حمایت علمالهدی از کارگران: اضطراب کارگر مضر است
تسنيم/ امام جمعه مشهدمقدس با انتقاد از دستمزد پايين کارگران گفت: امروز کارگر نميداند اصلا تا آخر سال کارش ادامه دارد يا نه. اين اضطراب کارگر و دغدغه کارگر مضر است.
آيتالله سيداحمد علمالهدي ظهر امروز در خطبههاي نماز جمعه مشهد در جوار بارگاه منور رضوي اظهار داشت: کلام ما در خطبه اول برحسب دستور مقام معظم رهبري درباره تقواي عملي بود و در مورد تقواي عملي در خانواده بحث کرديم؛ عمل به تقوا در جريان انجام وظايف در درون زندگي خانوادگي در چيست؟
وي گفت: بزرگترين عمل به تقوا در زندگي خانوادگي مسئله تربيت فرزند براساس تقوا است؛ تربيت تقوايي براي فرزندان بزرگترين وظيفهاي است که يک پدر و مادر متدين و مقيد به تقوا در زندگاني خودشان بايد در دستور کار قرار دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه با اشاره به لطف و عنايت خواهران و برادران در اقامه سوگ صديقه اطهر(س) گفت: اين عشق و ارادت با وجود همهگيري اين ويروس منحوس صورت گرفت؛ اين خصوصيتي که در شعائر خياباني و در و ديوار شهر ديده شد نيز اوج ارادت به اهل بيت(ع) از سوي مردم بود.
علمالهدي خاطرنشان کرد: در مراسم اجتماع بزرگ فاطمي در اين مکان و ميدان شهدا نيز روز شهادت شرکت بسيار مجللي صورت گرفت و اميدوارم که در ولادت باسعادت آن حضرت و همچنين در جريان سالگرد پيروزي انقلاب مقدس اسلامي اين حيث ولايتمداري را شما عزيزان اعم از مسئولان و نهادها و مردم و اصناف به بهترين وجه اجرايي کنند.
وي افزود: اگر به خاطر بيماري منحوس کرونا نميتوانيم راهپيمايي را برگزار کنيم رژه خودرويي و موتوري را به نحوي صورت دهيم که اين نقيصه امسال به نحو احسن اجرا شود.
امام جمعه مشهدمقدس با اشاره به آغاز دهه مبارکه فجر تصريح کرد: قرآن کريم به حضرت موسي(ع) متذکر ميشود که ايام الله را به مردم بايد يادآور شد زيرا اين تذکر ايام الله نشانههايي است که مردمي که ميخواهند در مسير انقلاب شکور و صبور و شکرگزار نعمت انقلاب باشند با اين يادآوري ميتوان اين قدرت استقامت را در مردم ايجاد کرد.
علمالهدي افزود: ما همان مردمي هستيم که بايستي در تداوم انقلاب هم صبار و هم شکور باشيم؛ چهل و دومين سالگرد پيروزي انقلاب در دهه فجر امسال شکل گرفت اما اين انقلاب تمام نشده است؛ ما هنوز ميانه راه انقلاب هستيم و به نقطه آخر و پاياني انقلاب نرسيدهايم؛ اينکه يک نظام ناپاک ستمشاهي سقوط و يک نظام ديني شکل گرفت اين تمام انقلاب نبود؛ پيروزي انقلاب يعني اينکه در نقطه عطف انقلابي که امام بزرگوار صورت دادند ابزار و اهرمي به دست انقلاب افتاد تا با اين اهرم و ابزار، انقلاب توسعه پيدا کند و امت اسلام را فراگيرد و مسير خود را با قدرت ادامه دهد.
علمالهدي بيان کرد: نظام جمهوري اسلامي اهرم و عصايي به دست انقلاب بوده و ميباشد و بايستي از همه برکات آن براي تداوم انقلاب خود بهره بگيريم؛ بخشي از مشکلات امروز ما ناشي از استکبار و بخشي نيز ناشي از ندانمکاري و مديريتها است.
وي بيان کرد: مردم با دست خالي و با سينه خشک انقلاب را به پيروزي رساندند و امروز، روز ذلت آمريکاست و دموکراسي پوشالي آمريکا نمايان شده و منفورترين جريان حکومتي در دنيا جريان حکومت آمريکاست و رشد علمي ما و حرکت دانش بنيان ما در تامين سلاحهاي دفاعي کار را به جائي رسانده که امروز آمريکا از موشک ما ميترسد و بايد در برابر اين فشارهاي معيشتي نوميد شويم؟
وي گفت: انقلاب ما همه چيز براي ما داشت و شخصيت باعظمت علمي و دانش بنيان را براي ما رقم زد و نسل باسواد امروز ما بر سر سفره اين انقلاب نشسته است. چرا بايد ناراحت باشيم؟ از يک سو بايد عزيزان مسئول ما و از سوي خود مردم وارد ميدان شويم و فعاليت کنيم و نگذاريم اين فشارها مردم را در مضيقه قرار دهد.
امام جمعه مشهدمقدس اظهار داشت: ما در اين قضيه بايد فعاليت کنيم؛ نمونهاش کاري که در همين شهر و استان رقم خورد و در مقابل کرونايي که خانمان برانداز بود 2550 مسجد با عنوان سنگر سلامت پاي کار آمدند و استان ما را به رنگ آبي رساند و به برکت امام هشتم و صديقه اطهر به زودي اين ويروس ريشهکن ميشود.
علمالهدي تاکيد کرد: امروز مهمترين قشري که بايد به آنها رسيدگي شود قشر کارگر است؛ در جهش توليد محور اصلي کارگر است؛ مواد خام و ابزار در مرحله بعد از کارگر است و بايد در فکر جريان کارگر و قدرت کار و توليد باشيم. بايد زندگي کارگر را اداره کرد و تنها مسئله دستمزد مشکل را حل نميکند.
وي ادامه داد: اين کارگر بايد از نظر زندگي در رفاه و آرامش باشد تا بتواند با اخلاص کامل فعاليت جهادي خود را صورت دهد. عزيزان ما در شوراي عالي کار و نمايندگان دولت و مجلس و نمايندگان کارگري سعي کنند زندگي کارگر اداره شود. در گذشته يک کارفرماي متدين که يک کارخانهاي را راه ميانداخت شبهاي جمعه چندين گوسفند ذبح و گوشت آن را ميان کارگرانش تقسيم ميکرد اما امروز کارگر نميداند اصلا تا آخر سال کارش ادامه دارد يا نه. اين اضطراب کارگر و دغدغه کارگر مضر است.
علمالهدي عنوان کرد: بايد مشکل اشتغال کارگر را برطرف کرد؛ بايد در عرصه مديريت کار به کارگر امنيت شغلي داد و رفاهش تامين شود؛ اين کارگر در رزق شبانهروزش نيز بعضا تامين ندارد. بايد خدمات به کارگر داد. فعاليتهاي خدماتي نسبت به قشر کارگر بايد توسعه پيدا کند. اگر نتوانيم کارگر را اداره کنيم و اگر نتوانيم اين مسئله را مديريت کنيم مسئله جهش توليد مشکل ميشود.
وي بيان کرد: در درون خودمان بايد حلاوت و شيريني عزت بينالمللي را لمس کنيم؛ مردم ما در درون خانوادهها بايد از برکتي که در نظام بينالملل به برکت انقلاب داشتهايم بهره ببرند. اين حلاوت و شيريني در کام مردم ما نبايد تلخ شود.