روحانی: حضور بیش از 70 درصدی مردم در انتخابات، منشور امام(ره) را محقق میکند

ايرنا/ رئيس جمهور با بيان اينکه اگر بيش از ٧٠ درصد مردم پاي صندوق رأي بيايند، منشور امام (ره) در ١٢ بهمن ۵٧ محقق شده است، گفت: وقتي دو سوم جمعيت پاي صندوق آرا مي آيند اين راي فقط به ثمره نيست به شجره هم هست آراي مردم پاي صندوق هم به ثمره و هم به شجره است.
حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور و اعضاي هيئت دولت صبح امروز با حضور در مرقد مطهر امام خميني(ره) با آرمانهاي بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي تجديد ميثاق کردند.
حجت السلام والمسلمين حسن روحاني روز دوشنبه در مراسم تجديد ميثاق اعضاي هيات دولت با آرمانهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در چهل و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، گفت: خداوند بزرگ را سپاسگذاريم که براي هشتمين نوبت در هشت سال دولت تدبير و اميد در دهه فجر انقلاب اسلامي موفق شديم مضجع شريف امام را زيارت کنيم. البته اين ايام هم مصادف است با ميلاد با سعادت دخت پيامبر عظيم الشأن اسلام، حضرت زهراي مرضيه عليهاسلام و همچنين سالروز ولادت امام راحلمان در همان روز بوي ديگري امسال به دهه فجر داده است.
رييسجمهوري اظهار کرد: امام عزيز و بزرگوار ما در طول نهضت اسلامي و انقلاب اسلامي درسها و راههاي بسيار ارزشمندي را به ما و جامعه ايران و جامعه اسلامي آموخت. در اکثر نهضتها و انقلابها معمولاً رهبران يا بر احزاب سياسي تکيه مي کنند يا قدرتهاي نظامي. قدرت نظامي چريکي را تشکيل ميدهند و يا اينکه با قدرتهاي خارجي، آنهايي که مخالف با حکومت قبلي هستند نوعي تماس برقرار ميکنند تا بتوانند به موفقيت و پيروزي برسند.
روحاني ادامه داد: امام (ره) هيچ يک از اين راهها را انتخاب نکرد، امام (ره) قدرت اصلي را قدرت مردم ميدانست و تلاش ميکرد اذهان و افکار مردم براي آن مسير و راهي که امام براي انقلاب انتخاب کرده بود، اقناع شود.
وي اظهار کرد: امام از سالها پيش به خوبي مي دانست که قدرت نرم بر قدرت سخت پيروز خواهد شد و آن قدرت نرم را انتخاب کرده بود. دوازدهم سال ۵۷ نشان داد که امام در مسير و راهش چگونه پيروز شد. روز ۱۲ بهمن روزي بود که امام (ره) سرمايه اجتماعي را به رخ جهانيان کشيد.
رييس دولت دوازدهم با بيان اينکه روز دوازدهم بهمن بيترديد يوم الخميني بود، اظهار کرد: اگر در روز عاشورا مردم تظاهرات کردند هم عشق به امام حسين و هم عشق به راه و مسير امام مردم را به خيابان ها کشاند. اگر در روز اربعين مردم به عشق شهداي کربلا و انقلاب اسلامي به خيابانها آمدند، ۱۲ بهمن نه تاسوعا و نه عاشورا و نه اربعيني بود آن روز ويژه امام بود يعني همه مردم به استقبال رهبري آمدند که حداقل ۱۴ سال در انتظار چنين روزي بودند.
روحاني ادامه داد: هر که را توانستند گرفتند، زندان بردند و تبعيد کردند، همان رژيم زندان و تبعيد را پايان داد اما امام نگذاشت قدرت جباري که او را تبعيد کرده بود، آن قدرت جبار او را برگرداند امام اول آنها را بيرون ريخت بعد براي آمدن پيروزمندانه خودش زمينه را مهيا کرد. استقبال عظيمي که از مهرآباد تا بهشت زهرا انجام گرفت نشان داد که امام داراي چه محبوبيت و چه نفوذي در ميان مردم است.
رييس دولت تدبير و اميد اظهار کرد: نطق امام در دوازدهم بهمن اولين نطق ايشان در ايران بعد از ۱۴ سال بود. آخرين نطق امام مربوط ميشود به سال ۴ آبان ۴۳ که درباره کاپيتولاسيون صحبت کرد و بعد هم تبعيد شد و بعد از آن سخنان امام و اعلاميههاي ايشان يا در نجف يا در پاريس بود و اولين بار بود که بعد از ۱۴ سال دو مرتبه امام در اين سرزمين با ملت خود و با جهانيان حرف زد.
وي با بيان اينکه نطق امام در روز دوازدهم بهمن منشور جمهوريت و اسلاميت ماست، گفت: آن نطق به عنوان پايه و اساس نظام ماست و ما تا زماني که با کلام امام و منطقه امام در ۱۲ بهمن ۵۷ در تماس هستيم و در کنار آن هستيم و مجري آن هستيم همچنان پيروز خواهيم بود.
روحاني با اشاره به نطق تاريخي حضرت امام خاطر نشان کرد: نطقي که امام در کنار مرقد پاک شهيدان اين سرزمين ايراد کرد، امام در آن نطق ارواح شهدا و همه ملت ايران و جهان را به گواه گرفت. او در آن نطق تنها از مشروعيت ديني حرف نزد. از مقبوليت و راي مردم حتي از عقلانيت و مقبوليت هم حرف زد و گفت رژيم سلطنت رژيم عقلاني نيست هيچ عقلي نميپذيرد که فردي زماني با کودتا و يا بر فرض راي، بر سر کار آمده باشد، چه کاري به ما دارد.
