک چالش عمده در سياست خارجي ايالات متحده به شمار مي آيد، اما شماري از  کارشناسان روي اين مساله اتفاق نظر دارند که احتمالا آنچه اول مورد توجه دولت جديد آمريکا قرار مي گيرد، تحولات هسته اي اخير ايران است.

کارلوس پاسکال، قائم مقام ارشد بخش انرژي جهاني در آي.اچ.اس مارکيت و سفير پيشين آمريکا در مکزيک و اوکراين در اين باره گفت: ايران واردات اورانيوم غني شده خود را افزايش داده است. اين امر بايد خيلي سريع مورد توجه قرار بگيرد و بايدن مي بايست اين مهم را در اولويت قرار دهد.

همچنين ابتسام الکتابي، رئيس مرکز سياست گذاري امارات در ابوظبي نيز اظهار داشت: ايران سعي دارد ايالات متحده را از منطقه بيرون و از چين و روسيه براي پر کردن خلاء آن استفاده کند. اگر آمريکا بخواهد رد پاي خود را در منطقه کمرنگ کند، اين بزرگ ترين تهديد براي آن خواهد بود.

همچنين ويليام وشلر، مدير مرکز خاورميانه و برنامه هاي خاورميانه در مرکز رفيق حريري شوراي آتلانتيک، هشدار داد اين تصور که ايالات متحده منطقه را رها کند، بر کل اتفاقات در منطقه تاثير منفي گذاشته است.

شوراي آتلانتيک ادامه داد: اسرائيل به ايران به مثابه تهديدي مي نگرد که بايد سريعا به آن رسيدگي شود. آموس يادلين، مدير اجرايي موسسه مطالعات امنيت ملي دانشگاه تل آويو معتقد است که دولت بايدن مسائل زيادي براي رسيدگي دارد: کوويد-۱۹، اقتصاد، تنش هاي نژادي، چين ، روسيه و کره شمالي. خاورميانه در ده اولويت اصلي نيست. با اين حال، ايران با گام هاي کاهشي و ارتقاي برنامه هسته اي يک اولويت خواهد بود.

وي بر اين باور است که دموکرات ها به برجام متعهد هستند. اين، يک وعده انتخاباتي از سوي بايدن هم به شمار مي رود.

در صورت بازگشت مجدد به توافق هسته اي، ايران فروش نفت را از سر مي گيرد. يادلين در اين باره گفت: ما در حال حاضر نمي‌دانيم صحبت از چه ميزان صادرات ايران است. در شرايط صادرات کم مي شود ۷۰۰ هزار بشکه در روز را برآورد کرد. ما با توجه به اينکه بخشي از صادرات نفتي ايران به چين ثبت نمي شود، ممکن است صحبت از بيش از يک ميليون بشکه در روز در ميان باشد و اگر ايالات متحده تحريم ها را بردارد، اين رقم بيشتر خواهد شد.

با اين حال، برندا شفر، يکي از اعضاي ارشد غير مقيم مرکز انرژي جهاني شوراي آتلانتيک مي گويد که انتظار دارد ايران حتي قبل از هرگونه مذاکره درباره توافق هسته اي نفت بيشتري به بازار عرضه کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره