مقام بحرینی: در توافق آتی ایران حضور کشورهای عربی ضروری است
فارس/ رئيس کميسيون امور خارجه، دفاع و امنيت ملي پارلمان بحرين ميگويد که قطر در اجراي تعهدات خود ذيل توافق «العُلا» جدي نيست.
«محمد السيسي البوعينين» رئيس کميسيون امور خارجه، دفاع و امنيت ملي مجلس نمايندگان (پارلمان) بحرين گفت که طرف قطري در اجراي تعهدات خود ذيل توافق «العُلا» جديت نشان نميدهد.
توافق العُلا اشاره به آشتي عربستان سعودي با قطر دارد که بر اساس آن دو کشور تلاش کردند به چند سال بحران و قطع روابط پايان بدهند اما به نظر ميرسد اختلافات رياض، ابوظبي، قاهره و منامه با دوحه همچنان ادامه دارد.
بنا بر گزارش خبرگزاري بحرين (بنا)، السيسي روز يکشنبه (ديروز) در ديدار با «عبداللطيف بن راشد الزياني» وزير خارجه و شماري از مسئولان وزارت خارجه بحرين مدعي شد که بحرين حسن نيت خود را نشان داده و به مفاد توافقنامه العفلا پايبند است و آن را گامي در جهت حل موارد اختلافي با قطر ميداند اما طرف قطري هيچ جديتي براي پايبندي به تعهداتش نشان نميدهد.
السيسي گفت: نشست خوبي با وزير و مسئولان وزارت خارجه براي بررسي مهمترين مسائل منطقهاي و جهاني برگزار کرديم و در اين نشست تأکيد شد که طرف قطري به تعهدات خود از جمله اصلاح ضرر و زيان به منظور آغاز مرحله جديد ثبات منطقهاي و دستيابي به تکامل مورد نظر در شوراي همکاري خليج فارس، پايبند نيست.
اين ادعا پس از امضاي توافق آشتي در نشست اخير شوراي همکاري خليج فارس در العُلا واقع در شمال غرب عربستان سعودي مطرح ميشود؛ نشستي که در آن توافق تنش زدايي ميان چهار کشور عربي (عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر) با قطر امضاء شد.
چهار کشور عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر از پنجم ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط ديپلماتيک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زميني، هوايي و دريايي اين کشور، سيزده شرط از جمله کاهش روابط با تهران، تعطيلي شبکه الجزيره و قطع حمايت از اخوانالمسلمين و حماس را براي از سرگيري اين روابط تعيين کرده بودند.
استان العُلا در شمال غرب عربستان سعودي روز شانزدهم دي ماه شاهد چهل و يکمين نشست اعضاي شوراي همکاري خليج فارس بود و در اين نشست با امضاي بيانيهاي، به بحران ميان قطر و کشورهاي عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر پايان داده شد.
تأکيد بحرين بر مشارکت کشورهاي عربي در توافق آتي با ايران
رئيس کميسيون امور خارجه، دفاع و امنيت ملي پارلمان بحرين همچنين گفت: «در نشست با الزياني همچنين برنامه هستهاي ايران در سايه احياي مذاکرات بينالمللي درباره آن مورد بررسي قرار گرفت و تأکيد شد که مشارکت کشورهاي [حاشيه] خليج [فارس] در هر توافق بينالمللي آتي بويژه در پرتو دخالتهاي ايران در امور داخلي کشورهاي منطقه، تهديد عليه دريانوردي، توسعه موشکهاي بالستيک و حمايت از شبهنظاميان تروريست، ضروري است.»
تاکنون ايران بارها اعلام کرده که برجام توافق چندجانبه بينالمللي است که به تأييد قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت رسيده و به هيچوجه قابل مذاکره مجدد نيست و طرفهاي آن هم مشخص و غيرقابل تغيير است.