رييس دولت دوازدهم افزود: امام به صراحت گفت پدران ما اوليا ما نيستند، ما بايد به دولت و نظامي که ميخواهيم راي بدهيم و آن را برگزينيم، او از آراي مردم سخن گفت، از عقلانيت سخن گفت و با اين دلايل محکم مسير انقلاب را مشخص کرد.
وي افزود: امام در ۱۲ بهمن ۵۷ گفت نظامي از ديدگاه او مشروع است که آن نظام عقلاني، مورد راي و نظر مردم، و در چارچوب اساس و موازين اسلام باشد. راه و مسير همان است، راهي که او براي ما انتخاب کرد دولتي که گفت تعيين ميکنم به خاطر اينکه مردم به من اعتماد دارند گفت من دولت تعيين ميکنم.
روحاني خاطر نشان کرد: اين سخن امام سخن مهمي در اجتهاد و فقه سياسي شيعه بود. او به ولايت شرعي خود اتکا نکرد بلکه با اتکا به نظر و راي مردم دولت تعيين کرد پس مسير را به خوبي براي ما مشخص کرد.
رييس دولت تدبير و اميد افزود: اجتهاد پويا در راه امام مهم است، راه امام و توسعه راه امام براي ما اهميت دارد امام در منشور براي ما تبيين کرد که ارزشها انقلاب ثابت است، اما روشها ثابت نيست. در هر زماني و در هر شرايطي ما بايد روش صحيح و درست منطبق با شرايط زمان را براي اهداف بلند انتخاب کنيم. راه امام (ره) به اين معناست که امروز به خوبي از سيره امام و از کلام امام استنباط کنيم که راه مان را به خوبي برگزينم و انتخاب کنيم.
رييس جمهوري گفت: امام (ه) در آن نطق تاريخي بر آراي نسل حاضر تاکيد کرد و حتي اشاره کرد که آرا نسل ديروز نميتواند مبنا براي نسل امروز باشد. در هر مقطعي مردم بايد با آرا خود نظام مورد نظر خود را برگزينند. امام در همان نطق به قاعده سلطه اشاره کرد که مردم نسبت به سرنوشت خود مي توانند تصميم بگيرند. اينجا آن مسير و راه درستي است امام (ره) حاکميت اسلام را با حکومت مردم در کنار هم تلفيق مي کند و به ما مي گويد که چگونه بايد مسير را ادامه دهيم.
روحاني در ادامه به انتخابات و آمدن مردم پاي صندوقهاي آرا در طول ۴۲ سال از انقلاب اشاره کرد و گفت: در اکثر انتخاباتهاي ما گاهي جمعيت بيش از دوسوم و بيش از ۷۰ درصد مردم پاي صندوق آرا آمدند. وقتي دوسوم جمعيت پاي صندوق آرا ميآيند اين راي تنها به ثمره نيست، به شجره هم است. ميوه اي که ميچينند و به آن اعتقاد دارند از آن درختي است که آن درخت را پذيرفته و قبول کرده است.
وي افزود: آراي مردم پاي صندوق هم به ثمره و هم به شجره است. هم به انتخاب فرد در آن انتخابات و هم راي به نظام است. اين که امام (ره) به ما فرمود آراي مردم در هر نسل و هر زمان، زماني محقق ميشود که ما يک انتخابات پرشور رقابتي پيش پاي مردم بگذاريم. اگر مردم ۷۰ و چند درصد پاي صندوق آرا آمدند آن منشور ۱۲ بهمن امام (ره) ادامه پيدا کرده و آن راه را ادامه داديم.
رييس جمهور با تاکيد بر اين که سال بسيار سختي را پشت سرگذاشتيم، گفت: از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال هم با مشکلات جنگ تحميلي اقتصادي و هم با مشکلات کرونا روبرو بوديم، اما من در محضر روح بلند امام (ره) ميتوانم به جرات بگويم که در اين دوران سخت جنگ تحميلي و در دوران سخت کرونا که هر دو دست به دست هم داده و مردم ما را در رنج و فشار قرار داده بود همه ما تلاش کرديم و از همه توان و امکان مان براي کاهش رنج مردم استفاده کرديم.
وي افزود: امروز هم علايم و آثار اقتصادي و هم علامت صحت و سلامت جامعه در برابر اين ويروس نشان ميدهد که ملت ما ملت موفقي بوده است. هرجا ما در کنار مردم بوديم و هرجا مردم را قانع کرديم و هر جا مردم به صحنه آمدند ما در هر مشکل و معضل جامعه توانستيم به پيروزي برسيم. امروز هم معتقديم تا مردم در کنار نظام هستند و تا مردم پذيرفتند که ما خادم آنها هستيم ميتوانيم راه و مسير امام (ره) را براي سالها و دهها و براي قرنها ادامه دهيم.
رييس جمهوري در پايان دهه مبارک فجر انقلاب اسلامي و ورود به چهل و سومين سال انقلاب اسلامي را به ملت ايران و خاندان بزرگ امام و به يادگار عزيز امام تبريک گفت و گفت: اميدواريم روح امام (ره) از ما راضي باشد و توانسته باشيم در حد توان مسير و راه امام را طي کرده باشيم و در ادامه راه تا پايان دولت بتوانيم پيمانمان را با امام راحل تا ساعت آخر حفظ کنيم.